Meni Search

Superman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek s povrćem
Svinjski file s grila
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill vratina u sendviču
Macho hamburger
Manastirski đuveč
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Bruskete s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brusketa s avokadom
Kuglice od riže i svježeg sira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjevene lignje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fish&Chips u tortilji
Kokošja juha s požirakima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani zamotuljci
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pašticada s njokima
Piletina u pivu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti mediteraneo
Pileća prsa iz pećnice
Mirisna pureća rolada
Rebarca s grilla
Finska - Juha s lososom
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Proljetna janjetina
Brownie s kajenskim paprom
Lignje na šumskom rižotu
Kunić na bijelo
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Ljetni ražnjići
Pizza sirni jastučići
Ramsteak u seksi umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riba u škartocu
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s kozjim sirom
Tjestenina u finom umaku
Blagdanska rolada
Ljetni lungić
Slatka patka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rebarca s graškom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Koprivnički odojak
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
Odresci s umakom od kupina
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s nadjevom od ajvara
Hrskavi trokuti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vratina sa sezonskim povrćem
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
Teriyaki piletina
Ramstek i salata s roštilja
Velika Britanija - Pastirska pita
Popečci od cvjetače
Svinjski file s povrćem
Meksička party salata
Hrskava pileća krilca
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina Kiev
Lungić s toplom salatom od šparoga
Svinjski gulaš
Salata s mljevenim mesom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rezanci s krušnim mrvicama
Skandinavske rolice s cimetom
Zlatna piletina
Dječje lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Bruskete od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tjestenina fuži s tartufima
Roštilj s umakom Romesco
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Dip od južnog voća
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ cheeseburger
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice na ražnjiću
Srneći file na salatu
Teleći savici u umaku od grejpa
Tuna burger
Hrskavo pečeno pile
Pileći gulaš
Sočni pureći ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pureća rolada s mlincima
Obojeni hamburger
Goveđa rebarca sa zeljem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rižoto s dagnjama
Kroketi od piletine
Brancinovo oko
Lazanje u tavi
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti na kineski način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileći bataci s umakom od luka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke