Meni Search

Ful nabrijana

Krem juha od tikvica

Janjetina s medom od kadulje
Delikatesna junetina na češki
Proljetna janjetina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brancinovo oko
Pogača sa sardinom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Popečci od tikvica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Povrtni lonac
Jabučni krumpirići s cimetom
Mediteranski špageti
Odresci u umaku s češnjakom
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci u umaku od višanja
Belgija - Salade Liégeoise
Prežgana juha
Piletina na kijevski način
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice na ražnjiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Turske pizze
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ossobuco
Vege odresci s marinadom
Lignje s manistrom u škartocu
Lungić u sendviču
Lignje s povrćem i smokvama
Janjetina na padelu
Marinirana piletina s roštilja
Mirisna pečenka
Aromatizirani kruh
Kuhano meso s umakom od hrena
Meso s repom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Voćna juha od višanja
Grill vratina u sendviču
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kobasica u pivu i pecivu
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Blagdanska rolada
Lungić s povrćem
Sendvič s avokadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni ražnjići
Kroketi od piletine
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Mini shepherd's pie
Salata od liganja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina sa šafranom
Povrtni ražnjići
Pirjani kunić
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill povrće na salatu
Miješani grill
Proljetno meso i povrće iz woka
Urbana pola
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pohani tofu s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fileti lososa u finom umaku
Manastirski đuveč
Šampinjoni u palačinki
Hlebinska i pretepena juha
Grill pirjana piletina s roštilja
Fini gulaš od gljiva
Umak od limete (Molho de limao)
Hrskava pileća krilca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pizza s tunom
Riba u bijelom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Lazanje s lignjama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mediteranski kruščić s lovorom
Kunić na bijelo
Odresci od morskog psa
Zabavni kineski ravioli
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina Kiev
Meksička party salata
Okruglice u umaku od rajčice
Nadjevene lignje
Račići na posteljici od povrća
Svinjski file s povrćem
Rolice od blitve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Čarobna ljetna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna pureća rolada
Piletina laganini
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Uzbudljivi kolač od blitve
Bugarska pita od krumpira
Kaštelanski makaruni
Pečena piletina s limunom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Roštilj s umakom Romesco
Rajčica s kukuruzom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mini lazanje
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fina pikantna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata s mora
Lagana sarma
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti s ribom
Teleći savici u umaku od grejpa
Zlatna piletina
Sočna rebarca
Grdobina s povrćem
Hrskavi trokuti
Viška pogača
Kolinjsko zelje s frišketinom
Irska janjetina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krem juhe vrlo su in, a posebice lagane poput ove izvrsne juhe od tikvica koju, tek malo ugušćenu, možete poslužiti i kao umak.

Sastojci

600 g tikvica
300 g krumpira
80 g luka
1-2 češnja češnjaka
100 ml vrhnja za kuhanje
1,5 l vode
2 žlice maslaca
2-3 žlice limunova soka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Maslac zagrijte i svijetlo popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte narezane tikvice i sve kratko propirjajte.
  • 2 Dodajte narezani krumpir, 1 l vode, Vegetu i kuhajte oko 20 minuta.
  • 3 Na kraju dodajte protisnuti češnjak.
  • 4 Kuhano povrće usitnite, dodajte ostatak vode, vrhnje i limunov sok, pa sve zajedno kratko prokuhajte.

Savjet

U juhu možete umjesto limunova soka dodati par kapi aceta balsamica.

Posluživanje

Krem juhu od tikvica možete poslužiti uz mozzarellu narezanu na kockice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.99 8 8
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 376.1 10 10
Niacin mg 1.45 10 7
Vitamin C mg 13.79 18 15
Vitamin D μg 3.62 2 2
Vitamin A μg 488.89 12 10
Sol g 2.07 0 0
Bjelančevine g 2.52 - -
Vlakna g 1.98 - -
Ugljikohidrati g 16.46 - -
Masti g 7.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke