Meni Search

Okrećem novi list

Krumpir juha sa šafranom i kozicama

Salata od quinoe i povrća
Belgija - Salade Liégeoise
Juha od rikule i račića
Pirjani kunić
Palačinke s nadjevom od riže
Lignje i tikvice na štapiću
Male teleće pitice
Zimski punč
Pohane paprike
Govedina s lukom
Špageti na kineski način
Salata s mora
Piletina s mascarponeom
Sočna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
Senf s paprikama
Mesne okruglice
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Kaštelanski makaruni
Salata u košaricama od parmezana
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mini lazanje
Popečci od bulgura s umakom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Čudotvorni čaj za detoks
Goveđa rebarca sa zeljem
Papreni tart s marelicama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lignje na šumskom rižotu
Savici sa špinatom i satricom od sira
Popečci od cvjetače
Kineska juha s račićima i gljivama
Mesne okruglice u umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Zlatna piletina
Empanade s pestom
Ražnjići od lososa
Rižini ravioli s mozzarellom
Pečena piletina s limunom
Salata od tune i povrća
Pohana skuta
Kuglice od riže i svježeg sira
Kozice s rižom
Prežgana juha
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna aromatična torta
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Ramsteak u seksi umaku
Pileća prsa iz pećnice
Oslić s maslinama
Vege odresci s marinadom
Rižoto s tunom
Rižoto tortice
Zabavni kineski ravioli
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Juha od bundeve s jabukom
Uskršnja šunka na zabavan način
Rižoto na španjolski način
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Juha od cvjetače i camemberta
Pileći bataci s umakom od luka
Pileći gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ljubavne šurlice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Voćna juha od višanja
Fina pikantna piletina
Salata s neobičnim preljevom
Prilog od prokulica
Roštilj s umakom Romesco
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rolice od soma
Tagliatelle s pečenim povrćem
Sočna rebarca
Mirisni prilog iz pećnice
Raskošna ljetna tava
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Caponata alla Podravka
Grill povrće na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Cous-cous s povrćem
Vegetina enchilada
Grčka seljačka salata
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Španjolski migas s bundevom
Janjetina na padelu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pohani tofu s povrćem
Žuti medaljoni
Proljetno meso i povrće iz woka
Polpete od slanutka s kurkumom
Uzbudljivi kolač od blitve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Njemačka - Jetrica s jabukama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krumpir u košuljici
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Marokanska salata s cous-cousom
Rosti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s pistacijama
Brusketa s avokadom
Rolice od blitve
Crveno ljetno varivo
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Čarobni štapići
Bugarska pita od krumpira
Povrtni ražnjići
Sočna Wellington pečenka
Polupunjene paprike
Mediteranski špageti
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečena ricotta
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lignje punjene crvenim radićem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uobičajenu gustu juhu od krumpira oplemenite šafranom koji osim što će dati lijepu žutu boju, bit će zaslužan i za novi okus.

Sastojci

2 žlice maslinovog ulja
100 g luka
700 g krumpira
1 l vode
1 žličica šafrana (0,5 g)
1 žlica Vegete
prstohvat sušenog timijana
sol
Crni papar mljeveni Podravka
150 ml vrhnja za kuhanje
Za posluživanje:
400 g svježih kozica

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom ulju kratko popecite nasjeckani luk, zatim dodajte oguljeni i narezani krumpir.
  • 2 Sve zalijte vodom, dodajte šafran, Vegetu, timijan i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta.
  • 3 U međuvremenu očistite kozice, skuhajte ih u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 4 Kada je krumpir kuhan usitnite ga štapnim mikserom da dobijete kremastu juhu. Ponovno juhu zagrijte, po potrebi posolite, popaprite i umiješajte vrhnje.

Savjet

Ova lagana juha može se poslužiti i s kuhanim mesom bijele ribe.

Posluživanje

Juhu poslužite s kuhanim kozicama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 310.86 39 39
Kalcij mg 138.56 14 14
Kalij mg 1153.63 31 31
Pantotenska kiselina mg 1.17 17 17
Niacin mg 7.36 53 37
Vitamin D μg 6.84 3 3
Vitamin A μg 337.46 8 7
Sol g 3.39 0 0
Bjelančevine g 18.15 - -
Vlakna g 5.13 - -
Ugljikohidrati g 30.51 - -
Masti g 13.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke