Meni Search

Lagana depra

Kineska juha s račićima i gljivama

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rižoto na španjolski način
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Marinirana piletina s roštilja
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Voćna salata s piletinom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Marinirano svinjsko pečenje
Zabavni kineski ravioli
Bugarska pita od krumpira
Pileća krilca s Coca-Colom
Palačinke s nadjevom od riže
Palamida s čilijem i mangom
Salata s okruglicama od sira
Tjestenina u finom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Cous-cous s povrćem
Caponata alla Podravka
Špinatova juha s feta sirom
Grdobina u pikantnoj šalši
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Osvježavajuća juha od krastavaca
Juha od gljiva
Piletina sa šafranom
Senf s paprikama
Empanade s pestom
Rosti
Teletina s pirjanim povrćem
Slatki lungić
Švicarska juha sa sirom
Španjolski migas s bundevom
Voćna juha od višanja
Dip od južnog voća
Špageti s acetom balsamicom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Grill pirjana piletina s roštilja
Špageti na kineski način
Povrtni ražnjići
Lungić u sendviču
Salata od quinoe i povrća
Juha od rikule i račića
Teriyaki piletina
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice na ražnjiću
File steak na povrću
Prežgana juha
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskave tortice od krumpira
Odresci u umaku s češnjakom
Sunčani užitak mediterana
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Finska - Juha s lososom
Juha od bundeve s jabukom
Pohani zamotuljci
Crveno ljetno varivo
Proljetno meso i povrće iz woka
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lazanje u tavi
Salata sa skutom
Salata od tune i krastavaca
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Pohani tofu s povrćem
Mediteranska rapsodija
Pohana skuta
Biftek rolice
Riba u bijelom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Dagnje na buzaru
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
BBQ Steak & chips
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina na tajlandski način
Riža s tunom
Nadjevene lignje
Polupunjene paprike
Pečena piletina s limunom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mesne okruglice
Riblja juha s Malte
Zimski punč
Pohane paprike
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill vratina u sendviču
Rižoto tortice
Povrtni lonac
Blagdanski rižoto s bakalarom
Piletina s povrćem
Svinjski file s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pita s crnim pivom
Salata s neobičnim preljevom
Pečena janjetina s bademima
Čarobna ljetna piletina
Juha od kelja sa sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižoto s tunom
Svinjski gulaš
Popečci od bulgura s umakom
Meksička party salata
Pileći štapići u ketchupu
Grčka seljačka salata
Govedina s lukom
Pileća prsa iz pećnice
Uskršnja šunka na zabavan način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ciganski odrezak
Piletina u finom mediteranskom umaku
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Slasni BBQ burgeri
Piletina s pistacijama
Piletina s mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Šampinjoni u palačinki
Tjestenina fuži s tartufima
Hrenovke u panceti
Sočna aromatična torta
Fino varivo v loncu
Zapečeni poriluk
Zanimljiva salata s kikirikijem
Dalmatinska simfonija
Fina pikantna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Punjene tikve
Dječje lazanje
Mirisni prilog iz pećnice
Ražnjići od lososa
Rajčica s kukuruzom
Umak od limete (Molho de limao)
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rebarca s grilla
Piletina Kiev
Singapurski ljuti omlet
Sočni pureći ražnjići
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Lungić s povrćem
Marokanska salata s cous-cousom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kineska poslovica kaže: “Zdjelica dobre juhe može osvojiti svačije srce”. Za početak, osvojit će vaše! Tipične sastojke ove egzotične, ali u cijelome svijetu prihvaćene kuhinje lako ćete nabaviti i u većim hrvatskim trgovinama.

Sastojci

1 jaje
1 l vode
200 g bukovača ili nekih drugih gljiva
200 g smrznutih repova račića
1 žličica Vegete
2 žlice Gussnela Dolcela
3 žlice soja umaka
1 žličica tabasca (po želji)
2 komada mladog luka ili poriluka (samo zeleni dio)

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Umutite jaje, pa ga na što manje masnoće u tavi ispecite u obliku palačinke. Pustite da se ohladi, a zatim ga narežite na rezance.
  • 2 Očistite gljive i također ih narežite na rezance.
  • 3 U vrelu vodu dodajte gljive, račiće i Vegetu, pa kuhajte 10-ak minuta, ovisno o debljini na koju ste narezali gljive.
  • 4 Gussnel razmutite u 200 ml hladne vode, dodajte soja umak, tabasca po želji te ulijte u juhu.
  • 5 Dodajte rezance od jajeta. Miješajte na laganoj vatri dok juha ponovo ne zakuha i razbistri se.

Savjet

Za pripremu ove juhe umjesto smrznutih repova račića možete koristiti svježe, očišćene repove škampa.

Posluživanje

Gotovu juhu poslužite u zdjelicama i pospite tankim rezancima mladog luka ili poriluka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 163.48 20 20
Kalcij mg 37.41 4 4
Kalij mg 315.63 9 9
Niacin mg 6.92 49 35
Vitamin C mg 3.48 5 4
Vitamin D μg 116.1 58 58
Vitamin A μg 205.09 5 4
Sol g 1.5 0 0
Bjelančevine g 14.71 - -
Vlakna g 1.36 - -
Ugljikohidrati g 9.8 - -
Masti g 2.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke