Meni Search

Ful nabrijana

Kolinjsko zelje s frišketinom

Grill oslić u aromatičnoj korici
Irska janjetina
Piletina laganini
Povrtni ražnjići
Ražnjići od lososa
Popečci od tikvica
Blagdanska rolada
Lignje s manistrom u škartocu
Odresci od morskog psa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rajčica s kukuruzom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina Kiev
Lagana sarma
Vege odresci s marinadom
Grill povrće na salatu
Viška pogača
Ossobuco
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Prežgana juha
Fileti lososa u finom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Aromatizirani kruh
Pogača sa sardinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hrskavi trokuti
Sočna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Mini lazanje
Brancinovo oko
Lungić s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Čarobna ljetna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina na padelu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Okruglice u umaku od rajčice
Delikatesna junetina na češki
Brusketa s avokadom
Lazanje s lignjama
Sočni pureći ražnjići
Rolice od blitve
Urbana pola
Manastirski đuveč
Pizza s tunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s povrćem
Piletina sa šafranom
Uzbudljivi kolač od blitve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sendvič s avokadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mediteranski špageti
Pohani tofu s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Zlatna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Proljetna janjetina
Marinirana piletina s roštilja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hlebinska i pretepena juha
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Jabučni krumpirići s cimetom
Ljetni ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći odresci u umaku od višanja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grickalica slanutak iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pečenka
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill vratina u sendviču
Miješani grill
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata s mora
Voćna juha od višanja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pečena piletina s limunom
Mini shepherd's pie
Janjetina s medom od kadulje
Kobasica u pivu i pecivu
Fini gulaš od gljiva
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Martinjska guska s hajdinom kašom
Zabavni kineski ravioli
Kuhano meso s umakom od hrena
Riba u bijelom umaku
Turske pizze
Piletina na kijevski način
Pizza sirni jastučići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pirjani kunić
Belgija - Salade Liégeoise
Šampinjoni u palačinki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fina pikantna piletina
Meso s repom
Kunić na bijelo
Povrtni lonac
Meksička party salata
Špageti s ribom
Nadjevene lignje
Salata od liganja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kaštelanski makaruni
Odresci u umaku s češnjakom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočna rebarca
Kroketi od piletine
Lignje s povrćem i smokvama
Krem juha od tikvica
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mediteranski kruščić s lovorom
Račići na posteljici od povrća
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić u sendviču
Umak od limete (Molho de limao)
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke