Meni Search

Fitness freak

Kokošja juha s požirakima

Povrtni ražnjići
Raskošna ljetna tava
Sočni pureći ražnjići
Energetske kuglice s kurkumom
Popečci od cvjetače
Ljetni ražnjići
Cous-cous s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ljetni lungić
Meksička party salata
Salata od pečene rotkvice sa medom
Čarobna ljetna piletina
Pikantne grickalice
Prilog od prokulica
Rižoto na španjolski način
Ražnjići od lososa
Caponata alla Podravka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ljubavne šurlice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brancinovo oko
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Beskvasne calzone
Uzbudljivi kolač od blitve
Mediteranska rapsodija
Palamida s čilijem i mangom
Vege odresci s marinadom
Popečci od tikvica
Rižoto s tunom
Tjestenina fuži s tartufima
Bruskete od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill oslić u aromatičnoj korici
Brzi detoks doručak
Grčka seljačka salata
Crveno ljetno varivo
Lignje s povrćem i smokvama
Kozice s rižom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Marokanska salata s cous-cousom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teriyaki piletina
Zelena torta
Juha od kelja sa sirom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kineska juha s račićima i gljivama
Mediteranski špageti
Juha od bundeve s jabukom
Salata sa skutom
Oslić s maslinama
Rižini ravioli s mozzarellom
Dip od južnog voća
Topla salata barba Frane
Mediteranski grill
Polupunjene paprike
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Fina pikantna piletina
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Mirisni prilog iz pećnice
Salata s neobičnim preljevom
Vol-au-vent s gljivama
Pita s crnim pivom
Salata od quinoe i povrća
Tjestenina mediterana
Piletina u finom mediteranskom umaku
Polpete od slanutka s kurkumom
Marinirana piletina s roštilja
Orada s krumpirom i mladim lukom
Proljetno meso i povrće iz woka
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zapečena ricotta
Lignje na šumskom rižotu
Osvježavajući smoothie
Grill povrće na salatu
Špageti s acetom balsamicom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Osvježavajuća juha od krastavaca
Bruskete s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata od tune i povrća
Finska - Juha s lososom
Ljetna pileća salata
Salata od liganja
Nadjevene lignje
Brusketa s avokadom
Salata s okruglicama od sira
Salata s mora
Kaštelanski makaruni
Račići na posteljici od povrća
Krem juha od tikvica
Riblja juha s Malte
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Belgija - Salade Liégeoise
Čudotvorni čaj za detoks
Roštilj s umakom Romesco
Rolice od blitve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Od poznatih hrvatskih tijesta na iglu, ova inačica rezanaca oblikuje se od uskih trakica tijesta, izrezanih na kockice, omatanjem oko zašiljenog drvenog štapića te valjanjem po nazubljenoj drvenoj daščici koje im daje prstenasti oblik. Upravo taj prstenasti oblik u bogatoj, izdašnoj kokošjoj juhi podsjeća na kokošji grkljan za koji je u Podravini rasprostranjen naziv požirak.

Sastojci

1 kokoš (kokošja mast ili "hrpti")
50 g mrkve
50 g korijena peršina
40 g korijena celera
40 g luka
2 l vode
nekoliko zrna Crnog papra Podravka
sol
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
Za požirake:
250 g Oštrog brašna Podravka
1 jaje
2 žumanjka
oko 100 ml vode
malo soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Očišćenu i opranu kokoš stavite u hladnu vodu i kuhajte zajedno s narezanom mrkvom, celerom i peršinom.
  • 2 Luk narežite na ploške te popecite na ploči štednjaka ili na tavi te dodajte u juhu.
  • 3 Juhu posolite, dodajte papar u zrnu i Vegetu te kuha jte na laganoj vatri oko 2 sata ili dok kokoš nije kuhana.
  • 4 Kokoš poslužite s umakom od hrena, a u juhu dodajte požirake koje ste prethodno skuhali u posoljenoj vodi.

Požiraki:

  • 1 Od brašna, jaja i 2 žutanjka (da budu žuti) s malo mlake vode umijesite tijesto, kao za rezance, kompaktno i polutvrdo.
  • 2 Požiraki se savijaju (frkaju) na iglu i stave kuhati u juhu.

Male tajne

Od tijesta za požirake mogu se raditi i krpice.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke