Meni Search

Ful nabrijana

Kroketi od piletine

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Uzbudljivi kolač od blitve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kuhano meso s umakom od hrena
Vege odresci s marinadom
Pečena piletina s limunom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Povrtni lonac
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski kruščić s lovorom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Okruglice u umaku od rajčice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
Piletina Kiev
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Račići na posteljici od povrća
Odresci od morskog psa
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lazanje s lignjama
Prežgana juha
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mirisna pečenka
Fish&Chips u tortilji
Hrskavi trokuti
Fina pikantna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći odresci u umaku od višanja
Mediteranski špageti
Proljetna janjetina
Ossobuco
Janjetina na padelu
Irska janjetina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna rebarca
Grdobina s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina na kijevski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata od liganja
Fini gulaš od gljiva
Meksička party salata
Rezanci s krušnim mrvicama
Miješani grill
Špageti s ribom
Grdobina u pikantnoj šalši
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pohani tofu s povrćem
Viška pogača
Piletina laganini
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Riba u bijelom umaku
Pirjani kunić
Marinirana piletina s roštilja
Rajčica s kukuruzom
Lungić s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lungić u sendviču
Blagdanska rolada
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill vratina u sendviču
Brusketa s avokadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina sa šafranom
Pizza s tunom
Ramsteak u seksi umaku
Grill povrće na salatu
Pizza sirni jastučići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Brancinovo oko
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Manastirski đuveč
Krem juha od tikvica
Ražnjići od lososa
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetno meso i povrće iz woka
Nadjevene lignje
Grickalica slanutak iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kunić na bijelo
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mora
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lagana sarma
Meso s repom
Popečci od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Povrtni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna pureća rolada
Hlebinska i pretepena juha
Turske pizze
Šampinjoni u palačinki
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskava pileća krilca
Lignje na šumskom rižotu
Kaštelanski makaruni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini shepherd's pie
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni ražnjići
Pogača sa sardinom
Čarobna ljetna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zlatna piletina
Urbana pola
Fileti lososa u finom umaku
Zabavni kineski ravioli
Tjestenina fuži s tartufima
Mini lazanje
Delikatesna junetina na češki
Rolice od blitve
Bugarska pita od krumpira
Aromatizirani kruh
Kobasica u pivu i pecivu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje s manistrom u škartocu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje s povrćem i smokvama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke