Meni Search

Pucam po šavovima

Košarice od lisnatog tijesta

BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rezanci s krušnim mrvicama
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Piletina u pivu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Čarobni štapići
Pašticada s njokima
Juha od kelja sa sirom
Popečci od cvjetače
Špinatova juha s feta sirom
Mediteranski kruščić s lovorom
Hrskavi krumpir iz pećnice
Tuna burger
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kotleti u pivskom umaku
Grčka seljačka salata
Tjestenina mediterana
Bugarska pita od krumpira
Fino začinjena piletina
Pirjani kunić
Mesna rolada u tijestu
Okruglice u umaku od rajčice
Teletina s pirjanim povrćem
Fish&Chips u tortilji
Krumpir u košuljici
Vratina s roštilja
Slasni BBQ burgeri
Palamida s čilijem i mangom
Sendvič s avokadom
Svinjska jetrica u umaku
Cipar - Lungić na ciparski
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Tjestenina u finom umaku
Palačinke s nadjevom od riže
Pizza sirni jastučići
Slasni burger sa slaninom i sirom
Zapečena ricotta
Fiš paprikaš
Hrenovke u panceti
Pikantne mazalice
Pašticada
Ljetna pileća salata
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileći štapići u ketchupu
Pohani tofu s povrćem
Pureći hamburger
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Prežgana juha
Zlatna piletina
Marokanska salata s cous-cousom
Pizza s tunom
Juha od cvjetače i camemberta
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Košarice izrađene od lisnatog tijesta s nadjevom od bijele ribe i kombinacije povrća s grožđicama savršeno će se uklopiti na vašem blagdanskom stolu.

Sastojci

1 lisnato tijesto (500 g)
1 žumance
100 g luka
250 g fileta bijele ribe
100 g blitve
100 g rajčica
100 g crvene paprike
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
30 g grožđica
4 žlice maslinova ulja
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Lisnato tijesto razvaljajte, pa kalupom izrežite 8 krugova (promjera 9 cm). U samo 4 kruga manjim kalupom utisnite rupu u sredini.
  • 2 Na lim za pečenje položite 4 puna kruga lisnatog tijesta. Premažite ih razmućenim žumancem i na njih stavite probušene krugove. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 15 minuta.
  • 3 Papriku i luk narežite na kockice i popecite na 2 žlice maslinova ulja, dodajte nasjeckani češnjak, rajčicu narezanu na kockice, grožđice I Vegetu.
  • 4 Pirjajte i podlijevajte vodom (10-15 minuta) dok povrće ne omekša. Potkraj pirjanja dodajte narezanu blitvu i peršin.
  • 5 Filete ribe narežite na rezance pa ih popecite u tavi na preostalom maslinovom ulju. Pripremljenu ribu prelijte povrćem i promiješajte.

Posluživanje

Košarice napunite pripremljenim nadjevom i poslužite.

Male tajne

Luk za promjenu narežite na krugove, malo posolite da izvučete slatkoću iz luka, popecite do zlatno žute boje i upravo tako pripremljen i drugačije narezan luk dati će novu notu ovim košaricama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 214.61 27 27
Kalcij mg 49.46 5 5
Kalij mg 477.21 13 13
Pantotenska kiselina mg 0.95 14 14
Niacin mg 9.13 65 46
Vitamin A μg 4754.17 119 95
Sol g 0.2 0 0
Vlakna g 2.05 - -
Ugljikohidrati g 47.96 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.52 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 11.48 - -
- zasićene masne kiseline g 3.07 - -
Masti g 53.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke