Meni Search

Superman

Kroketi od piletine

Piletina s nadjevom od ajvara
Pohani zamotuljci
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramsteak u seksi umaku
Hrskavo pečeno pile
Riba u škartocu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meksička party salata
Dječje lazanje
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Kaštelanski makaruni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski gulaš
Kunić na bijelo
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mirisna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Piletina u pivu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek i salata s roštilja
Bruskete od cvjetače
Manastirski đuveč
Tjestenina u finom umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teriyaki piletina
Špageti mediteraneo
Pašticada s njokima
Popečci od cvjetače
Srneći file na salatu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina s mascarponeom
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina sa šafranom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Roštilj s umakom Romesco
Pureća rolada s mlincima
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočni pureći ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Mladi krumpir s ajvarom
Pohani tofu s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Svinjski file s grila
Kruh od cvjetače s kurkumom
Zlatna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina Kiev
Tjestenina fuži s tartufima
Bugarska pita od krumpira
Ljetni ražnjići
Hrskavi trokuti
Rižoto s tri vrste gljiva
Salata s mljevenim mesom
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskava pileća krilca
Bruskete s povrćem
Ramstek s povrćem
Janjetina na padelu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina sa sezonskim povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mini lazanje
Brusketa s avokadom
Brownie s kajenskim paprom
Grill vratina u sendviču
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rezanci s krušnim mrvicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Lazanje u tavi
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Obojeni hamburger
Pileći gulaš
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Pileća prsa iz pećnice
Slatka patka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ljetni lungić
Špageti na kineski način
BBQ cheeseburger
Goveđa rebarca sa zeljem
Odresci s umakom od kupina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Nadjevene lignje
Skandinavske rolice s cimetom
Koprivnički odojak
Tuna burger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rebarca s grilla
Brancinovo oko
Blagdanska rolada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina s medom od kadulje
Dip od južnog voća
Fish&Chips u tortilji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Velika Britanija - Pastirska pita
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Macho hamburger
Rižoto s dagnjama
Finska - Juha s lososom
Rebarca s graškom
Kokošja juha s požirakima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke