Meni Search

Macho

Kroketi od piletine

Kotlet s varivom od leće
Brancinovo oko
Pileća prsa iz pećnice
Palačinke s nadjevom od riže
Odresci u umaku s češnjakom
Slasni BBQ burgeri
Piletina u pivu
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Pileća krilca s Coca-Colom
Piletina s nadjevom od ajvara
Grill vratina u sendviču
Ramstek s povrćem
File steak na povrću
Pizza s tunom
Pohani tofu s povrćem
Pileća krilca s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Hrenovke u panceti
Roštilj s umakom Romesco
Pileća prsa punjena čvarcima
Mesne okruglice na ražnjiću
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina s mascarponeom
Pita s crnim pivom
Ribarska popara
Pileći štapići u ketchupu
Macho hamburger
Odrezak s umakom chimichurri
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Lungić u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Marinirana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Mirisna pureća rolada
Čarobna ljetna piletina
Punjene tikve
Umak od limete (Molho de limao)
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zlatna piletina
Šampinjoni u palačinki
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina na padelu
Velika Britanija - Pastirska pita
Špageti na kineski način
Obojeni hamburger
Delikatesna junetina na češki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teriyaki piletina
Kotlovina
Marinirano svinjsko pečenje
Tjestenina fuži s tartufima
Salata od tune i povrća
Govedina s lukom
Zabavni kineski ravioli
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna pureća rolada
Pureća rolada s mlincima
Juha od gljiva
Bakalar s krumpirom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Slatki lungić
Mini lazanje
Kuhana govedina s umakom od hrena
Biftek rolice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Dagnje na buzaru
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Lungić s povrćem
Blagdanska rolada
Pirjani kunić
Ljetni ražnjići
Nadjevene lignje
Špageti s acetom balsamicom
Hrskavi trokuti
Pašticada
Meksička party salata
Rebarca s grilla
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Irska janjetina
Dip od južnog voća
Medeni teleći kotleti
Pohani zamotuljci
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kotleti u pivskom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina sa šafranom
Teletina s pirjanim povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke