Meni Search

Superman

Koprivnički odojak

Proljetna janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bruskete od cvjetače
Blagdanska rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Pureća rolada s mlincima
Odresci s umakom od kupina
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina s mascarponeom
Svinjski file s grila
Macho hamburger
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Sočni pureći ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni lungić
Fish&Chips u tortilji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Goveđa rebarca sa zeljem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rebarca s grilla
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mladi krumpir s ajvarom
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s graškom
Janjetina s medom od kadulje
Teriyaki piletina
Tjestenina u finom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brownie s kajenskim paprom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata s mljevenim mesom
Srneći file na salatu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Hrskavi trokuti
Piletina sa šafranom
Špageti na kineski način
Hrskavo pečeno pile
Zlatna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Manastirski đuveč
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riba u škartocu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vratina sa sezonskim povrćem
Finska - Juha s lososom
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Pašticada s njokima
Sočna pureća rolada
Dječje lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski gulaš
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meksička party salata
Pohani zamotuljci
Brusketa s avokadom
Pileća prsa punjena čvarcima
Kokošja juha s požirakima
Pileći bataci s umakom od luka
Brancinovo oko
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od cvjetače
Piletina s kozjim sirom
Kaštelanski makaruni
Pileći gulaš
Obojeni hamburger
Hrskava pileća krilca
Piletina u pivu
Kuglice od riže i svježeg sira
Pizza sirni jastučići
Slatka patka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lazanje u tavi
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mirisna pureća rolada
Kunić na bijelo
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ljetni ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Špageti mediteraneo
Svinjski file s povrćem
Ramstek s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Ramstek i salata s roštilja
BBQ cheeseburger
Piletina s nadjevom od ajvara
Dip od južnog voća
Kroketi od piletine
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižoto s dagnjama
Mini lazanje
Nadjevene lignje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Tuna burger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileća prsa iz pećnice
Bruskete s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz svijetlost svijeća i pravo društvo poslužite pečeni odojak  uz grah salatu i dočekajte Novu godinu s koprivnički jelom.

Sastojci

2,5 kg odojka (u komadu)
1 žlica Svinjske masti Podravka
200 ml piva
2 češnja češnjaka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete
Salata od graha i povrtnice:
1 konzerva Smeđeg graha Podravka (800 g)
250 g povrtnice (crna repa)
50 ml bučinog ulja
30 ml alkoholnog octa
1 žličica soli
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Meso odojka s unutarnje strane pospite Vegetom i popaprite, a kožu samo posolite.
  • 2 Sve natrljajte protisnutim češnjakom i pustite da se marinira najmanje 2 sata.
  • 3 Mesu u posudi za pečenje dodajte mast i pecite u pećnici na 180 °C, okrenuto kožom prema dolje, oko 30 minuta, uz podlijevanje vodom.
  • 4 Zatim meso okrenite (da koža bude okrenuta prema gore) i pecite još oko 90 minuta ili dok nije pečeno.
  • 5 Pred kraj pečenja meso obavezno dva puta polijte pivom tako da kožica dobije finu aromu i zlatnožutu boju.
  • 6 U međuvremenu pripremite salatu. Grah isperite pod hladnom vodom, povrtnicu ogulite, operite i naribajte na deblji ribež.
  • 7 Grahu i povrtnici dodajte sol, papar, bučino ulje i ocat te sve zajedno izmiješajte.

Savjet

Kako bi se odojak prije i lakše ispekao, kožicu uzduž zarežite nožem.

Posluživanje

Pečeni odojak narežite i poslužite uz grah salatu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke