Meni Search

Lud k'o šiba

Kotlovina

Pohani tofu s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Kotleti u pivskom umaku
Hrskavo pečeno pile
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Jakobove kapice s umakom
Aromatizirani kruh
Male teleće pitice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Palamida s čilijem i mangom
Tjestenina fuži s tartufima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pašticada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Roštilj s umakom Romesco
Palačinke s nadjevom od riže
Medeni teleći kotleti
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teriyaki piletina
Sendvič s avokadom
Cous-cous s povrćem
Piletina s mascarponeom
Kineska juha s račićima i gljivama
Lignje s povrćem i smokvama
Pečena piletina s limunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Slasni BBQ burgeri
Zabavni kineski ravioli
Fiš paprikaš
Pečena janjetina s bademima
Piletina sa šafranom
Mirisna pureća rolada
Piletina u pivu
Nadjevene lignje
Cipar - Lungić na ciparski
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Mesna rolada u tijestu
Pileći gulaš
Pohana skuta
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pikantne mazalice
Marokanska salata s cous-cousom
Grill povrće na salatu
Piletina Kiev
Juha od bundeve s jabukom
Ramsteak u seksi umaku
Sunčani užitak mediterana
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina s nadjevom od ajvara
Srneći file na salatu
Hrskave tortice od krumpira
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Lungić s toplom salatom od šparoga
Patka s mlincima
Tuna burger
Hrskavi trokuti
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prežgana juha
Kolinjsko zelje s frišketinom
Šampinjoni u palačinki
Meksička party salata
Brownie s kajenskim paprom
Špageti s pistacijama
Pašticada s njokima
Janjetina na padelu
Zapečena ricotta
Pohani zamotuljci
Proljetna janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani buncek
Irska janjetina
Polupunjene paprike
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Manastirski đuveč
Rezanci s krušnim mrvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brancinovo oko
Marinirana pileća krilca s povrćem
Lungić u sendviču
Grill vratina u sendviču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti na kineski način
Teletina s pirjanim povrćem
Vratina s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Marinirano svinjsko pečenje
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pizza s tunom
Velika Britanija - Pastirska pita
Krem juha sa sjemenkama
Blagdanska rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
Pirjani kunić
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Bugarska pita od krumpira
Riblja juha s Malte
Svinjski file s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Irski gulaš (Irish stew)
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kotlovina je pučko jelo koje se priprema na sajmovima, mjestima gdje se okuplja mnoštvo ljudi, tipično za sjeverozapadnu Hrvatsku. Ovo jelo opojna mirisa vrlo često se priprema u vinogradima ili na drugim druženjima na otvorenom. Uz nezaobilazne svinjske odreske, u pečenjarskom šeširu priprema se piletina, kobasice ili riječna riba uvaljana u smjesu od kukuruznog brašna.

Sastojci

400 g svinjskih kotleta (4 komada)
4 komada pilećeg mesa (batak ili zabatak)
Vegeta
0,5 dl ulja
4 roštilj-kobasice
150 g luka
100 g svježe paprike
150 g svježe rajčice
1 manji ljuti feferon
1 list Lovora sušenog Podravka
2 češnja češnjaka
6 dl vode
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 dl bijelog vina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kotlete i piletinu pospite solju, paprom i Vegetom te ostavite na hladnom oko pola sata.
  • 2 U posudi (kotlu, metalnom tanjuru) u kojoj ćete pripremati kotlovinu dobro zagrijte ulje.
  • 3 Popecite kotlete, piletinu i kobasice, potom ih stavite na rub metalnog tanjura.
  • 4 Na istu masnoću dodajte sitno narezani luk i papriku te pirjajte 5 minuta, uz povremeno podlijevanje toplom vodom
  • 5 Zatim dodajte rajčicu narezanu na kockice i pirjajte još 2 minute.
  • 6 Vratite meso nazad u sredinu tanjura, podlijte preostalom vodom, dodajte lovorov list, Vegetu i začine (po potrebi). Pirjajte dok meso nije mekano.
  • 7 Pred kraj pirjanja dodajte vino, kratko prokuhajte i maknite s vatre.

Posluživanje

Poslužite s kuhanim krumpirom ili gnječenim (temfanim) grahom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke