Meni Search

Macho

Kroketi od piletine

Marinirana piletina s roštilja
Obojeni hamburger
Palačinke s nadjevom od riže
Sočni pureći ražnjići
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina s nadjevom od ajvara
Hrskavi trokuti
Salata od tune i povrća
Govedina s lukom
Meksička party salata
Brancinovo oko
Pita s crnim pivom
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina u pivu
Mini lazanje
Medeni teleći kotleti
Kobasica u pivu i pecivu
Lungić s povrćem
Blagdanska rolada
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Macho hamburger
Pileća prsa iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Kotlet s varivom od leće
Svinjski file s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Lungić u sendviču
Pileća krilca s Coca-Colom
Grill vratina u sendviču
Piletina s mascarponeom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Biftek rolice
Pureća rolada s mlincima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Dagnje na buzaru
Delikatesna junetina na češki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pašticada
Pohani tofu s povrćem
Teletina s pirjanim povrćem
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Rezanci s krušnim mrvicama
Juha od gljiva
Zabavni kineski ravioli
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjevene lignje
Janjetina na padelu
Pileća krilca s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Pohani zamotuljci
Hrenovke u panceti
Mirisna pureća rolada
Zlatna piletina
Ljetni ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Odrezak s umakom chimichurri
Kotlovina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina sa šafranom
Kotleti u pivskom umaku
Pileći štapići u ketchupu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slasni BBQ burgeri
Marinirano svinjsko pečenje
Roštilj s umakom Romesco
Ribarska popara
Punjene tikve
Irska janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Teriyaki piletina
Pirjani kunić
Šampinjoni u palačinki
Pizza s tunom
Špageti s acetom balsamicom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s grilla
Odresci u umaku s češnjakom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Dip od južnog voća
Špageti na kineski način
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Slatki lungić
Bakalar s krumpirom
File steak na povrću
Velika Britanija - Pastirska pita
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke