Meni Search

Fitness freak

Kokošja juha s požirakima

Vege odresci s marinadom
Popečci od cvjetače
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Finska - Juha s lososom
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina mediterana
Mediteranski grill
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grčka seljačka salata
Polupunjene paprike
Povrtni ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Palamida s čilijem i mangom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Popečci od bulgura s umakom
Kineska juha s račićima i gljivama
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Salata s okruglicama od sira
Prilog od prokulica
Ražnjići od lososa
Rižoto na španjolski način
Brancinovo oko
Osvježavajući smoothie
Cartoccio od bijele ribe
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina u finom mediteranskom umaku
Pikantne grickalice
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Zelena torta
Sočni pureći ražnjići
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Rolice od blitve
Beskvasne calzone
Caponata alla Podravka
Čarobna ljetna piletina
Salata s neobičnim preljevom
Popečci od tikvica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brzi detoks doručak
Mediteranski špageti
Oslić s maslinama
Bruskete od cvjetače
Grill povrće na salatu
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od pečene rotkvice sa medom
Bruskete s povrćem
Riblja juha s Malte
Grdobina u pikantnoj šalši
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Raskošna ljetna tava
Kozice s rižom
Špageti s acetom balsamicom
Marokanska salata s cous-cousom
Crveno ljetno varivo
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teriyaki piletina
Salata od liganja
Pita s crnim pivom
Rižoto s tunom
Nadjevene lignje
Ljetni lungić
Ljetna pileća salata
Mirisni prilog iz pećnice
Cous-cous s povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata sa skutom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Čudotvorni čaj za detoks
Rižoto s tri vrste gljiva
Lignje na šumskom rižotu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Uzbudljivi kolač od blitve
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata od quinoe i povrća
Proljetno meso i povrće iz woka
Brzo jelo od teletine i povrća
Punjeni filet brancina
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Energetske kuglice s kurkumom
Topla salata barba Frane
Rižini ravioli s mozzarellom
Mediteranska rapsodija
Meksička party salata
Polpete od slanutka s kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Brusketa s avokadom
Ljetni ražnjići
Juha od kelja sa sirom
Dip od južnog voća
Zapečena ricotta
Salata s mora
Kaštelanski makaruni
Salata od tune i povrća
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljubavne šurlice
Krem juha od tikvica
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Račići na posteljici od povrća
Juha od bundeve s jabukom
Marinirana piletina s roštilja
Fina pikantna piletina
Vol-au-vent s gljivama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Od poznatih hrvatskih tijesta na iglu, ova inačica rezanaca oblikuje se od uskih trakica tijesta, izrezanih na kockice, omatanjem oko zašiljenog drvenog štapića te valjanjem po nazubljenoj drvenoj daščici koje im daje prstenasti oblik. Upravo taj prstenasti oblik u bogatoj, izdašnoj kokošjoj juhi podsjeća na kokošji grkljan za koji je u Podravini rasprostranjen naziv požirak.

Sastojci

1 kokoš (kokošja mast ili "hrpti")
50 g mrkve
50 g korijena peršina
40 g korijena celera
40 g luka
2 l vode
nekoliko zrna Crnog papra Podravka
sol
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
Za požirake:
250 g Oštrog brašna Podravka
1 jaje
2 žumanjka
oko 100 ml vode
malo soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Očišćenu i opranu kokoš stavite u hladnu vodu i kuhajte zajedno s narezanom mrkvom, celerom i peršinom.
  • 2 Luk narežite na ploške te popecite na ploči štednjaka ili na tavi te dodajte u juhu.
  • 3 Juhu posolite, dodajte papar u zrnu i Vegetu te kuha jte na laganoj vatri oko 2 sata ili dok kokoš nije kuhana.
  • 4 Kokoš poslužite s umakom od hrena, a u juhu dodajte požirake koje ste prethodno skuhali u posoljenoj vodi.

Požiraki:

  • 1 Od brašna, jaja i 2 žutanjka (da budu žuti) s malo mlake vode umijesite tijesto, kao za rezance, kompaktno i polutvrdo.
  • 2 Požiraki se savijaju (frkaju) na iglu i stave kuhati u juhu.

Male tajne

Od tijesta za požirake mogu se raditi i krpice.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke