Meni Search

Lud k'o šiba

Kineska juha s račićima i gljivama

Piletina s mascarponeom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina sa šafranom
Teletina s pirjanim povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jakobove kapice s umakom
Fiš paprikaš
Lungić u sendviču
Patka s mlincima
Sunčani užitak mediterana
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisna pureća rolada
Teriyaki piletina
Ramsteak u seksi umaku
Roštilj s umakom Romesco
Irska janjetina
Svinjski file s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zabavni kineski ravioli
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pizza s tunom
Sočni pureći ražnjići
Janjetina na padelu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pikantne mazalice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani buncek
Cous-cous s povrćem
Grill vratina u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Meksička party salata
Marokanska salata s cous-cousom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Irski gulaš (Irish stew)
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Marinirano svinjsko pečenje
Pašticada s njokima
Mesna rolada u tijestu
Prežgana juha
Pečena piletina s limunom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kotlovina
Pohana skuta
Lignje s povrćem i smokvama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani tofu s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pohani zamotuljci
Pileći gulaš
Hrskavo pečeno pile
Brancinovo oko
Blagdanska rolada
Male teleće pitice
Tuna burger
Kotleti u pivskom umaku
Polupunjene paprike
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Tjestenina fuži s tartufima
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pečena janjetina s bademima
Palamida s čilijem i mangom
Manastirski đuveč
Piletina Kiev
Piletina u pivu
Zapečena ricotta
Nadjevene lignje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bugarska pita od krumpira
Hrskave tortice od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Marinirana pileća krilca s povrćem
Špageti na kineski način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slasni BBQ burgeri
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Cipar - Lungić na ciparski
Lungić s toplom salatom od šparoga
Vratina s roštilja
Hrskavi trokuti
Sendvič s avokadom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Krem juha sa sjemenkama
Piletina s nadjevom od ajvara
Aromatizirani kruh
Orada s krumpirom i mladim lukom
Srneći file na salatu
Šampinjoni u palačinki
Proljetna janjetina
Špageti s pistacijama
Medeni teleći kotleti
Pašticada
Palačinke s nadjevom od riže
Brownie s kajenskim paprom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Grill povrće na salatu
Riblja juha s Malte
Kolinjsko zelje s frišketinom
Juha od bundeve s jabukom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pirjani kunić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kineska poslovica kaže: “Zdjelica dobre juhe može osvojiti svačije srce”. Za početak, osvojit će vaše! Tipične sastojke ove egzotične, ali u cijelome svijetu prihvaćene kuhinje lako ćete nabaviti i u većim hrvatskim trgovinama.

Sastojci

1 jaje
1 l vode
200 g bukovača ili nekih drugih gljiva
200 g smrznutih repova račića
1 žličica Vegete
2 žlice Gussnela Dolcela
3 žlice soja umaka
1 žličica tabasca (po želji)
2 komada mladog luka ili poriluka (samo zeleni dio)

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Umutite jaje, pa ga na što manje masnoće u tavi ispecite u obliku palačinke. Pustite da se ohladi, a zatim ga narežite na rezance.
  • 2 Očistite gljive i također ih narežite na rezance.
  • 3 U vrelu vodu dodajte gljive, račiće i Vegetu, pa kuhajte 10-ak minuta, ovisno o debljini na koju ste narezali gljive.
  • 4 Gussnel razmutite u 200 ml hladne vode, dodajte soja umak, tabasca po želji te ulijte u juhu.
  • 5 Dodajte rezance od jajeta. Miješajte na laganoj vatri dok juha ponovo ne zakuha i razbistri se.

Savjet

Za pripremu ove juhe umjesto smrznutih repova račića možete koristiti svježe, očišćene repove škampa.

Posluživanje

Gotovu juhu poslužite u zdjelicama i pospite tankim rezancima mladog luka ili poriluka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 163.48 20 20
Kalcij mg 37.41 4 4
Kalij mg 315.63 9 9
Niacin mg 6.92 49 35
Vitamin C mg 3.48 5 4
Vitamin D μg 116.1 58 58
Vitamin A μg 205.09 5 4
Sol g 1.5 0 0
Bjelančevine g 14.71 - -
Vlakna g 1.36 - -
Ugljikohidrati g 9.8 - -
Masti g 2.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke