Meni Search

Lagana depra

Kineska juha s račićima i gljivama

Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočni pureći ražnjići
Piletina u finom mediteranskom umaku
Singapurski ljuti omlet
Tjestenina u finom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice
Špageti na kineski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Rajčica s kukuruzom
Crveno ljetno varivo
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grčka seljačka salata
Piletina na tajlandski način
Svinjski gulaš
Grill vratina u sendviču
Riblja juha s Malte
Ciganski odrezak
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Salata s okruglicama od sira
Mediteranska rapsodija
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Španjolski migas s bundevom
Marokanska salata s cous-cousom
Bugarska pita od krumpira
Slasni BBQ burgeri
Meksička party salata
Popečci od bulgura s umakom
Voćna salata s piletinom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Finska - Juha s lososom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata sa skutom
Palamida s čilijem i mangom
Teletina s pirjanim povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Zapečeni poriluk
Rebarca s grilla
Kuhana govedina s umakom od hrena
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dagnje na buzaru
Špinatova juha s feta sirom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pohani tofu s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Palačinke s nadjevom od riže
Rižoto s tunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Umak od limete (Molho de limao)
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slatki lungić
Marinirana piletina s roštilja
Voćna juha od višanja
Pileća prsa iz pećnice
Švicarska juha sa sirom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Sunčani užitak mediterana
Cous-cous s povrćem
Hrskave tortice od krumpira
Juha od gljiva
Prežgana juha
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mirisni prilog iz pećnice
Pohani zamotuljci
Grill pirjana piletina s roštilja
Govedina s lukom
Pileća krilca s Coca-Colom
Pohane paprike
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Juha od rikule i račića
Proljetno meso i povrće iz woka
Fina pikantna piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižoto tortice
Dalmatinska simfonija
Rosti
Piletina sa šafranom
Fino varivo v loncu
Caponata alla Podravka
File steak na povrću
Riža s tunom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Senf s paprikama
Blagdanski rižoto s bakalarom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Pečena janjetina s bademima
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Grdobina u pikantnoj šalši
Ražnjići od lososa
Svinjski file s povrćem
Punjene tikve
Piletina s povrćem
Juha od kelja sa sirom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižoto na španjolski način
Čarobna ljetna piletina
Špageti s acetom balsamicom
Empanade s pestom
Dječje lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna aromatična torta
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Zimski punč
Pita s crnim pivom
Teriyaki piletina
Lazanje u tavi
Hrenovke u panceti
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Piletina Kiev
Uskršnja šunka na zabavan način
Salata od tune i krastavaca
Mladi krumpir s ajvarom
Biftek rolice
Nadjevene lignje
Povrtni ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Salata od quinoe i povrća
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina s mascarponeom
Zabavni kineski ravioli
Pileći štapići u ketchupu
Marinirano svinjsko pečenje
Lungić u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Polupunjene paprike
Zanimljiva salata s kikirikijem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Juha od bundeve s jabukom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
BBQ Steak & chips
Riba u bijelom umaku
Pohana skuta
Dip od južnog voća
Povrtni lonac
Piletina s pistacijama
Glazirana patka s umakom od jabuka
Osvježavajuća juha od krastavaca
Pečena piletina s limunom
Salata s neobičnim preljevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kineska poslovica kaže: “Zdjelica dobre juhe može osvojiti svačije srce”. Za početak, osvojit će vaše! Tipične sastojke ove egzotične, ali u cijelome svijetu prihvaćene kuhinje lako ćete nabaviti i u većim hrvatskim trgovinama.

Sastojci

1 jaje
1 l vode
200 g bukovača ili nekih drugih gljiva
200 g smrznutih repova račića
1 žličica Vegete
2 žlice Gussnela Dolcela
3 žlice soja umaka
1 žličica tabasca (po želji)
2 komada mladog luka ili poriluka (samo zeleni dio)

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Umutite jaje, pa ga na što manje masnoće u tavi ispecite u obliku palačinke. Pustite da se ohladi, a zatim ga narežite na rezance.
  • 2 Očistite gljive i također ih narežite na rezance.
  • 3 U vrelu vodu dodajte gljive, račiće i Vegetu, pa kuhajte 10-ak minuta, ovisno o debljini na koju ste narezali gljive.
  • 4 Gussnel razmutite u 200 ml hladne vode, dodajte soja umak, tabasca po želji te ulijte u juhu.
  • 5 Dodajte rezance od jajeta. Miješajte na laganoj vatri dok juha ponovo ne zakuha i razbistri se.

Savjet

Za pripremu ove juhe umjesto smrznutih repova račića možete koristiti svježe, očišćene repove škampa.

Posluživanje

Gotovu juhu poslužite u zdjelicama i pospite tankim rezancima mladog luka ili poriluka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 163.48 20 20
Kalcij mg 37.41 4 4
Kalij mg 315.63 9 9
Niacin mg 6.92 49 35
Vitamin C mg 3.48 5 4
Vitamin D μg 116.1 58 58
Vitamin A μg 205.09 5 4
Sol g 1.5 0 0
Bjelančevine g 14.71 - -
Vlakna g 1.36 - -
Ugljikohidrati g 9.8 - -
Masti g 2.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke