Meni Search

Superman

Koprivnički odojak

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižoto s dagnjama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s nadjevom od ajvara
Mini lazanje
Nadjevene lignje
Proljetna janjetina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s kozjim sirom
Janjetina s medom od kadulje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Piletina u aromatičnom omotaču
Grill vratina u sendviču
Špageti na kineski način
Skandinavske rolice s cimetom
Pohani zamotuljci
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jabučni krumpirići s cimetom
Lazanje u tavi
Hrskava pileća krilca
Ljetni ražnjići
Janjetina na padelu
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od cvjetače
Piletina Kiev
Bruskete od cvjetače
Riba u škartocu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kuglice od riže i svježeg sira
Srneći file na salatu
Sočni pureći ražnjići
Manastirski đuveč
Brownie s kajenskim paprom
BBQ cheeseburger
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kroketi od piletine
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s tri vrste gljiva
Finska - Juha s lososom
Ramstek s povrćem
Svinjski gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bugarska pita od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileća prsa iz pećnice
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ljetni lungić
Roštilj s umakom Romesco
Rebarca s graškom
Brancinovo oko
Teriyaki piletina
Pašticada s njokima
Mladi krumpir s ajvarom
Sočna pureća rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Odresci s umakom od kupina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Fish&Chips u tortilji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Obojeni hamburger
Meksička party salata
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tjestenina u finom umaku
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
Mirisna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kokošja juha s požirakima
Dječje lazanje
Vratina sa sezonskim povrćem
Blagdanska rolada
Lignje na šumskom rižotu
Salata s mljevenim mesom
Ramstek i salata s roštilja
Pileći gulaš
Pileća prsa punjena čvarcima
Tuna burger
Hrskavi trokuti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bruskete s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s grila
Rebarca s grilla
Pureća rolada s mlincima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskavo pečeno pile
Dip od južnog voća
Špageti mediteraneo
Velika Britanija - Pastirska pita
Pita s muškatnom bundevom i makom
Slatka patka
Piletina u pivu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brusketa s avokadom
Zlatna piletina
Macho hamburger
Goveđa rebarca sa zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz svijetlost svijeća i pravo društvo poslužite pečeni odojak  uz grah salatu i dočekajte Novu godinu s koprivnički jelom.

Sastojci

2,5 kg odojka (u komadu)
1 žlica Svinjske masti Podravka
200 ml piva
2 češnja češnjaka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete
Salata od graha i povrtnice:
1 konzerva Smeđeg graha Podravka (800 g)
250 g povrtnice (crna repa)
50 ml bučinog ulja
30 ml alkoholnog octa
1 žličica soli
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Meso odojka s unutarnje strane pospite Vegetom i popaprite, a kožu samo posolite.
  • 2 Sve natrljajte protisnutim češnjakom i pustite da se marinira najmanje 2 sata.
  • 3 Mesu u posudi za pečenje dodajte mast i pecite u pećnici na 180 °C, okrenuto kožom prema dolje, oko 30 minuta, uz podlijevanje vodom.
  • 4 Zatim meso okrenite (da koža bude okrenuta prema gore) i pecite još oko 90 minuta ili dok nije pečeno.
  • 5 Pred kraj pečenja meso obavezno dva puta polijte pivom tako da kožica dobije finu aromu i zlatnožutu boju.
  • 6 U međuvremenu pripremite salatu. Grah isperite pod hladnom vodom, povrtnicu ogulite, operite i naribajte na deblji ribež.
  • 7 Grahu i povrtnici dodajte sol, papar, bučino ulje i ocat te sve zajedno izmiješajte.

Savjet

Kako bi se odojak prije i lakše ispekao, kožicu uzduž zarežite nožem.

Posluživanje

Pečeni odojak narežite i poslužite uz grah salatu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke