Meni Search

Okrećem novi list

Krumpir juha sa šafranom i kozicama

Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Ražnjići od lososa
Crveno ljetno varivo
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Empanade s pestom
Juha od bundeve s jabukom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od quinoe i povrća
Popečci od cvjetače
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Fina pikantna piletina
Mediteranski špageti
Bugarska pita od krumpira
Caponata alla Podravka
Uzbudljivi kolač od blitve
Cous-cous s povrćem
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Sočna aromatična torta
Zimski punč
Savici sa špinatom i satricom od sira
Zapečena ricotta
Piletina s mascarponeom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini lazanje
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Papreni tart s marelicama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Oslić s maslinama
Krumpir u košuljici
Rezanci s krušnim mrvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Rolice od blitve
Kozice s rižom
Lignje i tikvice na štapiću
Rosti
Tagliatelle s pečenim povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Palačinke s nadjevom od riže
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Žuti medaljoni
Mesne okruglice
Prežgana juha
Sočna Wellington pečenka
Čarobni štapići
Popečci od bulgura s umakom
Lignje punjene crvenim radićem
Pileći gulaš
Pirjani kunić
Rižoto tortice
Vege odresci s marinadom
Španjolski migas s bundevom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Male teleće pitice
Janjetina na padelu
Grill povrće na salatu
Pohane paprike
Goveđa rebarca sa zeljem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Voćna juha od višanja
Njemačka - Jetrica s jabukama
Piletina s pistacijama
Marokanska salata s cous-cousom
Senf s paprikama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata s mora
Pileća prsa iz pećnice
Pečena piletina s limunom
Lignje na šumskom rižotu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Polpete od slanutka s kurkumom
Juha od rikule i račića
Mesne okruglice u umaku
Sočna pureća rolada
Vegetina enchilada
Rižoto s tunom
Raskošna ljetna tava
Polupunjene paprike
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti na kineski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Brusketa s avokadom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata s neobičnim preljevom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rolice od soma
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Juha od cvjetače i camemberta
Čudotvorni čaj za detoks
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Rižini ravioli s mozzarellom
Kuglice od riže i svježeg sira
Kineska juha s račićima i gljivama
Uskršnja šunka na zabavan način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Rižoto na španjolski način
Zlatna piletina
Pohana skuta
Ljubavne šurlice
Salata od tune i povrća
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Mirisni prilog iz pećnice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna rebarca
Grčka seljačka salata
Zabavni kineski ravioli
Govedina s lukom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Povrtni ražnjići
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata u košaricama od parmezana
Bruskete od cvjetače
Belgija - Salade Liégeoise
Prilog od prokulica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uobičajenu gustu juhu od krumpira oplemenite šafranom koji osim što će dati lijepu žutu boju, bit će zaslužan i za novi okus.

Sastojci

2 žlice maslinovog ulja
100 g luka
700 g krumpira
1 l vode
1 žličica šafrana (0,5 g)
1 žlica Vegete
prstohvat sušenog timijana
sol
Crni papar mljeveni Podravka
150 ml vrhnja za kuhanje
Za posluživanje:
400 g svježih kozica

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom ulju kratko popecite nasjeckani luk, zatim dodajte oguljeni i narezani krumpir.
  • 2 Sve zalijte vodom, dodajte šafran, Vegetu, timijan i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta.
  • 3 U međuvremenu očistite kozice, skuhajte ih u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 4 Kada je krumpir kuhan usitnite ga štapnim mikserom da dobijete kremastu juhu. Ponovno juhu zagrijte, po potrebi posolite, popaprite i umiješajte vrhnje.

Savjet

Ova lagana juha može se poslužiti i s kuhanim mesom bijele ribe.

Posluživanje

Juhu poslužite s kuhanim kozicama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 310.86 39 39
Kalcij mg 138.56 14 14
Kalij mg 1153.63 31 31
Pantotenska kiselina mg 1.17 17 17
Niacin mg 7.36 53 37
Vitamin D μg 6.84 3 3
Vitamin A μg 337.46 8 7
Sol g 3.39 0 0
Bjelančevine g 18.15 - -
Vlakna g 5.13 - -
Ugljikohidrati g 30.51 - -
Masti g 13.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke