Meni Search

Ful nabrijana

Krem juha od tikvica

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Turske pizze
Delikatesna junetina na češki
Brancinovo oko
Manastirski đuveč
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Janjetina s medom od kadulje
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Mesne okruglice na ražnjiću
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina na kijevski način
Irska janjetina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina Kiev
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kaštelanski makaruni
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od lososa
Svinjski file s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Rezanci s krušnim mrvicama
Račići na posteljici od povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kuhano meso s umakom od hrena
Bugarska pita od krumpira
Čarobna ljetna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Povrtni ražnjići
Viška pogača
Aromatizirani kruh
Zlatna piletina
Miješani grill
Špageti s ribom
Fileti lososa u finom umaku
Pečena piletina s limunom
Ljetni ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Povrtni lonac
Salata s mora
Grickalica slanutak iz pećnice
Rolice od blitve
Urbana pola
Nadjeveni kaneloni u umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Blagdanska rolada
Prežgana juha
Fini gulaš od gljiva
Lazanje s lignjama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pizza s tunom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mediteranski špageti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskava pileća krilca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna rebarca
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od tikvica
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna pureća rolada
Mediteranski kruščić s lovorom
Šampinjoni u palačinki
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pogača sa sardinom
Hlebinska i pretepena juha
Kroketi od piletine
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lignje s povrćem i smokvama
Mini lazanje
Mini shepherd's pie
Meso s repom
Marinirana piletina s roštilja
Odresci od morskog psa
Hrskavi trokuti
Odresci u umaku s češnjakom
Nadjevene lignje
Sendvič s avokadom
Kunić na bijelo
Grill povrće na salatu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Salata od liganja
Fish&Chips u tortilji
Grill vratina u sendviču
Pileći bataci s umakom od luka
Lagana sarma
Sočni pureći ražnjići
Grdobina s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Pizza sirni jastučići
Proljetna janjetina
Vege odresci s marinadom
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina laganini
Mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Okruglice u umaku od rajčice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fina pikantna piletina
Voćna juha od višanja
Lignje s manistrom u škartocu
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
Pirjani kunić
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mirisna pečenka
Lungić s povrćem
Ossobuco
Rajčica s kukuruzom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riba u bijelom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krem juhe vrlo su in, a posebice lagane poput ove izvrsne juhe od tikvica koju, tek malo ugušćenu, možete poslužiti i kao umak.

Sastojci

600 g tikvica
300 g krumpira
80 g luka
1-2 češnja češnjaka
100 ml vrhnja za kuhanje
1,5 l vode
2 žlice maslaca
2-3 žlice limunova soka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Maslac zagrijte i svijetlo popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte narezane tikvice i sve kratko propirjajte.
  • 2 Dodajte narezani krumpir, 1 l vode, Vegetu i kuhajte oko 20 minuta.
  • 3 Na kraju dodajte protisnuti češnjak.
  • 4 Kuhano povrće usitnite, dodajte ostatak vode, vrhnje i limunov sok, pa sve zajedno kratko prokuhajte.

Savjet

U juhu možete umjesto limunova soka dodati par kapi aceta balsamica.

Posluživanje

Krem juhu od tikvica možete poslužiti uz mozzarellu narezanu na kockice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.99 8 8
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 376.1 10 10
Niacin mg 1.45 10 7
Vitamin C mg 13.79 18 15
Vitamin D μg 3.62 2 2
Vitamin A μg 488.89 12 10
Sol g 2.07 0 0
Bjelančevine g 2.52 - -
Vlakna g 1.98 - -
Ugljikohidrati g 16.46 - -
Masti g 7.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke