Meni Search

Fitness freak

Kokošja juha s požirakima

Proljetno meso i povrće iz woka
Marinirana piletina s roštilja
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mediteranska rapsodija
Brzo jelo od teletine i povrća
Marokanska salata s cous-cousom
Čudotvorni čaj za detoks
Grčka seljačka salata
Mediteranski špageti
Salata s neobičnim preljevom
Cous-cous s povrćem
Palamida s čilijem i mangom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Zelena torta
Kozice s rižom
Grdobina u pikantnoj šalši
Orada s krumpirom i mladim lukom
Juha od kelja sa sirom
Čarobna ljetna piletina
Salata od pečene rotkvice sa medom
Cartoccio od bijele ribe
Uzbudljivi kolač od blitve
Rižoto na španjolski način
Kaštelanski makaruni
Lignje s povrćem i smokvama
Brzi detoks doručak
Salata od quinoe i povrća
Nadjevene lignje
Juha od bundeve s jabukom
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočni pureći ražnjići
Račići na posteljici od povrća
Mirisni prilog iz pećnice
Grill povrće na salatu
Osvježavajući smoothie
Salata s mora
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni lungić
Špageti s acetom balsamicom
Bruskete s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Dip od južnog voća
Lignje na šumskom rižotu
Polpete od slanutka s kurkumom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rižini ravioli s mozzarellom
Pita s crnim pivom
Mediteranski grill
Tjestenina mediterana
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata sa skutom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Fina pikantna piletina
Beskvasne calzone
Rižoto s tunom
Ljetna pileća salata
Energetske kuglice s kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Crveno ljetno varivo
Ljubavne šurlice
Povrtni ražnjići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Polupunjene paprike
Roštilj s umakom Romesco
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pikantne grickalice
Caponata alla Podravka
Ljetni ražnjići
Kineska juha s račićima i gljivama
Popečci od bulgura s umakom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brusketa s avokadom
Topla salata barba Frane
Kruh od cvjetače s kurkumom
Krem juha od tikvica
Punjeni filet brancina
Teriyaki piletina
Oslić s maslinama
Zapečena ricotta
Popečci od tikvica
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Salata s okruglicama od sira
Vol-au-vent s gljivama
Salata od tune i povrća
Bruskete od cvjetače
Salata od liganja
Meksička party salata
Rolice od blitve
Rižoto s tri vrste gljiva
Riblja juha s Malte
Vege odresci s marinadom
Finska - Juha s lososom
Tjestenina fuži s tartufima
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Osvježavajuća juha od krastavaca
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Prilog od prokulica
Piletina u finom mediteranskom umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brancinovo oko
Raskošna ljetna tava
Ražnjići od lososa
Popečci od cvjetače
Belgija - Salade Liégeoise
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Od poznatih hrvatskih tijesta na iglu, ova inačica rezanaca oblikuje se od uskih trakica tijesta, izrezanih na kockice, omatanjem oko zašiljenog drvenog štapića te valjanjem po nazubljenoj drvenoj daščici koje im daje prstenasti oblik. Upravo taj prstenasti oblik u bogatoj, izdašnoj kokošjoj juhi podsjeća na kokošji grkljan za koji je u Podravini rasprostranjen naziv požirak.

Sastojci

1 kokoš (kokošja mast ili "hrpti")
50 g mrkve
50 g korijena peršina
40 g korijena celera
40 g luka
2 l vode
nekoliko zrna Crnog papra Podravka
sol
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
Za požirake:
250 g Oštrog brašna Podravka
1 jaje
2 žumanjka
oko 100 ml vode
malo soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Očišćenu i opranu kokoš stavite u hladnu vodu i kuhajte zajedno s narezanom mrkvom, celerom i peršinom.
  • 2 Luk narežite na ploške te popecite na ploči štednjaka ili na tavi te dodajte u juhu.
  • 3 Juhu posolite, dodajte papar u zrnu i Vegetu te kuha jte na laganoj vatri oko 2 sata ili dok kokoš nije kuhana.
  • 4 Kokoš poslužite s umakom od hrena, a u juhu dodajte požirake koje ste prethodno skuhali u posoljenoj vodi.

Požiraki:

  • 1 Od brašna, jaja i 2 žutanjka (da budu žuti) s malo mlake vode umijesite tijesto, kao za rezance, kompaktno i polutvrdo.
  • 2 Požiraki se savijaju (frkaju) na iglu i stave kuhati u juhu.

Male tajne

Od tijesta za požirake mogu se raditi i krpice.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke