Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Kotleti u pivskom umaku

Svinjska jetrica u umaku
Palamida s čilijem i mangom
Pečena piletina s limunom
Jakobove kapice s umakom
Rajčica s kukuruzom
Hladna juha od avokada
Tjestenina u finom umaku
Salata s mora
Rižoto na španjolski način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Omlet s paprikom i kukuruzom
Srneći file na salatu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pileći štapići u ketchupu
Salata od tune i krastavaca
Riba u bijelom umaku
Piletina s kozjim sirom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pileća krilca s Coca-Colom
Popečci od bulgura s umakom
Fiš paprikaš
Kobasica u pivu i pecivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Senf s paprikama
Pureći hamburger
Polupunjene paprike
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Gulaš od gljiva
Pašticada
Hrskava pileća krilca
Grčka seljačka salata
Grill pirjana piletina s roštilja
Rosti
Salata od liganja
Grdobina u pikantnoj šalši
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rižoto s tunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Riža s tunom
Fileti lososa u finom umaku
Pohani zamotuljci
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Sočni pureći ražnjići
Dalmatinske polpete
Zapečena ricotta
Tjestenina mediterana
Grill vratina u sendviču
Slasni burger sa slaninom i sirom
Krumpir u košuljici
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohane paprike
Špageti s pistacijama
Pirjani kunić
Voćna juha od višanja
Piletina s pistacijama
Mesna rolada u tijestu
Piletina s nadjevom od ajvara
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina na tajlandski način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Grill oslić u aromatičnoj korici
Crveno ljetno varivo
Svinjski file s povrćem
Salata sa skutom
Cipar - Lungić na ciparski
Prilog od prokulica
Caponata alla Podravka
Juha od rikule i račića
Slatki lungić
Špinatova juha s feta sirom
Male teleće pitice
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U kotlete dodajte sitno narezani feferon bez sjemenki zaliven pivom, poslužite uz pečeni krumpir i uživajte u savršenoj večeri.

Sastojci

1 kg svinjskih kotleta
Crni papar mljeveni Podravka
3 žlice ulja
100 g luka
3 češnja češnjaka
300 ml Ožujskog piva
1 crveni ljuti feferon
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Kotlete očistite, operite, posušite papirnatim ubrusom, pospite žlicom Vegete i popaprite.
  • 2 U velikoj tavi na dobro zagrijanom ulju popecite meso s obiju strana do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Meso izvadite iz tave i stavite na topao tanjur.
  • 4 Na istom ulju na srednjoj vatri popržite sitno nasjeckani luk i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad dobiju malo boje podlijte sa 50 ml piva i lagano pirjajte 5 minuta.
  • 6 Vratite kotlete, dodajte feferon koji ste očistili od sjemenki i sitno narezali, zalijte preostalim pivom, pustite da zakuha, a zatim smanjite vatru.
  • 7 Pirjajte pokriveno oko 1 sat dok meso ne omekša.
  • 8 Po potrebi podlijte s malo vode.

Savjet

Ako uz ovo jelo poslužujete pečeni krumpir, dodajte ga u umak zadnjih 10 minuta pirjanja i lagano protresite. Tako će se okusi dodatno obogatiti i prožeti.

Posluživanje

Kotlete poslužite s pečenim ili restanim krumpirom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 537.72 67 67
Kalcij mg 67.17 7 7
Kalij mg 986.37 27 27
Pantotenska kiselina mg 2.21 32 32
Niacin mg 25.03 179 125
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 54.21 1 1
Sol g 1.54 0 0
Bjelančevine g 55.87 - -
Vlakna g 0.8 - -
Ugljikohidrati g 6.4 - -
Masti g 22.94 - -

Podijeli s prijateljima