Meni Search

Superwoman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Manastirski đuveč
Bruskete s povrćem
Pogača sa sardinom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti mediteraneo
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Energetske kuglice s kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Janjetina s medom od kadulje
Popečci od cvjetače
Proljetna janjetina
Bugarska pita od krumpira
Bouillabaisse
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mini shepherd's pie
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskavi trokuti
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pizza sirni jastučići
Svinjski gulaš
Brancinovo oko
Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci u umaku s češnjakom
Gulaš od oslića i povrća
Skandinavske rolice s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fish&Chips u tortilji
Hrskava pileća krilca
Dječje lazanje
BBQ cheeseburger
Marinirane srdele
Janjetina na padelu
Špageti na kineski način
Finska - Juha s lososom
Piletina s kozjim sirom
Srneći file na salatu
Ljetni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini lazanje
Riblji ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Bruskete od cvjetače
Ljetni lungić
Slatka patka
Brusketa s avokadom
Velika Britanija - Pastirska pita
Brudet
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavo pečeno pile
Sočna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižoto s tri vrste gljiva
Cous-cous s povrćem
Kroketi od piletine
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina Kiev
Norveška krem juha od ribe i kozica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lazanje u tavi
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pohani tofu s povrćem
Rebarca s graškom
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto s dagnjama
Lignji po gosposki
Bakalar s krumpirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Kunić na bijelo
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rebarca s grilla
Pileći gulaš
Teriyaki piletina
Piletina u pivu
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramsteak u seksi umaku
Grill vratina u sendviču
Brownie s kajenskim paprom
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata s mljevenim mesom
Kaštelanski makaruni
Mirisna pureća rolada
Odresci s umakom od kupina
Tuna burger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Blagdanska rolada
Piletina u aromatičnom omotaču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s mascarponeom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Dip od južnog voća
Svinjski file s grila
Pureća rolada s mlincima
Pašticada voli penne a ti mene
Jabučni krumpirići s cimetom
Meksička party salata
Pohani zamotuljci
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Riba u škartocu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Šampinjoni u palačinki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s povrćem
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Obojeni hamburger
Ramstek s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Male teleće pitice
Mladi krumpir s ajvarom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Goveđa rebarca sa zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Punjena teleća prsa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke