Meni Search

Fitness freak

Kineska juha s račićima i gljivama

Lignje na šumskom rižotu
Krem juha od tikvica
Rižoto s tri vrste gljiva
Salata s mora
Kozice s rižom
Beskvasne calzone
Čarobna ljetna piletina
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Cartoccio od bijele ribe
Vol-au-vent s gljivama
Zapečena ricotta
Popečci od cvjetače
Salata s okruglicama od sira
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Zelena torta
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranska rapsodija
Polpete od slanutka s kurkumom
Kokošja juha s požirakima
Roštilj s umakom Romesco
Nadjevene lignje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grdobina u pikantnoj šalši
Mirisni prilog iz pećnice
Ljubavne šurlice
Popečci od tikvica
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brzo jelo od teletine i povrća
Uzbudljivi kolač od blitve
Mediteranski grill
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brancinovo oko
Orada s krumpirom i mladim lukom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Brzi detoks doručak
Salata od tune i povrća
Tagliatelle s pečenim povrćem
Osvježavajuća juha od krastavaca
Popečci od bulgura s umakom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Grčka seljačka salata
Raskošna ljetna tava
Rolice od blitve
Vege odresci s marinadom
Grill povrće na salatu
Pita s crnim pivom
Prilog od prokulica
Tjestenina fuži s tartufima
Rižini ravioli s mozzarellom
Kaštelanski makaruni
Mediteranski špageti
Salata s neobičnim preljevom
Juha od bundeve s jabukom
Fina pikantna piletina
Rižoto na španjolski način
Rižoto s tunom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Finska - Juha s lososom
Bruskete od cvjetače
Lignje s povrćem i smokvama
Bruskete s povrćem
Crveno ljetno varivo
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Juha od kelja sa sirom
Meksička party salata
Povrtni ražnjići
Osvježavajući smoothie
Proljetno meso i povrće iz woka
Marinirana piletina s roštilja
Dip od južnog voća
Marokanska salata s cous-cousom
Belgija - Salade Liégeoise
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljetna pileća salata
Palamida s čilijem i mangom
Ljetni ražnjići
Punjeni filet brancina
Topla salata barba Frane
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od liganja
Ljetni lungić
Teriyaki piletina
Brusketa s avokadom
Špageti s acetom balsamicom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Oslić s maslinama
Ražnjići od lososa
Pikantne grickalice
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Caponata alla Podravka
Cous-cous s povrćem
Salata sa skutom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Čudotvorni čaj za detoks
Račići na posteljici od povrća
Riblja juha s Malte
Polupunjene paprike
Tjestenina mediterana
Energetske kuglice s kurkumom
Salata od quinoe i povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kineska poslovica kaže: “Zdjelica dobre juhe može osvojiti svačije srce”. Za početak, osvojit će vaše! Tipične sastojke ove egzotične, ali u cijelome svijetu prihvaćene kuhinje lako ćete nabaviti i u većim hrvatskim trgovinama.

Sastojci

1 jaje
1 l vode
200 g bukovača ili nekih drugih gljiva
200 g smrznutih repova račića
1 žličica Vegete
2 žlice Gussnela Dolcela
3 žlice soja umaka
1 žličica tabasca (po želji)
2 komada mladog luka ili poriluka (samo zeleni dio)

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Umutite jaje, pa ga na što manje masnoće u tavi ispecite u obliku palačinke. Pustite da se ohladi, a zatim ga narežite na rezance.
  • 2 Očistite gljive i također ih narežite na rezance.
  • 3 U vrelu vodu dodajte gljive, račiće i Vegetu, pa kuhajte 10-ak minuta, ovisno o debljini na koju ste narezali gljive.
  • 4 Gussnel razmutite u 200 ml hladne vode, dodajte soja umak, tabasca po želji te ulijte u juhu.
  • 5 Dodajte rezance od jajeta. Miješajte na laganoj vatri dok juha ponovo ne zakuha i razbistri se.

Savjet

Za pripremu ove juhe umjesto smrznutih repova račića možete koristiti svježe, očišćene repove škampa.

Posluživanje

Gotovu juhu poslužite u zdjelicama i pospite tankim rezancima mladog luka ili poriluka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 163.48 20 20
Kalcij mg 37.41 4 4
Kalij mg 315.63 9 9
Niacin mg 6.92 49 35
Vitamin C mg 3.48 5 4
Vitamin D μg 116.1 58 58
Vitamin A μg 205.09 5 4
Sol g 1.5 0 0
Bjelančevine g 14.71 - -
Vlakna g 1.36 - -
Ugljikohidrati g 9.8 - -
Masti g 2.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke