Meni Search

Superwoman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Špageti mediteraneo
Energetske kuglice s kurkumom
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski file s grila
Kuglice od riže i svježeg sira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pohani tofu s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pašticada voli penne a ti mene
Ramstek s povrćem
Finska - Juha s lososom
Rebarca s grilla
Janjetina s medom od kadulje
Popečci od cvjetače
Meksička party salata
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slatka patka
Pileći gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Srneći file na salatu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zlatna piletina
Riba u škartocu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Male teleće pitice
Pileća prsa punjena čvarcima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Punjena teleća prsa
Sočna pureća rolada
Brusketa s avokadom
Špageti na kineski način
Mladi krumpir s ajvarom
Brudet
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bakalar s krumpirom
Odresci s umakom od kupina
Blagdanska rolada
Kroketi od piletine
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni lungić
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kunić na bijelo
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cous-cous s povrćem
Piletina sa šafranom
Piletina s mascarponeom
Mirisna pureća rolada
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Velika Britanija - Pastirska pita
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina na padelu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje na šumskom rižotu
Goveđa rebarca sa zeljem
Mini shepherd's pie
Brancinovo oko
Lignji po gosposki
Lazanje u tavi
Pureća rolada s mlincima
Pogača sa sardinom
Pohani zamotuljci
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski file s povrćem
Riblji ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brownie s kajenskim paprom
Pizza sirni jastučići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskavi trokuti
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći odresci u umaku od višanja
Rižoto s dagnjama
Rebarca s graškom
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski gulaš
Piletina s kozjim sirom
Teriyaki piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Manastirski đuveč
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dip od južnog voća
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bruskete od cvjetače
Teleći savici u umaku od grejpa
Kaštelanski makaruni
Ramsteak u seksi umaku
Bouillabaisse
Hrskavo pečeno pile
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ cheeseburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata s mljevenim mesom
Pileći bataci s umakom od luka
Mini lazanje
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Obojeni hamburger
Ljetni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Rižoto s tri vrste gljiva
Bugarska pita od krumpira
Dječje lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Tuna burger
Marinirane srdele
Bruskete s povrćem
Piletina u pivu
Proljetna janjetina
Piletina Kiev
Hrskava pileća krilca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke