Meni Search

Ful nabrijana

Kolinjsko zelje s frišketinom

Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina na padelu
Povrtni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Uzbudljivi kolač od blitve
Šampinjoni u palačinki
Lagana sarma
Račići na posteljici od povrća
Piletina Kiev
Mediteranski špageti
Ljetni ražnjići
Kunić na bijelo
Pizza sirni jastučići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Umak od limete (Molho de limao)
Špageti s ribom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zabavni kineski ravioli
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavi trokuti
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje s povrćem i smokvama
Teleći savici u umaku od grejpa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini lazanje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci u umaku od višanja
Ražnjići od lososa
Grdobina s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fini gulaš od gljiva
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina sa šafranom
Odresci u umaku s češnjakom
Meksička party salata
Prežgana juha
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramsteak u seksi umaku
Mini shepherd's pie
Čarobna ljetna piletina
Hrskava pileća krilca
Grickalica slanutak iz pećnice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Brancinovo oko
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kroketi od piletine
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pizza s tunom
Hlebinska i pretepena juha
Voćna juha od višanja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice
Krem juha od tikvica
Povrtni lonac
Riba u bijelom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill povrće na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočni pureći ražnjići
Zlatna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić u sendviču
Pečena piletina s limunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Urbana pola
Lungić s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Rajčica s kukuruzom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuhano meso s umakom od hrena
Jabučni krumpirići s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ossobuco
Viška pogača
Blagdanska rolada
Nadjevene lignje
Grill vratina u sendviču
Sočna rebarca
Kaštelanski makaruni
Turske pizze
Salata od liganja
Proljetno meso i povrće iz woka
Kobasica u pivu i pecivu
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lazanje s lignjama
Vege odresci s marinadom
Odresci od morskog psa
Sočna pureća rolada
Lignje s manistrom u škartocu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Janjetina s medom od kadulje
Belgija - Salade Liégeoise
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina laganini
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Proljetna janjetina
Mirisna pečenka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meso s repom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pogača sa sardinom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rolice od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Pirjani kunić
Irska janjetina
Salata s mora
Delikatesna junetina na češki
Fina pikantna piletina
Sendvič s avokadom
Aromatizirani kruh
Miješani grill
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Fish&Chips u tortilji
Grdobina u pikantnoj šalši
Brusketa s avokadom
Fileti lososa u finom umaku
Piletina na kijevski način
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Popečci od tikvica
Manastirski đuveč
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Marinirana piletina s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke