Meni Search

Superwoman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Janjetina s medom od kadulje
Brancinovo oko
Mladi krumpir s ajvarom
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Svinjski file s povrćem
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pureća rolada s mlincima
Srneći file na salatu
Brudet
Svinjski gulaš
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini shepherd's pie
Rižoto s dagnjama
Janjetina na padelu
Hrskavi trokuti
Fish&Chips u tortilji
Odresci s umakom od kupina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Šampinjoni u palačinki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina sa šafranom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći gulaš
Svinjski file s grila
Rebarca s grilla
Pizza sirni jastučići
Slatka patka
Obojeni hamburger
Ramstek s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina Kiev
Orada s krumpirom i mladim lukom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Salata s mljevenim mesom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s mascarponeom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Zlatna piletina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kunić na bijelo
Tuna burger
Dip od južnog voća
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignji po gosposki
Rižoto s tri vrste gljiva
Blagdanska rolada
Riba u škartocu
Ramsteak u seksi umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Male teleće pitice
Špageti mediteraneo
Teriyaki piletina
Popečci od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bouillabaisse
Pohani zamotuljci
Lazanje u tavi
Punjena teleća prsa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dječje lazanje
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Cous-cous s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Riblji ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Rezanci s krušnim mrvicama
Finska - Juha s lososom
Skandinavske rolice s cimetom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
Pogača sa sardinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bakalar s krumpirom
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina fuži s tartufima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bugarska pita od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bruskete s povrćem
Proljetna janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Rižini ravioli s mozzarellom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Energetske kuglice s kurkumom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rebarca s graškom
Kroketi od piletine
Brownie s kajenskim paprom
Sočni pureći ražnjići
Manastirski đuveč
Brusketa s avokadom
Bruskete od cvjetače
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Meksička party salata
Mirisna pureća rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s kozjim sirom
BBQ cheeseburger
Marinirane srdele
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pohani tofu s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Gulaš od oslića i povrća
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti na kineski način
Kaštelanski makaruni
Piletina u pivu
Pašticada voli penne a ti mene
Ljetni lungić
Teleći savici u umaku od grejpa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke