Meni Search

Gladan kao vuk

Kotlovina

Neobične punjene paprike
Punjena pečenka u vinu
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Slatko twist pile
Medeni teleći kotleti
Ramsteak u seksi umaku
Španjolski migas s bundevom
Janjetina s medom od kadulje
Pileća prsa iz pećnice
Velika Britanija - Pastirska pita
Pašticada s njokima
Puretina s jabukom iz pećnice
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci s umakom od kupina
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Harrisa janjetina s limunom
Pileća krilca s roštilja
Vratina s roštilja
Pureći hamburger
Pizza sirni jastučići
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Polpete od oslića
Špageti s tikvicama
Miješani grill
Mesne okruglice u umaku
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Fish&Chips u tortilji
Slasni BBQ burgeri
Gorički povrtni lonac
Kuhana govedina s umakom od hrena
Mladi krumpir s ajvarom
Sočna rebarca
Lazanje u tavi
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Govedina s lukom
Sočna Wellington pečenka
Janjetina s bižima
Meso u woku na indonezijski način
Kuhano meso s umakom od hrena
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesna rolada u tijestu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sarma sa suhim mesom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Vegetarijanski čips
Tuna burger
Skandinavske rolice s cimetom
Pileća prsa punjena čvarcima
Fino varivo v loncu
Svinjski medaljoni s kestenima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina s nadjevom od ajvara
Varivo od kelja i teletine
Piletina u egzotičnom umaku
Fino začinjena piletina
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ramstek s povrćem
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Hrenovke u panceti
Tortilje pikant
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Slatki lungić
Umak od limete (Molho de limao)
Punjeni kelj s plodovima mora
Nadjeveni kaneloni u umaku
Quiche od bundeve, sira i luka
Krumpiri u kaputiću od pancete
Teletina s pirjanim povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Pureća rolada s mlincima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Povrtni lonac
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Rebarca s grilla
Odresci u paketiću
Pileća prsa s crnim tartufom
Ciganski odrezak
Mediteranski kruščić s lovorom
Macho hamburger
Svinjski kotleti s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Patka s mlincima
Biftek rolice
Svinjski gulaš
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina u pivu
Pikantni gulaš
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Obojeni hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kotlovina je pučko jelo koje se priprema na sajmovima, mjestima gdje se okuplja mnoštvo ljudi, tipično za sjeverozapadnu Hrvatsku. Ovo jelo opojna mirisa vrlo često se priprema u vinogradima ili na drugim druženjima na otvorenom. Uz nezaobilazne svinjske odreske, u pečenjarskom šeširu priprema se piletina, kobasice ili riječna riba uvaljana u smjesu od kukuruznog brašna.

Sastojci

400 g svinjskih kotleta (4 komada)
4 komada pilećeg mesa (batak ili zabatak)
Vegeta
0,5 dl ulja
4 roštilj-kobasice
150 g luka
100 g svježe paprike
150 g svježe rajčice
1 manji ljuti feferon
1 list Lovora sušenog Podravka
2 češnja češnjaka
6 dl vode
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 dl bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kotlete i piletinu pospite solju, paprom i Vegetom te ostavite na hladnom oko pola sata.
  • 2 U posudi (kotlu, metalnom tanjuru) u kojoj ćete pripremati kotlovinu dobro zagrijte ulje.
  • 3 Popecite kotlete, piletinu i kobasice, potom ih stavite na rub metalnog tanjura.
  • 4 Na istu masnoću dodajte sitno narezani luk i papriku te pirjajte 5 minuta, uz povremeno podlijevanje toplom vodom
  • 5 Zatim dodajte rajčicu narezanu na kockice i pirjajte još 2 minute.
  • 6 Vratite meso nazad u sredinu tanjura, podlijte preostalom vodom, dodajte lovorov list, Vegetu i začine (po potrebi). Pirjajte dok meso nije mekano.
  • 7 Pred kraj pirjanja dodajte vino, kratko prokuhajte i maknite s vatre.

Posluživanje

Poslužite s kuhanim krumpirom ili gnječenim (temfanim) grahom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke