Meni Search

Gladan kao vuk

Kotlovina

Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Gorički povrtni lonac
Sočna Wellington pečenka
Piletina u egzotičnom umaku
Svinjski medaljoni s kestenima
Obojeni hamburger
Lazanje u tavi
Janjetina s medom od kadulje
Teletina s pirjanim povrćem
Tuna burger
Špageti s tikvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pizza sirni jastučići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Umak od limete (Molho de limao)
Slasni BBQ burgeri
Piletina u pivu
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Odresci u paketiću
Glazirana patka s umakom od jabuka
Macho hamburger
Fino začinjena piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Mesna rolada u tijestu
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Fish&Chips u tortilji
Harrisa janjetina s limunom
Mladi krumpir s ajvarom
Povrtni lonac
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pileća prsa punjena čvarcima
Vegetarijanski čips
BBQ svinjska rebarca u foliji
Krumpiri u kaputiću od pancete
Punjeni kelj s plodovima mora
Sočna rebarca
Pileća krilca s roštilja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pureći hamburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Quiche od bundeve, sira i luka
Polpete od oslića
Teleći savici u umaku od grejpa
Puretina s jabukom iz pećnice
Biftek rolice
Piletina u aromatičnom omotaču
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Pureća rolada s mlincima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Španjolski migas s bundevom
Svinjski gulaš
Mesne okruglice u umaku
Janjetina s bižima
Kuhano meso s umakom od hrena
Patka s mlincima
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Sarma sa suhim mesom
Ciganski odrezak
Odresci s umakom od kupina
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Slatki lungić
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Skandinavske rolice s cimetom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Neobične punjene paprike
Piletina s nadjevom od ajvara
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Janjetina na padelu
Punjena pečenka u vinu
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski kotleti s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Fino varivo v loncu
Ramsteak u seksi umaku
Tortilje pikant
Meso u woku na indonezijski način
Pašticada s njokima
Odresci u umaku s češnjakom
Hrenovke u panceti
Ramstek s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Govedina s lukom
Pileća prsa s crnim tartufom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rebarca s grilla
Vratina s roštilja
Pikantni gulaš
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Medeni teleći kotleti
Slatko twist pile
Varivo od kelja i teletine
Miješani grill
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kotlovina je pučko jelo koje se priprema na sajmovima, mjestima gdje se okuplja mnoštvo ljudi, tipično za sjeverozapadnu Hrvatsku. Ovo jelo opojna mirisa vrlo često se priprema u vinogradima ili na drugim druženjima na otvorenom. Uz nezaobilazne svinjske odreske, u pečenjarskom šeširu priprema se piletina, kobasice ili riječna riba uvaljana u smjesu od kukuruznog brašna.

Sastojci

400 g svinjskih kotleta (4 komada)
4 komada pilećeg mesa (batak ili zabatak)
Vegeta
0,5 dl ulja
4 roštilj-kobasice
150 g luka
100 g svježe paprike
150 g svježe rajčice
1 manji ljuti feferon
1 list Lovora sušenog Podravka
2 češnja češnjaka
6 dl vode
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 dl bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kotlete i piletinu pospite solju, paprom i Vegetom te ostavite na hladnom oko pola sata.
  • 2 U posudi (kotlu, metalnom tanjuru) u kojoj ćete pripremati kotlovinu dobro zagrijte ulje.
  • 3 Popecite kotlete, piletinu i kobasice, potom ih stavite na rub metalnog tanjura.
  • 4 Na istu masnoću dodajte sitno narezani luk i papriku te pirjajte 5 minuta, uz povremeno podlijevanje toplom vodom
  • 5 Zatim dodajte rajčicu narezanu na kockice i pirjajte još 2 minute.
  • 6 Vratite meso nazad u sredinu tanjura, podlijte preostalom vodom, dodajte lovorov list, Vegetu i začine (po potrebi). Pirjajte dok meso nije mekano.
  • 7 Pred kraj pirjanja dodajte vino, kratko prokuhajte i maknite s vatre.

Posluživanje

Poslužite s kuhanim krumpirom ili gnječenim (temfanim) grahom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke