Meni Search

Okrećem novi list

Kineska juha s račićima i gljivama

Kozice s rižom
Janjetina na padelu
Rižoto tortice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Popečci od bulgura s umakom
Senf s paprikama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Sočna aromatična torta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pirjani kunić
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mini lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Voćna juha od višanja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rolice od blitve
Rolice od soma
Lignje i tikvice na štapiću
Sočna Wellington pečenka
Velika Britanija - Pastirska pita
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Cous-cous s povrćem
Čudotvorni čaj za detoks
Crveno ljetno varivo
Polupunjene paprike
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina s pistacijama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mesne okruglice
Sočna rebarca
Zimski punč
Raskošna ljetna tava
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lignje punjene crvenim radićem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Žuti medaljoni
Grčka seljačka salata
Prežgana juha
Roštilj s umakom Romesco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fina pikantna piletina
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pileći bataci s umakom od luka
Zlatna piletina
Kaštelanski makaruni
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina s mascarponeom
Zabavni kineski ravioli
Palačinke s nadjevom od riže
Grill povrće na salatu
Mediteranski špageti
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Govedina s lukom
Empanade s pestom
Pohane paprike
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Papreni tart s marelicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Bugarska pita od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto na španjolski način
Rižoto s tunom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mirisni prilog iz pećnice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Brusketa s avokadom
Prilog od prokulica
Pohani tofu s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Juha od cvjetače i camemberta
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Vege odresci s marinadom
Juha od bundeve s jabukom
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice u umaku
Zapečena ricotta
Salata od quinoe i povrća
Čarobni štapići
Španjolski migas s bundevom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pečena piletina s limunom
Juha od rikule i račića
Salata u košaricama od parmezana
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohana skuta
Popečci od cvjetače
Salata s neobičnim preljevom
Marokanska salata s cous-cousom
Male teleće pitice
Ljubavne šurlice
Kuglice od riže i svježeg sira
Vegetina enchilada
Salata s mora
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Uskršnja šunka na zabavan način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Proljetno meso i povrće iz woka
Rižini ravioli s mozzarellom
Povrtni ražnjići
Krumpir u košuljici
Bruskete od cvjetače
Pileći gulaš
Goveđa rebarca sa zeljem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ražnjići od lososa
Njemačka - Jetrica s jabukama
Salata od pečene rotkvice sa medom
Špageti na kineski način
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Oslić s maslinama
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna pureća rolada
Caponata alla Podravka
Rosti
Polpete od slanutka s kurkumom
Salata od tune i povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kineska poslovica kaže: “Zdjelica dobre juhe može osvojiti svačije srce”. Za početak, osvojit će vaše! Tipične sastojke ove egzotične, ali u cijelome svijetu prihvaćene kuhinje lako ćete nabaviti i u većim hrvatskim trgovinama.

Sastojci

1 jaje
1 l vode
200 g bukovača ili nekih drugih gljiva
200 g smrznutih repova račića
1 žličica Vegete
2 žlice Gussnela Dolcela
3 žlice soja umaka
1 žličica tabasca (po želji)
2 komada mladog luka ili poriluka (samo zeleni dio)

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Umutite jaje, pa ga na što manje masnoće u tavi ispecite u obliku palačinke. Pustite da se ohladi, a zatim ga narežite na rezance.
  • 2 Očistite gljive i također ih narežite na rezance.
  • 3 U vrelu vodu dodajte gljive, račiće i Vegetu, pa kuhajte 10-ak minuta, ovisno o debljini na koju ste narezali gljive.
  • 4 Gussnel razmutite u 200 ml hladne vode, dodajte soja umak, tabasca po želji te ulijte u juhu.
  • 5 Dodajte rezance od jajeta. Miješajte na laganoj vatri dok juha ponovo ne zakuha i razbistri se.

Savjet

Za pripremu ove juhe umjesto smrznutih repova račića možete koristiti svježe, očišćene repove škampa.

Posluživanje

Gotovu juhu poslužite u zdjelicama i pospite tankim rezancima mladog luka ili poriluka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 163.48 20 20
Kalcij mg 37.41 4 4
Kalij mg 315.63 9 9
Niacin mg 6.92 49 35
Vitamin C mg 3.48 5 4
Vitamin D μg 116.1 58 58
Vitamin A μg 205.09 5 4
Sol g 1.5 0 0
Bjelančevine g 14.71 - -
Vlakna g 1.36 - -
Ugljikohidrati g 9.8 - -
Masti g 2.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke