Meni Search

Superman

Kroketi od piletine

Pašticada s njokima
Ramstek s povrćem
Piletina Kiev
Proljetna janjetina
Piletina u pivu
Piletina s mascarponeom
Kokošja juha s požirakima
Kunić na bijelo
Ljetni lungić
Salata s mljevenim mesom
Grill vratina u sendviču
Bruskete s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći bataci s umakom od luka
Pileći gulaš
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Finska - Juha s lososom
Kaštelanski makaruni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti mediteraneo
Mini lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina sa šafranom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pizza sirni jastučići
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ cheeseburger
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni ražnjići
Ramstek i salata s roštilja
Pileća prsa punjena čvarcima
Tjestenina fuži s tartufima
Skandinavske rolice s cimetom
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Velika Britanija - Pastirska pita
Kuglice od riže i svježeg sira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pita s muškatnom bundevom i makom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vratina sa sezonskim povrćem
Popečci od cvjetače
Roštilj s umakom Romesco
Kruh od cvjetače s kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s kozjim sirom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s nadjevom od ajvara
Manastirski đuveč
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mirisna pureća rolada
Rižoto s dagnjama
Dječje lazanje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočni pureći ražnjići
Obojeni hamburger
Rebarca s graškom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dip od južnog voća
Špageti na kineski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci s umakom od kupina
Svinjski gulaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina u finom umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teriyaki piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brusketa s avokadom
Svinjski file s povrćem
Tuna burger
Svinjski file s grila
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje na šumskom rižotu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brownie s kajenskim paprom
Slatka patka
Bruskete od cvjetače
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjevene lignje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pohani zamotuljci
Srneći file na salatu
Rebarca s grilla
Bugarska pita od krumpira
Zlatna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa iz pećnice
Hrskavo pečeno pile
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pureća rolada s mlincima
Riba u škartocu
Koprivnički odojak
Meksička party salata
Fish&Chips u tortilji
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskava pileća krilca
Macho hamburger
Mladi krumpir s ajvarom
Lazanje u tavi
Janjetina s medom od kadulje
Rezanci s krušnim mrvicama
Brancinovo oko
Janjetina na padelu
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavi trokuti
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke