Meni Search

Ful nabrijana

Krem juha od tikvica

Proljetna janjetina
Fileti lososa u finom umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Hrskavi trokuti
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Mini lazanje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rolice od blitve
Špageti s ribom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grdobina u pikantnoj šalši
Lagana sarma
Odresci u umaku s češnjakom
Salata od liganja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Irska janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vege odresci s marinadom
Račići na posteljici od povrća
Rezanci s krušnim mrvicama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teleći odresci u umaku od višanja
Mediteranski špageti
Zlatna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna rebarca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pečena piletina s limunom
Brancinovo oko
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill vratina u sendviču
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ossobuco
Lignje s povrćem i smokvama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kuhano meso s umakom od hrena
Meso s repom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meksička party salata
Mirisna pečenka
Prežgana juha
Pizza s tunom
Pohani tofu s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Grickalica slanutak iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pileći bataci s umakom od luka
Umak od limete (Molho de limao)
Uzbudljivi kolač od blitve
Odresci od morskog psa
Kaštelanski makaruni
Grdobina s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Okruglice u umaku od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Hlebinska i pretepena juha
Kunić na bijelo
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od tikvica
Sočni pureći ražnjići
Pogača sa sardinom
Kobasica u pivu i pecivu
Lungić u sendviču
Fina pikantna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sendvič s avokadom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni ražnjići
Aromatizirani kruh
Ramsteak u seksi umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Ražnjići od lososa
Mini shepherd's pie
Piletina na kijevski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina Kiev
Delikatesna junetina na češki
Povrtni lonac
Blagdanska rolada
Manastirski đuveč
Pizza sirni jastučići
Lignje na šumskom rižotu
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice
Zabavni kineski ravioli
Kroketi od piletine
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Marinirana piletina s roštilja
Viška pogača
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Miješani grill
Urbana pola
Martinjska guska s hajdinom kašom
Fish&Chips u tortilji
Turske pizze
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mediteranski kruščić s lovorom
Čarobna ljetna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Fini gulaš od gljiva
Pirjani kunić
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Proljetno meso i povrće iz woka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjevene lignje
Šampinjoni u palačinki
Voćna juha od višanja
Lazanje s lignjama
Hrskava pileća krilca
Salata s mora
Brusketa s avokadom
Janjetina na padelu
Riba u bijelom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina laganini
Grill povrće na salatu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krem juhe vrlo su in, a posebice lagane poput ove izvrsne juhe od tikvica koju, tek malo ugušćenu, možete poslužiti i kao umak.

Sastojci

600 g tikvica
300 g krumpira
80 g luka
1-2 češnja češnjaka
100 ml vrhnja za kuhanje
1,5 l vode
2 žlice maslaca
2-3 žlice limunova soka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Maslac zagrijte i svijetlo popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte narezane tikvice i sve kratko propirjajte.
  • 2 Dodajte narezani krumpir, 1 l vode, Vegetu i kuhajte oko 20 minuta.
  • 3 Na kraju dodajte protisnuti češnjak.
  • 4 Kuhano povrće usitnite, dodajte ostatak vode, vrhnje i limunov sok, pa sve zajedno kratko prokuhajte.

Savjet

U juhu možete umjesto limunova soka dodati par kapi aceta balsamica.

Posluživanje

Krem juhu od tikvica možete poslužiti uz mozzarellu narezanu na kockice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.99 8 8
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 376.1 10 10
Niacin mg 1.45 10 7
Vitamin C mg 13.79 18 15
Vitamin D μg 3.62 2 2
Vitamin A μg 488.89 12 10
Sol g 2.07 0 0
Bjelančevine g 2.52 - -
Vlakna g 1.98 - -
Ugljikohidrati g 16.46 - -
Masti g 7.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke