Meni Search

Macho

Kotlet s varivom od leće

Grill vratina u sendviču
Pureća rolada s mlincima
Rebarca s grilla
Dagnje na buzaru
Pileća prsa iz pećnice
Brancinovo oko
Palačinke s nadjevom od riže
Pohani zamotuljci
Umak od limete (Molho de limao)
Pašticada
Punjene tikve
Mladi krumpir s ajvarom
Juha od gljiva
Pohani tofu s povrćem
Zlatna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Dip od južnog voća
File steak na povrću
Teletina s pirjanim povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Piletina sa šafranom
Marinirano svinjsko pečenje
Pileća krilca s roštilja
Meksička party salata
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zabavni kineski ravioli
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ribarska popara
Sočni pureći ražnjići
Slasni BBQ burgeri
Mini lazanje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u pivu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Obojeni hamburger
Tjestenina fuži s tartufima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kotleti u pivskom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teriyaki piletina
Slatki lungić
Pileća prsa punjena čvarcima
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bakalar s krumpirom
Piletina s nadjevom od ajvara
Pita s crnim pivom
Špageti s acetom balsamicom
Pileći štapići u ketchupu
Kotlovina
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s povrćem
Janjetina na padelu
Pirjani kunić
Piletina s mascarponeom
Čarobna ljetna piletina
Lungić s povrćem
Nadjevene lignje
Pizza s tunom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Hrskavi trokuti
Šampinjoni u palačinki
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mirisna pureća rolada
Špageti na kineski način
Kroketi od piletine
Ramstek s povrćem
Odrezak s umakom chimichurri
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća krilca s Coca-Colom
Delikatesna junetina na češki
Teleći odresci u umaku od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Marinirana piletina s roštilja
Medeni teleći kotleti
Govedina s lukom
Odresci u umaku s češnjakom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Proljetna janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Irska janjetina
Lungić u sendviču
Ljetni ražnjići
Salata od tune i povrća
Velika Britanija - Pastirska pita
Macho hamburger
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Hrenovke u panceti
Biftek rolice
Odresci s umakom od kupina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečene kotlete marinirane sa začinskim biljem poslužite s finim prilogom od propirjane leće.

Sastojci

800 g svinjskih kotleta (narezanih)
4 češnja češnjaka
grančica ružmarina
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
20 g maslaca
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
250 g Leće Podravka
120 g luka
60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 stapke celera (60 g)
100 g Pancete Podravka
25 g sušene rajčice
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Kotlete potucite i zarežite uz kost, začinite s paprom i jednom žlicom Vegete.
  • 2 Kotlete položite u posudu te po njima pospite na ploške narezan češnjak, grančicu ružmarina i krupnije narezane listove celera. Prelijte s maslinovim uljem i pustite da odstoji.
  • 3 Leću stavite kuhati u posoljenu vodu i skuhanu leću ocijedite, a vodu u kojoj se kuhala sačuvajte.
  • 4 Na maslinovom ulju popržite nasjeckani luk, pancetu narezanu na štapiće, narezanu stabljiku celera i sušenu rajčicu.
  • 5 Sve skupa popirjajte i dodajte leću, podlijte s malo vode u kojoj se kuhala, a zatim dodajte povrtni temeljac.
  • 6 Pirjajući reducirajte tekućinu tako da dobijete gusti prilog koji ćete koristiti kao podlogu pri serviranju.
  • 7 Kotlete sa začinskim biljem koje ste koristili u marinadi i uljem stavite na zagrijanu grill tavu.
  • 8 Na pola pečenja dodajte maslac i tijekom pečenja podlijevajte. Pečene kotlete poslužite s pripremljenim prilogom od leće.

Savjet

Leću kao prilog možete poslužiti i uz druga pečena jela od mesa. 

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke