Meni Search

Superwoman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Kaštelanski makaruni
Špageti mediteraneo
Piletina sa šafranom
Pohani zamotuljci
Odresci s umakom od kupina
Pizza sirni jastučići
Gulaš od oslića i povrća
Mini shepherd's pie
Riblji ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Ramsteak u seksi umaku
Riba u škartocu
Rižini ravioli s mozzarellom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Energetske kuglice s kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Skandinavske rolice s cimetom
Šampinjoni u palačinki
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileći gulaš
Brudet
Lignje na šumskom rižotu
Tuna burger
Sočni pureći ražnjići
Proljetna janjetina
Rižoto s tri vrste gljiva
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teriyaki piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina s mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Dječje lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski file s grila
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Male teleće pitice
Lignji po gosposki
Blagdanska rolada
Hrskava pileća krilca
Kuglice od riže i svježeg sira
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini lazanje
Fish&Chips u tortilji
Rižoto s dagnjama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pureća rolada s mlincima
Špageti na kineski način
Janjetina na padelu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bakalar s krumpirom
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni lungić
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata s mljevenim mesom
Manastirski đuveč
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete od cvjetače
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s kozjim sirom
Ljetni ražnjići
Punjena teleća prsa
Piletina u aromatičnom omotaču
Marinirane srdele
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brownie s kajenskim paprom
Hrskavo pečeno pile
Mesne okruglice na ražnjiću
Dip od južnog voća
Jabučni krumpirići s cimetom
Rebarca s graškom
BBQ cheeseburger
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina Kiev
Zlatna piletina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek s povrćem
Cous-cous s povrćem
Meksička party salata
Popečci od cvjetače
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brusketa s avokadom
Mirisna pureća rolada
Pašticada voli penne a ti mene
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Srneći file na salatu
Bruskete s povrćem
Pogača sa sardinom
Svinjski gulaš
Obojeni hamburger
Slatka patka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci u umaku od višanja
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kunić na bijelo
Finska - Juha s lososom
Kroketi od piletine
Bouillabaisse
Lazanje u tavi
Rebarca s grilla
Piletina u pivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke