Meni Search

Superman

Kroketi od piletine

Roštilj s umakom Romesco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina s medom od kadulje
Meksička party salata
Finska - Juha s lososom
Hrskava pileća krilca
Piletina u pivu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Manastirski đuveč
Lignje na šumskom rižotu
Piletina Kiev
Nadjevene lignje
Ramstek s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohani zamotuljci
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna pureća rolada
Odresci s umakom od kupina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Koprivnički odojak
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s grilla
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dječje lazanje
Svinjski file s povrćem
Špageti mediteraneo
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ cheeseburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lazanje u tavi
Bruskete s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mini lazanje
Mladi krumpir s ajvarom
Kokošja juha s požirakima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bruskete od cvjetače
Macho hamburger
Janjetina na padelu
Pileća prsa iz pećnice
Mirisna pureća rolada
Špageti na kineski način
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskavi trokuti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tjestenina u finom umaku
Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Pašticada s njokima
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski gulaš
Brownie s kajenskim paprom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pureća rolada s mlincima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Jabučni krumpirići s cimetom
Kunić na bijelo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s graškom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teriyaki piletina
Piletina s nadjevom od ajvara
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Fish&Chips u tortilji
Ramstek i salata s roštilja
Blagdanska rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tuna burger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s grila
Brusketa s avokadom
Rižoto s dagnjama
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći gulaš
Goveđa rebarca sa zeljem
Proljetna janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani tofu s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina sa šafranom
Zlatna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od cvjetače
Salata s mljevenim mesom
Dip od južnog voća
Ljetni ražnjići
Pizza sirni jastučići
Slatka patka
Pileći bataci s umakom od luka
Srneći file na salatu
Obojeni hamburger
Kaštelanski makaruni
Riba u škartocu
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s mascarponeom
Piletina s kozjim sirom
Vratina sa sezonskim povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina u aromatičnom omotaču
Grill vratina u sendviču
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskavo pečeno pile
Ljetni lungić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke