Meni Search

Okrećem novi list

Krumpir juha sa šafranom i kozicama

Prilog od prokulica
Salata od quinoe i povrća
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Brusketa s avokadom
Senf s paprikama
Polupunjene paprike
Lignje i tikvice na štapiću
Rolice od soma
Papreni tart s marelicama
Oslić s maslinama
Zapečena ricotta
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ljubavne šurlice
Pileća prsa iz pećnice
Grčka seljačka salata
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Polpete od slanutka s kurkumom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Juha od cvjetače i camemberta
Pileći gulaš
Sočna rebarca
Piletina s mascarponeom
Marokanska salata s cous-cousom
Caponata alla Podravka
Govedina s lukom
Juha od bundeve s jabukom
Salata s mora
Špageti na kineski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Povrtni ražnjići
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Ramsteak u seksi umaku
Pohane paprike
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Voćna juha od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Raskošna ljetna tava
Popečci od bulgura s umakom
Juha od rikule i račića
Vegetina enchilada
Mirisni prilog iz pećnice
Pirjani kunić
Mesne okruglice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata u košaricama od parmezana
Salata od pečene rotkvice sa medom
Male teleće pitice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pečena piletina s limunom
Kaštelanski makaruni
Mediteranski špageti
Rižoto na španjolski način
Zabavni kineski ravioli
Čudotvorni čaj za detoks
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Uzbudljivi kolač od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Pohani tofu s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Goveđa rebarca sa zeljem
Empanade s pestom
Palačinke s nadjevom od riže
Belgija - Salade Liégeoise
Crveno ljetno varivo
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Uskršnja šunka na zabavan način
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Sočna aromatična torta
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignje punjene crvenim radićem
Pohana skuta
Grill povrće na salatu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata s neobičnim preljevom
Rižoto s tunom
Salata od tune i povrća
Vege odresci s marinadom
Rosti
Mesne okruglice u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Španjolski migas s bundevom
Lignje na šumskom rižotu
Sočna pureća rolada
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Prežgana juha
Sočna Wellington pečenka
Cous-cous s povrćem
Krumpir u košuljici
Rolice od blitve
Fina pikantna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Žuti medaljoni
Kineska juha s račićima i gljivama
Kozice s rižom
Mini lazanje
Čarobni štapići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od lososa
Bugarska pita od krumpira
Zlatna piletina
Popečci od cvjetače
Janjetina na padelu
Rižoto tortice
Zimski punč
Bruskete od cvjetače
Piletina s pistacijama
Roštilj s umakom Romesco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uobičajenu gustu juhu od krumpira oplemenite šafranom koji osim što će dati lijepu žutu boju, bit će zaslužan i za novi okus.

Sastojci

2 žlice maslinovog ulja
100 g luka
700 g krumpira
1 l vode
1 žličica šafrana (0,5 g)
1 žlica Vegete
prstohvat sušenog timijana
sol
Crni papar mljeveni Podravka
150 ml vrhnja za kuhanje
Za posluživanje:
400 g svježih kozica

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom ulju kratko popecite nasjeckani luk, zatim dodajte oguljeni i narezani krumpir.
  • 2 Sve zalijte vodom, dodajte šafran, Vegetu, timijan i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta.
  • 3 U međuvremenu očistite kozice, skuhajte ih u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 4 Kada je krumpir kuhan usitnite ga štapnim mikserom da dobijete kremastu juhu. Ponovno juhu zagrijte, po potrebi posolite, popaprite i umiješajte vrhnje.

Savjet

Ova lagana juha može se poslužiti i s kuhanim mesom bijele ribe.

Posluživanje

Juhu poslužite s kuhanim kozicama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 310.86 39 39
Kalcij mg 138.56 14 14
Kalij mg 1153.63 31 31
Pantotenska kiselina mg 1.17 17 17
Niacin mg 7.36 53 37
Vitamin D μg 6.84 3 3
Vitamin A μg 337.46 8 7
Sol g 3.39 0 0
Bjelančevine g 18.15 - -
Vlakna g 5.13 - -
Ugljikohidrati g 30.51 - -
Masti g 13.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke