Meni Search

Superman

Koprivnički odojak

BBQ cheeseburger
Popečci od cvjetače
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski gulaš
Hrskavo pečeno pile
Lazanje u tavi
Piletina u pivu
Rebarca s grilla
Pileća prsa punjena čvarcima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Pileća prsa iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek i salata s roštilja
Jabučni krumpirići s cimetom
Velika Britanija - Pastirska pita
Tuna burger
Rižoto s tri vrste gljiva
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kaštelanski makaruni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kunić na bijelo
Bugarska pita od krumpira
Kokošja juha s požirakima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina Kiev
Ljetni lungić
Ramstek s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Špageti mediteraneo
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjevene lignje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Skandinavske rolice s cimetom
Teriyaki piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina sa šafranom
Pizza sirni jastučići
Pileći bataci s umakom od luka
Tjestenina fuži s tartufima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina s kozjim sirom
Goveđa rebarca sa zeljem
Macho hamburger
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Brusketa s avokadom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini lazanje
Svinjski file s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileći gulaš
Manastirski đuveč
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto s dagnjama
Kuglice od riže i svježeg sira
Rebarca s graškom
Srneći file na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani zamotuljci
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Grill vratina u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tjestenina u finom umaku
Vratina sa sezonskim povrćem
Pureća rolada s mlincima
Proljetna janjetina
Hrskavi trokuti
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći odresci u umaku od višanja
Blagdanska rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bruskete od cvjetače
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mirisna pureća rolada
Janjetina na padelu
Slatka patka
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brancinovo oko
Fish&Chips u tortilji
Meksička party salata
Zlatna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Dip od južnog voća
Finska - Juha s lososom
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskava pileća krilca
Dječje lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bruskete s povrćem
Svinjski file s grila
Obojeni hamburger
Pohani tofu s povrćem
Piletina s mascarponeom
Riba u škartocu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kroketi od piletine
Brownie s kajenskim paprom
Pašticada s njokima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci s umakom od kupina
Špageti na kineski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz svijetlost svijeća i pravo društvo poslužite pečeni odojak  uz grah salatu i dočekajte Novu godinu s koprivnički jelom.

Sastojci

2,5 kg odojka (u komadu)
1 žlica Svinjske masti Podravka
200 ml piva
2 češnja češnjaka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete
Salata od graha i povrtnice:
1 konzerva Smeđeg graha Podravka (800 g)
250 g povrtnice (crna repa)
50 ml bučinog ulja
30 ml alkoholnog octa
1 žličica soli
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Meso odojka s unutarnje strane pospite Vegetom i popaprite, a kožu samo posolite.
  • 2 Sve natrljajte protisnutim češnjakom i pustite da se marinira najmanje 2 sata.
  • 3 Mesu u posudi za pečenje dodajte mast i pecite u pećnici na 180 °C, okrenuto kožom prema dolje, oko 30 minuta, uz podlijevanje vodom.
  • 4 Zatim meso okrenite (da koža bude okrenuta prema gore) i pecite još oko 90 minuta ili dok nije pečeno.
  • 5 Pred kraj pečenja meso obavezno dva puta polijte pivom tako da kožica dobije finu aromu i zlatnožutu boju.
  • 6 U međuvremenu pripremite salatu. Grah isperite pod hladnom vodom, povrtnicu ogulite, operite i naribajte na deblji ribež.
  • 7 Grahu i povrtnici dodajte sol, papar, bučino ulje i ocat te sve zajedno izmiješajte.

Savjet

Kako bi se odojak prije i lakše ispekao, kožicu uzduž zarežite nožem.

Posluživanje

Pečeni odojak narežite i poslužite uz grah salatu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke