Meni Search

Ful nabrijana

Kroketi od piletine

Ražnjići od svinjetine s koprivom
Voćna juha od višanja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mirisna pečenka
Meksička party salata
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odresci u umaku s češnjakom
Krem juha od tikvica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Aromatizirani kruh
Mini lazanje
Grdobina s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Turske pizze
Lignje s manistrom u škartocu
Brusketa s avokadom
Okruglice u umaku od rajčice
Rolice od blitve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavi trokuti
Odresci od morskog psa
Irska janjetina
Popečci od tikvica
Miješani grill
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Salata s mora
Mini shepherd's pie
Piletina na kijevski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna rebarca
Urbana pola
Pirjani kunić
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Janjetina s medom od kadulje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kunić na bijelo
Ljetni ražnjići
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski file s povrćem
Lungić s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Fina pikantna piletina
Sočni pureći ražnjići
Lagana sarma
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ražnjići od lososa
Umak od limete (Molho de limao)
Blagdanska rolada
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kaštelanski makaruni
Lignje na šumskom rižotu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hlebinska i pretepena juha
Martinjska guska s hajdinom kašom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vege odresci s marinadom
Zabavni kineski ravioli
Lignje s povrćem i smokvama
Sočna pureća rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina sa šafranom
Teleći odresci u umaku od višanja
Ossobuco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Manastirski đuveč
Viška pogača
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Šampinjoni u palačinki
Pečena piletina s limunom
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice
Lungić u sendviču
Salata od liganja
Fish&Chips u tortilji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grickalica slanutak iz pećnice
Lazanje s lignjama
Piletina laganini
Roštilj s umakom Romesco
Nadjevene lignje
Delikatesna junetina na češki
Brancinovo oko
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Belgija - Salade Liégeoise
Čarobna ljetna piletina
Povrtni ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rajčica s kukuruzom
Mediteranski špageti
Račići na posteljici od povrća
Janjetina na padelu
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetno meso i povrće iz woka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prežgana juha
Proljetna janjetina
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni lonac
Meso s repom
Riba u bijelom umaku
Grill povrće na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Špageti s ribom
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Uzbudljivi kolač od blitve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill vratina u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mediteranski kruščić s lovorom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pogača sa sardinom
Hrskava pileća krilca
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sendvič s avokadom
Marinirana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza s tunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zlatna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke