Meni Search

Superman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Piletina Kiev
Kunić na bijelo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski gulaš
Odresci s umakom od kupina
BBQ cheeseburger
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek s povrćem
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Dječje lazanje
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Popečci od cvjetače
Pohani zamotuljci
Lignje na šumskom rižotu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bugarska pita od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavi trokuti
Roštilj s umakom Romesco
Vratina sa sezonskim povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina u pivu
Velika Britanija - Pastirska pita
Skandinavske rolice s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Pašticada s njokima
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramstek i salata s roštilja
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brusketa s avokadom
Dip od južnog voća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Zlatna piletina
Teriyaki piletina
Brownie s kajenskim paprom
Finska - Juha s lososom
Tjestenina fuži s tartufima
Pileća prsa punjena čvarcima
Bruskete od cvjetače
Ljetni lungić
Pureća rolada s mlincima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina u finom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini lazanje
Kroketi od piletine
Slatka patka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Srneći file na salatu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Koprivnički odojak
Pileći gulaš
Rižoto s dagnjama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kaštelanski makaruni
Meksička party salata
Svinjski file s grila
Orada s krumpirom i mladim lukom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Macho hamburger
Piletina s mascarponeom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Hrskavo pečeno pile
Ljetni ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s graškom
Mesne okruglice na ražnjiću
Riba u škartocu
Lazanje u tavi
Pileći bataci s umakom od luka
Obojeni hamburger
Tuna burger
Manastirski đuveč
Rebarca s grilla
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kuglice od riže i svježeg sira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Špageti na kineski način
Bruskete s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Piletina s nadjevom od ajvara
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kokošja juha s požirakima
Proljetna janjetina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Blagdanska rolada
Brancinovo oko
Mirisna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjevene lignje
Salata s mljevenim mesom
Špageti mediteraneo
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke