Meni Search

Gladan kao vuk

Kotlovina

Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Sarma sa suhim mesom
Miješani grill
Ramsteak u seksi umaku
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Slatki lungić
Glazirana patka s umakom od jabuka
Svinjski gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci s umakom od kupina
Hrenovke u panceti
Pileća prsa s crnim tartufom
Piletina s nadjevom od ajvara
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Harrisa janjetina s limunom
Piletina u egzotičnom umaku
Pileća krilca s roštilja
Pureći hamburger
Kuhano meso s umakom od hrena
Umak od limete (Molho de limao)
Ciganski odrezak
Pizza sirni jastučići
Piletina u aromatičnom omotaču
Biftek rolice
Neobične punjene paprike
Svinjski kotleti s povrćem
Sočna Wellington pečenka
Španjolski migas s bundevom
Fino začinjena piletina
Piletina u pivu
Patka s mlincima
Odresci u umaku s češnjakom
Pileća prsa punjena čvarcima
Mesne okruglice u umaku
Medeni teleći kotleti
Lazanje u tavi
Slatko twist pile
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Quiche od bundeve, sira i luka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Govedina s lukom
Velika Britanija - Pastirska pita
Varivo od kelja i teletine
Fino varivo v loncu
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Odresci u paketiću
Macho hamburger
Ramstek s povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Punjena pečenka u vinu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Tortilje pikant
Krumpiri u kaputiću od pancete
Sočna rebarca
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Rebarca s grilla
Slasni BBQ burgeri
Mesna rolada u tijestu
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Vratina s roštilja
Tuna burger
Vegetarijanski čips
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Teletina s pirjanim povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Špageti s tikvicama
Skandinavske rolice s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Pikantni gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Punjeni kelj s plodovima mora
Povrtni lonac
Pašticada s njokima
Polpete od oslića
Svinjski medaljoni s kestenima
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Janjetina s bižima
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Puretina s jabukom iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mediteranski kruščić s lovorom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Janjetina s medom od kadulje
Gorički povrtni lonac
Janjetina na padelu
Fish&Chips u tortilji
Obojeni hamburger
Meso u woku na indonezijski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kotlovina je pučko jelo koje se priprema na sajmovima, mjestima gdje se okuplja mnoštvo ljudi, tipično za sjeverozapadnu Hrvatsku. Ovo jelo opojna mirisa vrlo često se priprema u vinogradima ili na drugim druženjima na otvorenom. Uz nezaobilazne svinjske odreske, u pečenjarskom šeširu priprema se piletina, kobasice ili riječna riba uvaljana u smjesu od kukuruznog brašna.

Sastojci

400 g svinjskih kotleta (4 komada)
4 komada pilećeg mesa (batak ili zabatak)
Vegeta
0,5 dl ulja
4 roštilj-kobasice
150 g luka
100 g svježe paprike
150 g svježe rajčice
1 manji ljuti feferon
1 list Lovora sušenog Podravka
2 češnja češnjaka
6 dl vode
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 dl bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kotlete i piletinu pospite solju, paprom i Vegetom te ostavite na hladnom oko pola sata.
  • 2 U posudi (kotlu, metalnom tanjuru) u kojoj ćete pripremati kotlovinu dobro zagrijte ulje.
  • 3 Popecite kotlete, piletinu i kobasice, potom ih stavite na rub metalnog tanjura.
  • 4 Na istu masnoću dodajte sitno narezani luk i papriku te pirjajte 5 minuta, uz povremeno podlijevanje toplom vodom
  • 5 Zatim dodajte rajčicu narezanu na kockice i pirjajte još 2 minute.
  • 6 Vratite meso nazad u sredinu tanjura, podlijte preostalom vodom, dodajte lovorov list, Vegetu i začine (po potrebi). Pirjajte dok meso nije mekano.
  • 7 Pred kraj pirjanja dodajte vino, kratko prokuhajte i maknite s vatre.

Posluživanje

Poslužite s kuhanim krumpirom ili gnječenim (temfanim) grahom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke