Meni Search

Superman

Kokošja juha s požirakima

BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani tofu s povrćem
Špageti mediteraneo
Piletina sa šafranom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Dječje lazanje
Vratina sa sezonskim povrćem
Svinjski gulaš
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskava pileća krilca
Manastirski đuveč
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rebarca s graškom
Ramstek s povrćem
Rižoto s dagnjama
Pašticada s njokima
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s kozjim sirom
Piletina s nadjevom od ajvara
Popečci od cvjetače
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s mascarponeom
Mini lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Rebarca s grilla
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočna pureća rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Odresci s umakom od kupina
Hrskavi trokuti
Finska - Juha s lososom
Kunić na bijelo
Fish&Chips u tortilji
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina u finom umaku
Pureća rolada s mlincima
Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti na kineski način
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tuna burger
Skandinavske rolice s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Brusketa s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek i salata s roštilja
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teriyaki piletina
Ramsteak u seksi umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Goveđa rebarca sa zeljem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slatka patka
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Janjetina na padelu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Obojeni hamburger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lazanje u tavi
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Srneći file na salatu
Koprivnički odojak
Brancinovo oko
Mladi krumpir s ajvarom
Salata s mljevenim mesom
Piletina u pivu
Macho hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Bruskete s povrćem
Zlatna piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Meksička party salata
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni lungić
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Blagdanska rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Grill vratina u sendviču
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kaštelanski makaruni
Dip od južnog voća
Proljetna janjetina
Piletina Kiev
Brownie s kajenskim paprom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pohani zamotuljci
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavo pečeno pile
Pizza sirni jastučići
Svinjski file s grila
Pileća prsa iz pećnice
Kroketi od piletine
BBQ cheeseburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete od cvjetače
Ljetni ražnjići
Mirisna pureća rolada
Pileći gulaš
Riba u škartocu
Nadjevene lignje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Od poznatih hrvatskih tijesta na iglu, ova inačica rezanaca oblikuje se od uskih trakica tijesta, izrezanih na kockice, omatanjem oko zašiljenog drvenog štapića te valjanjem po nazubljenoj drvenoj daščici koje im daje prstenasti oblik. Upravo taj prstenasti oblik u bogatoj, izdašnoj kokošjoj juhi podsjeća na kokošji grkljan za koji je u Podravini rasprostranjen naziv požirak.

Sastojci

1 kokoš (kokošja mast ili "hrpti")
50 g mrkve
50 g korijena peršina
40 g korijena celera
40 g luka
2 l vode
nekoliko zrna Crnog papra Podravka
sol
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
Za požirake:
250 g Oštrog brašna Podravka
1 jaje
2 žumanjka
oko 100 ml vode
malo soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Očišćenu i opranu kokoš stavite u hladnu vodu i kuhajte zajedno s narezanom mrkvom, celerom i peršinom.
  • 2 Luk narežite na ploške te popecite na ploči štednjaka ili na tavi te dodajte u juhu.
  • 3 Juhu posolite, dodajte papar u zrnu i Vegetu te kuha jte na laganoj vatri oko 2 sata ili dok kokoš nije kuhana.
  • 4 Kokoš poslužite s umakom od hrena, a u juhu dodajte požirake koje ste prethodno skuhali u posoljenoj vodi.

Požiraki:

  • 1 Od brašna, jaja i 2 žutanjka (da budu žuti) s malo mlake vode umijesite tijesto, kao za rezance, kompaktno i polutvrdo.
  • 2 Požiraki se savijaju (frkaju) na iglu i stave kuhati u juhu.

Male tajne

Od tijesta za požirake mogu se raditi i krpice.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke