Meni Search

Okrećem novi list

Kolinjsko zelje s frišketinom

BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cous-cous s povrćem
Rižoto na španjolski način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kuglice od riže i svježeg sira
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pohane paprike
Pileći gulaš
Španjolski migas s bundevom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kozice s rižom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Male teleće pitice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Sočna aromatična torta
Krumpir u košuljici
Rižini ravioli s mozzarellom
Pirjani kunić
Rosti
Uskršnja šunka na zabavan način
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice
Zapečena ricotta
Belgija - Salade Liégeoise
Raskošna ljetna tava
Tagliatelle s pečenim povrćem
Mediteranski špageti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Čudotvorni čaj za detoks
Pileća prsa iz pećnice
Palačinke s nadjevom od riže
Zimski punč
Janjetina na padelu
Prilog od prokulica
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mini lazanje
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grčka seljačka salata
Špageti na kineski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisni prilog iz pećnice
Sočna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohana skuta
Vegetina enchilada
Uzbudljivi kolač od blitve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Velika Britanija - Pastirska pita
Brusketa s avokadom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Juha od rikule i račića
Roštilj s umakom Romesco
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Oslić s maslinama
Juha od cvjetače i camemberta
Rižoto s tunom
Marokanska salata s cous-cousom
Sočna rebarca
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Polupunjene paprike
Kineska juha s račićima i gljivama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Popečci od bulgura s umakom
Bugarska pita od krumpira
Rolice od blitve
Goveđa rebarca sa zeljem
Kaštelanski makaruni
Zlatna piletina
Salata od tune i povrća
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vege odresci s marinadom
Sočna Wellington pečenka
Rižoto tortice
Čarobni štapići
Voćna juha od višanja
Caponata alla Podravka
Papreni tart s marelicama
Govedina s lukom
Zabavni kineski ravioli
Proljetno meso i povrće iz woka
Pileći bataci s umakom od luka
Savici sa špinatom i satricom od sira
Fina pikantna piletina
Ražnjići od lososa
Empanade s pestom
Mesne okruglice u umaku
Piletina s pistacijama
Pečena piletina s limunom
Grill povrće na salatu
Rolice od soma
Pohani tofu s povrćem
Lignje punjene crvenim radićem
Bruskete od cvjetače
Prežgana juha
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od pečene rotkvice sa medom
Žuti medaljoni
Crveno ljetno varivo
Juha od bundeve s jabukom
Lignje na šumskom rižotu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Njemačka - Jetrica s jabukama
Polpete od slanutka s kurkumom
Salata s neobičnim preljevom
Tjestenina fuži s tartufima
Senf s paprikama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ljubavne šurlice
Popečci od cvjetače
Lignje i tikvice na štapiću
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od quinoe i povrća
Ramsteak u seksi umaku
Salata u košaricama od parmezana
Salata s mora
Piletina s mascarponeom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke