Meni Search

Lud k'o šiba

Kotlovina

Orada s krumpirom i mladim lukom
Blagdanska rolada
Sendvič s avokadom
Proljetna janjetina
Piletina s nadjevom od ajvara
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Marokanska salata s cous-cousom
Lignje s povrćem i smokvama
Tuna burger
Krem juha sa sjemenkama
Pečena piletina s limunom
Piletina sa šafranom
Nadjevene lignje
Prežgana juha
Roštilj s umakom Romesco
Zapečena ricotta
Janjetina na padelu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pečena janjetina s bademima
Cous-cous s povrćem
Pileći gulaš
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesna rolada u tijestu
Pohani tofu s povrćem
Pohana skuta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Aromatizirani kruh
Medeni teleći kotleti
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s mascarponeom
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani zamotuljci
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Piletina Kiev
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vratina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mirisna pureća rolada
Slasni BBQ burgeri
Sunčani užitak mediterana
Špageti s pistacijama
Sočni pureći ražnjići
Manastirski đuveč
Pašticada s njokima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Jakobove kapice s umakom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kineska juha s račićima i gljivama
Hrskave tortice od krumpira
Pizza s tunom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Meksička party salata
Irski gulaš (Irish stew)
Riblja juha s Malte
Pohani buncek
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Špageti na kineski način
Pašticada
Rezanci s krušnim mrvicama
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Jabučni krumpirići s cimetom
Teriyaki piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hrskavi trokuti
Grill povrće na salatu
Brancinovo oko
Ramsteak u seksi umaku
Pikantne mazalice
Irska janjetina
Marinirano svinjsko pečenje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Palamida s čilijem i mangom
Polupunjene paprike
Kotleti u pivskom umaku
Male teleće pitice
Lungić u sendviču
Srneći file na salatu
Brownie s kajenskim paprom
Grill vratina u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Patka s mlincima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina u pivu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Cipar - Lungić na ciparski
Juha od bundeve s jabukom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Palačinke s nadjevom od riže
Teletina s pirjanim povrćem
Pirjani kunić
Hrskavo pečeno pile
Fiš paprikaš
Marinirana pileća krilca s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zabavni kineski ravioli
Šampinjoni u palačinki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kotlovina je pučko jelo koje se priprema na sajmovima, mjestima gdje se okuplja mnoštvo ljudi, tipično za sjeverozapadnu Hrvatsku. Ovo jelo opojna mirisa vrlo često se priprema u vinogradima ili na drugim druženjima na otvorenom. Uz nezaobilazne svinjske odreske, u pečenjarskom šeširu priprema se piletina, kobasice ili riječna riba uvaljana u smjesu od kukuruznog brašna.

Sastojci

400 g svinjskih kotleta (4 komada)
4 komada pilećeg mesa (batak ili zabatak)
Vegeta
0,5 dl ulja
4 roštilj-kobasice
150 g luka
100 g svježe paprike
150 g svježe rajčice
1 manji ljuti feferon
1 list Lovora sušenog Podravka
2 češnja češnjaka
6 dl vode
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 dl bijelog vina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kotlete i piletinu pospite solju, paprom i Vegetom te ostavite na hladnom oko pola sata.
  • 2 U posudi (kotlu, metalnom tanjuru) u kojoj ćete pripremati kotlovinu dobro zagrijte ulje.
  • 3 Popecite kotlete, piletinu i kobasice, potom ih stavite na rub metalnog tanjura.
  • 4 Na istu masnoću dodajte sitno narezani luk i papriku te pirjajte 5 minuta, uz povremeno podlijevanje toplom vodom
  • 5 Zatim dodajte rajčicu narezanu na kockice i pirjajte još 2 minute.
  • 6 Vratite meso nazad u sredinu tanjura, podlijte preostalom vodom, dodajte lovorov list, Vegetu i začine (po potrebi). Pirjajte dok meso nije mekano.
  • 7 Pred kraj pirjanja dodajte vino, kratko prokuhajte i maknite s vatre.

Posluživanje

Poslužite s kuhanim krumpirom ili gnječenim (temfanim) grahom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke