Meni Search

Superwoman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s kozjim sirom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramsteak u seksi umaku
Dječje lazanje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Svinjski file s grila
Rebarca s grilla
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pohani tofu s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill vratina u sendviču
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slatka patka
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Janjetina na padelu
Brusketa s avokadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ cheeseburger
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti na kineski način
Dip od južnog voća
Popečci od cvjetače
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zlatna piletina
Pogača sa sardinom
Pureća rolada s mlincima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kunić na bijelo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileći bataci s umakom od luka
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s povrćem
Ljetni lungić
Mirisna pureća rolada
Energetske kuglice s kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pašticada voli penne a ti mene
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete od cvjetače
Bruskete s povrćem
Obojeni hamburger
Pileći gulaš
Marinirane srdele
Brudet
Mini lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižini ravioli s mozzarellom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignji po gosposki
Finska - Juha s lososom
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina u pivu
Bouillabaisse
Manastirski đuveč
Piletina s mascarponeom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavo pečeno pile
Teleći odresci u umaku od višanja
Teriyaki piletina
Proljetna janjetina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata s mljevenim mesom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina u aromatičnom omotaču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti mediteraneo
Meksička party salata
Orada s krumpirom i mladim lukom
Riblji ražnjići
Kroketi od piletine
Gulaš od oslića i povrća
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskavi trokuti
Rebarca s graškom
Mladi krumpir s ajvarom
Ljetni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Šampinjoni u palačinki
Lazanje u tavi
Male teleće pitice
Pohani zamotuljci
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Blagdanska rolada
Bakalar s krumpirom
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Srneći file na salatu
Ramstek s povrćem
Riba u škartocu
Tjestenina fuži s tartufima
Brancinovo oko
Odresci s umakom od kupina
Jabučni krumpirići s cimetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Roštilj s umakom Romesco
Tuna burger
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Punjena teleća prsa
Cous-cous s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Mini shepherd's pie
Svinjski gulaš
Bugarska pita od krumpira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ svinjska rebarca u foliji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižoto s dagnjama
Pizza sirni jastučići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke