Meni Search

Superwoman

Kroketi od piletine

Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina Kiev
Gulaš od oslića i povrća
Cous-cous s povrćem
Grill vratina u sendviču
Slatka patka
Male teleće pitice
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Janjetina na padelu
Salata s mljevenim mesom
Kunić na bijelo
Piletina s mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Obojeni hamburger
Pureća rolada s mlincima
Svinjski file s grila
Ramsteak u seksi umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižoto s tri vrste gljiva
Proljetna janjetina
Finska - Juha s lososom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Punjena teleća prsa
Riblji ražnjići
Mirisna pureća rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brudet
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina sa šafranom
Rebarca s grilla
Janjetina s medom od kadulje
Energetske kuglice s kurkumom
Tuna burger
Hrskava pileća krilca
Šampinjoni u palačinki
Brancinovo oko
Piletina u pivu
Svinjski file s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brownie s kajenskim paprom
Popečci od cvjetače
Bouillabaisse
Mini lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Bruskete s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kaštelanski makaruni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rebarca s graškom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Srneći file na salatu
Meksička party salata
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek s povrćem
Bruskete od cvjetače
Lignji po gosposki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Roštilj s umakom Romesco
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice na ražnjiću
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zlatna piletina
Dip od južnog voća
Špageti na kineski način
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ cheeseburger
Špageti mediteraneo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Goveđa rebarca sa zeljem
Fish&Chips u tortilji
Bakalar s krumpirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižoto s dagnjama
Odresci s umakom od kupina
Kuglice od riže i svježeg sira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Manastirski đuveč
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci u umaku s češnjakom
Blagdanska rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani zamotuljci
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirane srdele
Pileća prsa punjena čvarcima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći odresci u umaku od višanja
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mini shepherd's pie
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileći gulaš
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni lungić
Pašticada voli penne a ti mene
Pizza sirni jastučići
Piletina s kozjim sirom
Brusketa s avokadom
Ljetni ražnjići
Mladi krumpir s ajvarom
Lignje na šumskom rižotu
Skandinavske rolice s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Pogača sa sardinom
Sočna pureća rolada
Lazanje u tavi
Teriyaki piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskavo pečeno pile
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Riba u škartocu
Tjestenina fuži s tartufima
Velika Britanija - Pastirska pita
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dječje lazanje
Hrskavi trokuti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke