Meni Search

Superman

Kokošja juha s požirakima

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Meksička party salata
Zlatna piletina
Blagdanska rolada
Srneći file na salatu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lazanje u tavi
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kuglice od riže i svježeg sira
Tjestenina u finom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci s umakom od kupina
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramsteak u seksi umaku
Špageti mediteraneo
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kaštelanski makaruni
Vratina sa sezonskim povrćem
Finska - Juha s lososom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pašticada s njokima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Brownie s kajenskim paprom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teriyaki piletina
Rebarca s grilla
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjevene lignje
Goveđa rebarca sa zeljem
Mini lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s kozjim sirom
Lignje na šumskom rižotu
Pohani zamotuljci
Popečci od cvjetače
Piletina u pivu
Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileća prsa iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Kunić na bijelo
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Pileća prsa punjena čvarcima
Obojeni hamburger
Roštilj s umakom Romesco
Špageti na kineski način
Manastirski đuveč
Tuna burger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek s povrćem
Pileći gulaš
Dip od južnog voća
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s grila
Ljetni ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kroketi od piletine
Rebarca s graškom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mirisna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill vratina u sendviču
Brusketa s avokadom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Velika Britanija - Pastirska pita
Koprivnički odojak
BBQ cheeseburger
Riba u škartocu
Hrskavo pečeno pile
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto s dagnjama
Svinjski gulaš
Slatka patka
Bruskete od cvjetače
Orada s krumpirom i mladim lukom
Dječje lazanje
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Ljetni lungić
Skandinavske rolice s cimetom
Pileći bataci s umakom od luka
Ramstek i salata s roštilja
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Salata s mljevenim mesom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Macho hamburger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskava pileća krilca
Pizza sirni jastučići
Pureća rolada s mlincima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto s tri vrste gljiva
Mladi krumpir s ajvarom
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s mascarponeom
Bruskete s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Od poznatih hrvatskih tijesta na iglu, ova inačica rezanaca oblikuje se od uskih trakica tijesta, izrezanih na kockice, omatanjem oko zašiljenog drvenog štapića te valjanjem po nazubljenoj drvenoj daščici koje im daje prstenasti oblik. Upravo taj prstenasti oblik u bogatoj, izdašnoj kokošjoj juhi podsjeća na kokošji grkljan za koji je u Podravini rasprostranjen naziv požirak.

Sastojci

1 kokoš (kokošja mast ili "hrpti")
50 g mrkve
50 g korijena peršina
40 g korijena celera
40 g luka
2 l vode
nekoliko zrna Crnog papra Podravka
sol
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
Za požirake:
250 g Oštrog brašna Podravka
1 jaje
2 žumanjka
oko 100 ml vode
malo soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Očišćenu i opranu kokoš stavite u hladnu vodu i kuhajte zajedno s narezanom mrkvom, celerom i peršinom.
  • 2 Luk narežite na ploške te popecite na ploči štednjaka ili na tavi te dodajte u juhu.
  • 3 Juhu posolite, dodajte papar u zrnu i Vegetu te kuha jte na laganoj vatri oko 2 sata ili dok kokoš nije kuhana.
  • 4 Kokoš poslužite s umakom od hrena, a u juhu dodajte požirake koje ste prethodno skuhali u posoljenoj vodi.

Požiraki:

  • 1 Od brašna, jaja i 2 žutanjka (da budu žuti) s malo mlake vode umijesite tijesto, kao za rezance, kompaktno i polutvrdo.
  • 2 Požiraki se savijaju (frkaju) na iglu i stave kuhati u juhu.

Male tajne

Od tijesta za požirake mogu se raditi i krpice.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke