Meni Search

Ful nabrijana

Kolinjsko zelje s frišketinom

Hrskava pileća krilca
Piletina na kijevski način
Lignje s manistrom u škartocu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fini gulaš od gljiva
Delikatesna junetina na češki
Odresci od morskog psa
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pečena piletina s limunom
Viška pogača
Prežgana juha
Mesne okruglice na ražnjiću
Riba u bijelom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Teleći odresci u umaku od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Lungić u sendviču
Miješani grill
Piletina sa šafranom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sendvič s avokadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Ossobuco
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje na šumskom rižotu
Pogača sa sardinom
Zabavni kineski ravioli
Sočna rebarca
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Blagdanska rolada
Nadjevene lignje
Popečci od tikvica
Krem juha od tikvica
Mirisna pečenka
Špageti s ribom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kroketi od piletine
Grdobina s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fina pikantna piletina
Meksička party salata
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Belgija - Salade Liégeoise
Salata s mora
Uzbudljivi kolač od blitve
Meso s repom
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetna janjetina
Svinjski file s povrćem
Piletina Kiev
Hrskavi trokuti
Grill povrće na salatu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rolice od blitve
Lignje s povrćem i smokvama
Salata od liganja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina s medom od kadulje
Šampinjoni u palačinki
Manastirski đuveč
Brancinovo oko
Pizza s tunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Irska janjetina
Turske pizze
Čarobna ljetna piletina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Vege odresci s marinadom
Roštilj s umakom Romesco
Mediteranski kruščić s lovorom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljetni ražnjići
Janjetina na padelu
Brusketa s avokadom
Mediteranski špageti
Kobasica u pivu i pecivu
Proljetno meso i povrće iz woka
Lagana sarma
Piletina laganini
Pohani tofu s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Povrtni ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill pirjana piletina s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Voćna juha od višanja
Marinirana piletina s roštilja
Grill vratina u sendviču
Lungić s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni lonac
Pirjani kunić
Pileći bataci s umakom od luka
Ramsteak u seksi umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Bugarska pita od krumpira
Mini shepherd's pie
Ražnjići od lososa
Mini lazanje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zlatna piletina
Aromatizirani kruh
Račići na posteljici od povrća
Okruglice u umaku od rajčice
Lazanje s lignjama
Umak od limete (Molho de limao)
Kuhano meso s umakom od hrena
Fish&Chips u tortilji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hlebinska i pretepena juha
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kunić na bijelo
Urbana pola
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočni pureći ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke