Meni Search

Superman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Nadjevene lignje
Bruskete od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramstek i salata s roštilja
Jabučni krumpirići s cimetom
Goveđa rebarca sa zeljem
Srneći file na salatu
Rebarca s graškom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Koprivnički odojak
Mladi krumpir s ajvarom
Pohani zamotuljci
Lignje na šumskom rižotu
Dječje lazanje
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileća prsa iz pećnice
Špageti na kineski način
Vratina sa sezonskim povrćem
Brancinovo oko
Blagdanska rolada
Sočni pureći ražnjići
Finska - Juha s lososom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tjestenina u finom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s mascarponeom
Brusketa s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s grila
Ramstek s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina s medom od kadulje
Kroketi od piletine
Skandinavske rolice s cimetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata s mljevenim mesom
Meksička party salata
Odresci s umakom od kupina
Teleći odresci u umaku od višanja
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lazanje u tavi
Piletina sa šafranom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brownie s kajenskim paprom
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina Kiev
Roštilj s umakom Romesco
Pileći gulaš
Pašticada s njokima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Piletina s kozjim sirom
Rižoto s tri vrste gljiva
Tuna burger
Slatka patka
Mesne okruglice na ražnjiću
Kaštelanski makaruni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Macho hamburger
Rižoto s dagnjama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pizza sirni jastučići
Rebarca s grilla
Dip od južnog voća
Pileći bataci s umakom od luka
Bruskete s povrćem
Popečci od cvjetače
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina s nadjevom od ajvara
Pohani tofu s povrćem
Riba u škartocu
Mirisna pureća rolada
Obojeni hamburger
Piletina u pivu
Sočna pureća rolada
Kokošja juha s požirakima
Ljetni lungić
Manastirski đuveč
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileća prsa punjena čvarcima
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ cheeseburger
Mini lazanje
Janjetina na padelu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Zlatna piletina
Proljetna janjetina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskavi trokuti
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teriyaki piletina
Hrskava pileća krilca
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti mediteraneo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kunić na bijelo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina u aromatičnom omotaču
Grill vratina u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski gulaš
Ljetni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke