Meni Search

Superman

Kokošja juha s požirakima

Kunić na bijelo
Piletina s nadjevom od ajvara
Bruskete od cvjetače
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina Kiev
Ramstek s povrćem
Koprivnički odojak
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Riba u škartocu
Rebarca s grilla
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Blagdanska rolada
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
Rižoto s dagnjama
Kuglice od riže i svježeg sira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s kozjim sirom
Dječje lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Zlatna piletina
Lazanje u tavi
Tjestenina u finom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći odresci u umaku od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rebarca s graškom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rezanci s krušnim mrvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata s mljevenim mesom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ cheeseburger
Tuna burger
Pileći gulaš
Sočni pureći ražnjići
Ljetni lungić
Pohani tofu s povrćem
Janjetina na padelu
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek i salata s roštilja
Pašticada s njokima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brusketa s avokadom
Finska - Juha s lososom
Hrskavo pečeno pile
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Meksička party salata
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetna janjetina
Odresci s umakom od kupina
Vratina sa sezonskim povrćem
Teriyaki piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Brownie s kajenskim paprom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Jabučni krumpirići s cimetom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskava pileća krilca
Rižoto s tri vrste gljiva
Srneći file na salatu
Popečci od cvjetače
Brancinovo oko
Pureća rolada s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Špageti na kineski način
Grill vratina u sendviču
Obojeni hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kruh od cvjetače s kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski gulaš
Špageti mediteraneo
Manastirski đuveč
Nadjevene lignje
Svinjski file s povrćem
Slatka patka
Mladi krumpir s ajvarom
Macho hamburger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mirisna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bruskete s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljetni ražnjići
Mini lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Dip od južnog voća
Svinjski file s grila
Pizza sirni jastučići
Pileća prsa iz pećnice
Piletina u pivu
Piletina s mascarponeom
Kroketi od piletine
Ramsteak u seksi umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Od poznatih hrvatskih tijesta na iglu, ova inačica rezanaca oblikuje se od uskih trakica tijesta, izrezanih na kockice, omatanjem oko zašiljenog drvenog štapića te valjanjem po nazubljenoj drvenoj daščici koje im daje prstenasti oblik. Upravo taj prstenasti oblik u bogatoj, izdašnoj kokošjoj juhi podsjeća na kokošji grkljan za koji je u Podravini rasprostranjen naziv požirak.

Sastojci

1 kokoš (kokošja mast ili "hrpti")
50 g mrkve
50 g korijena peršina
40 g korijena celera
40 g luka
2 l vode
nekoliko zrna Crnog papra Podravka
sol
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
Za požirake:
250 g Oštrog brašna Podravka
1 jaje
2 žumanjka
oko 100 ml vode
malo soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Očišćenu i opranu kokoš stavite u hladnu vodu i kuhajte zajedno s narezanom mrkvom, celerom i peršinom.
  • 2 Luk narežite na ploške te popecite na ploči štednjaka ili na tavi te dodajte u juhu.
  • 3 Juhu posolite, dodajte papar u zrnu i Vegetu te kuha jte na laganoj vatri oko 2 sata ili dok kokoš nije kuhana.
  • 4 Kokoš poslužite s umakom od hrena, a u juhu dodajte požirake koje ste prethodno skuhali u posoljenoj vodi.

Požiraki:

  • 1 Od brašna, jaja i 2 žutanjka (da budu žuti) s malo mlake vode umijesite tijesto, kao za rezance, kompaktno i polutvrdo.
  • 2 Požiraki se savijaju (frkaju) na iglu i stave kuhati u juhu.

Male tajne

Od tijesta za požirake mogu se raditi i krpice.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke