Meni Search

Superwoman

Kruh od cvjetače s kurkumom

Srneći file na salatu
Kunić na bijelo
Mini shepherd's pie
Ljetni lungić
Punjena teleća prsa
Pašticada voli penne a ti mene
Teleći savici u umaku od grejpa
Bakalar s krumpirom
Kroketi od piletine
Hrskava pileća krilca
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Šampinjoni u palačinki
Bouillabaisse
Goveđa rebarca sa zeljem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileća prsa punjena čvarcima
Salata s mljevenim mesom
Janjetina na padelu
Hrskavi trokuti
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Sočna pureća rolada
Popečci od cvjetače
Rebarca s graškom
Roštilj s umakom Romesco
Bruskete od cvjetače
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s tri vrste gljiva
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Finska - Juha s lososom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižoto s dagnjama
Dječje lazanje
Ljetni ražnjići
Gulaš od oslića i povrća
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s kozjim sirom
Brusketa s avokadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci u umaku s češnjakom
Pureća rolada s mlincima
Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s grila
Mirisna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci s umakom od kupina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cous-cous s povrćem
Male teleće pitice
Lignji po gosposki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Blagdanska rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slatka patka
Mesne okruglice na ražnjiću
Riblji ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Dip od južnog voća
Manastirski đuveč
Piletina sa šafranom
Riba u škartocu
Svinjski gulaš
Kaštelanski makaruni
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brancinovo oko
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teriyaki piletina
BBQ cheeseburger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Obojeni hamburger
Skandinavske rolice s cimetom
Brudet
Pogača sa sardinom
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina u pivu
Sočni pureći ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Pileći gulaš
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rebarca s grilla
Špageti na kineski način
Pohani tofu s povrćem
Marinirane srdele
Grill vratina u sendviču
Zlatna piletina
Proljetna janjetina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bruskete s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lazanje u tavi
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tuna burger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brownie s kajenskim paprom
Ramsteak u seksi umaku
Pizza sirni jastučići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meksička party salata
Ramstek s povrćem
Svinjski file s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti mediteraneo
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohani zamotuljci
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite sendvič s kruhom od cvjetače, kurkume i badema koji će uz avokado namaz i ploške povrća savršeno začiniti vaš dan.

Sastojci

250 g nasjeckane cvjetače (sirove)
2 žličice Vegeta Maestro mljevene kurkume
120 g mljevenih badema
½ žličice morske soli
malo Vegeta Maestro crnog papra
4 jaja
Za namaz:
1 zreli avokado
1 protisnuti češanj češnjaka
1 žlica limunova soka
malo soli
1 – 2 rajčice
½ krastavca

Koristili smo

Kurkuma

Kurkuma

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 U posudu stavite cvjetaču, sitno nasjeckanu (kao riža), dodajte kurkumu, bademe, sol, papar i razmućena jaja te dobro izmiješajte lopaticom.
  • 2 Smjesu izlijte na lim za pečenje (30 cm × 20 cm) prekriven papirom za pečenje (tako da dobijete debljinu ½ cm). Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  • 3 . Pečeni kruh ohladite, skinite papir za pečenje i narežite na osam podjednakih komada. Kruh možete držati u hladnjaku nekoliko dana.
  • 4 Za namaz očistite avokado, dodajte češnjak, limunov sok, sol i usitnite.

Savjet

Papir za pečenje dodatno namastite da se lakše odvoji.

Posluživanje

Pripremite sendvič od kruha, namaza i ploški rajčice i krastavaca.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 1273.32 424 318
Kalij mg 3969.1 107 107
Pantotenska kiselina mg 7.5 107 107
Niacin mg 24.79 177 124
Vitamin D μg 104 52 52
Vitamin A μg 4307.09 108 86
Sol g 0.62 0 0
- višestruko nezasićene masne kiseline g 20.62 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 67.86 - -
- zasićene masne kiseline g 17.42 - -
Masti g 115.62 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke