Meni Search

Lud k'o šiba

Kolinjsko zelje s frišketinom

Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Aromatizirani kruh
Kotleti u pivskom umaku
Pečena piletina s limunom
Bugarska pita od krumpira
Srneći file na salatu
Lungić u sendviču
Cous-cous s povrćem
Marinirana pileća krilca s povrćem
Palačinke s nadjevom od riže
Ramsteak u seksi umaku
Krem juha sa sjemenkama
Medeni teleći kotleti
Pirjani kunić
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prežgana juha
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina u pivu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Pašticada s njokima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Palamida s čilijem i mangom
Pileći gulaš
Piletina s mascarponeom
Polupunjene paprike
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s povrćem
Pizza s tunom
Grill povrće na salatu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti s pistacijama
Slasni BBQ burgeri
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Blagdanska rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje s povrćem i smokvama
Manastirski đuveč
Sunčani užitak mediterana
Brownie s kajenskim paprom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Riblja juha s Malte
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Male teleće pitice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sendvič s avokadom
Velika Britanija - Pastirska pita
Mirisna pureća rolada
Pohani buncek
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Roštilj s umakom Romesco
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fiš paprikaš
Kotlovina
Tuna burger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Marinirano svinjsko pečenje
Juha od bundeve s jabukom
Hrskave tortice od krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pikantne mazalice
Kineska juha s račićima i gljivama
Pašticada
Cipar - Lungić na ciparski
Grill vratina u sendviču
Marokanska salata s cous-cousom
Piletina s nadjevom od ajvara
Meksička party salata
Tjestenina fuži s tartufima
Jakobove kapice s umakom
Zabavni kineski ravioli
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Janjetina na padelu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pečena janjetina s bademima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Zapečena ricotta
Nadjevene lignje
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohana skuta
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Proljetna janjetina
Hrskavi trokuti
Lungić s toplom salatom od šparoga
Špageti na kineski način
Pohani tofu s povrćem
Mesna rolada u tijestu
Piletina sa šafranom
Patka s mlincima
Pohani zamotuljci
Hrskavo pečeno pile
Šampinjoni u palačinki
Teriyaki piletina
Piletina Kiev
Vratina s roštilja
Irska janjetina
Irski gulaš (Irish stew)
Teletina s pirjanim povrćem
Brancinovo oko
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke