Meni Search

Lud k'o šiba

Kotlovina

Blagdanska rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u pivu
Zapečena ricotta
Riblja juha s Malte
Marinirano svinjsko pečenje
Brownie s kajenskim paprom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brancinovo oko
Patka s mlincima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočni pureći ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Prežgana juha
Piletina s mascarponeom
Grill vratina u sendviču
Špageti s pistacijama
Mesne okruglice na ražnjiću
Kotleti u pivskom umaku
Fiš paprikaš
Male teleće pitice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Roštilj s umakom Romesco
Medeni teleći kotleti
Vratina s roštilja
Pohana skuta
Teriyaki piletina
Pohani zamotuljci
Špageti na kineski način
Hrskave tortice od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Cous-cous s povrćem
Mesna rolada u tijestu
Kineska juha s račićima i gljivama
Svinjski file s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s nadjevom od ajvara
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina na padelu
Cipar - Lungić na ciparski
Hrskavi trokuti
Marokanska salata s cous-cousom
Sunčani užitak mediterana
Šampinjoni u palačinki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći gulaš
Rezanci s krušnim mrvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani buncek
Piletina Kiev
Lignje s povrćem i smokvama
Meksička party salata
Palačinke s nadjevom od riže
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Srneći file na salatu
Tuna burger
Irska janjetina
Jakobove kapice s umakom
Pikantne mazalice
Piletina sa šafranom
Slasni BBQ burgeri
Irski gulaš (Irish stew)
Pirjani kunić
Sendvič s avokadom
Pašticada
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Hrskavo pečeno pile
Velika Britanija - Pastirska pita
Polupunjene paprike
Pečena janjetina s bademima
Marinirana pileća krilca s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Manastirski đuveč
Lungić u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Grill povrće na salatu
Krem juha sa sjemenkama
Pašticada s njokima
Teletina s pirjanim povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
Nadjevene lignje
Proljetna janjetina
Pizza s tunom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Palamida s čilijem i mangom
Aromatizirani kruh
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Juha od bundeve s jabukom
Mirisna pureća rolada
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zabavni kineski ravioli
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kotlovina je pučko jelo koje se priprema na sajmovima, mjestima gdje se okuplja mnoštvo ljudi, tipično za sjeverozapadnu Hrvatsku. Ovo jelo opojna mirisa vrlo često se priprema u vinogradima ili na drugim druženjima na otvorenom. Uz nezaobilazne svinjske odreske, u pečenjarskom šeširu priprema se piletina, kobasice ili riječna riba uvaljana u smjesu od kukuruznog brašna.

Sastojci

400 g svinjskih kotleta (4 komada)
4 komada pilećeg mesa (batak ili zabatak)
Vegeta
0,5 dl ulja
4 roštilj-kobasice
150 g luka
100 g svježe paprike
150 g svježe rajčice
1 manji ljuti feferon
1 list Lovora sušenog Podravka
2 češnja češnjaka
6 dl vode
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 dl bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kotlete i piletinu pospite solju, paprom i Vegetom te ostavite na hladnom oko pola sata.
  • 2 U posudi (kotlu, metalnom tanjuru) u kojoj ćete pripremati kotlovinu dobro zagrijte ulje.
  • 3 Popecite kotlete, piletinu i kobasice, potom ih stavite na rub metalnog tanjura.
  • 4 Na istu masnoću dodajte sitno narezani luk i papriku te pirjajte 5 minuta, uz povremeno podlijevanje toplom vodom
  • 5 Zatim dodajte rajčicu narezanu na kockice i pirjajte još 2 minute.
  • 6 Vratite meso nazad u sredinu tanjura, podlijte preostalom vodom, dodajte lovorov list, Vegetu i začine (po potrebi). Pirjajte dok meso nije mekano.
  • 7 Pred kraj pirjanja dodajte vino, kratko prokuhajte i maknite s vatre.

Posluživanje

Poslužite s kuhanim krumpirom ili gnječenim (temfanim) grahom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke