Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Kotleti u pivskom umaku

Slatki lungić
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Gulaš od gljiva
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Piletina na tajlandski način
Tjestenina u finom umaku
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grdobina u pikantnoj šalši
Pileći štapići u ketchupu
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata od liganja
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Sočni pureći ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Grill vratina u sendviču
Hrskava pileća krilca
Mesna rolada u tijestu
Jakobove kapice s umakom
Špinatova juha s feta sirom
Salata od tune i krastavaca
Prilog od prokulica
Male teleće pitice
Kobasica u pivu i pecivu
Riža s tunom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Pirjani kunić
Caponata alla Podravka
Grčka seljačka salata
Srneći file na salatu
Tjestenina mediterana
Cipar - Lungić na ciparski
Polupunjene paprike
Sočna pureća rolada
Senf s paprikama
Crveno ljetno varivo
Pureći hamburger
Grill oslić u aromatičnoj korici
Dalmatinske polpete
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto s tunom
Voćna juha od višanja
Rižoto na španjolski način
Palamida s čilijem i mangom
Špageti s pistacijama
Rosti
Hladna juha od avokada
Pohane paprike
Fileti lososa u finom umaku
Rajčica s kukuruzom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Piletina s nadjevom od ajvara
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata sa skutom
Belgija - Salade Liégeoise
Salata s mora
Piletina s pistacijama
Juha od rikule i račića
Pašticada
Slasni burger sa slaninom i sirom
Svinjski file s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od bulgura s umakom
Pečena piletina s limunom
Pohani zamotuljci
Krumpir u košuljici
Omlet s paprikom i kukuruzom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Svinjska jetrica u umaku
Zapečena ricotta
Pileća krilca s Coca-Colom
Fiš paprikaš
Riba u bijelom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U kotlete dodajte sitno narezani feferon bez sjemenki zaliven pivom, poslužite uz pečeni krumpir i uživajte u savršenoj večeri.

Sastojci

1 kg svinjskih kotleta
Crni papar mljeveni Podravka
3 žlice ulja
100 g luka
3 češnja češnjaka
300 ml Ožujskog piva
1 crveni ljuti feferon
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Kotlete očistite, operite, posušite papirnatim ubrusom, pospite žlicom Vegete i popaprite.
  • 2 U velikoj tavi na dobro zagrijanom ulju popecite meso s obiju strana do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Meso izvadite iz tave i stavite na topao tanjur.
  • 4 Na istom ulju na srednjoj vatri popržite sitno nasjeckani luk i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad dobiju malo boje podlijte sa 50 ml piva i lagano pirjajte 5 minuta.
  • 6 Vratite kotlete, dodajte feferon koji ste očistili od sjemenki i sitno narezali, zalijte preostalim pivom, pustite da zakuha, a zatim smanjite vatru.
  • 7 Pirjajte pokriveno oko 1 sat dok meso ne omekša.
  • 8 Po potrebi podlijte s malo vode.

Savjet

Ako uz ovo jelo poslužujete pečeni krumpir, dodajte ga u umak zadnjih 10 minuta pirjanja i lagano protresite. Tako će se okusi dodatno obogatiti i prožeti.

Posluživanje

Kotlete poslužite s pečenim ili restanim krumpirom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 537.72 67 67
Kalcij mg 67.17 7 7
Kalij mg 986.37 27 27
Pantotenska kiselina mg 2.21 32 32
Niacin mg 25.03 179 125
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 54.21 1 1
Sol g 1.54 0 0
Bjelančevine g 55.87 - -
Vlakna g 0.8 - -
Ugljikohidrati g 6.4 - -
Masti g 22.94 - -

Podijeli s prijateljima