Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Krumpir juha sa šafranom i kozicama

Slasni burger sa slaninom i sirom
Palamida s čilijem i mangom
Kobasica u pivu i pecivu
Dalmatinske polpete
Svinjski file s povrćem
Pečena piletina s limunom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Gulaš od gljiva
Rosti
Pileća krilca s Coca-Colom
Juha od rikule i račića
Grčka seljačka salata
Pohane paprike
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Hrskava pileća krilca
Popečci od bulgura s umakom
Voćna juha od višanja
Pirjani kunić
Riba u bijelom umaku
Kotleti u pivskom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Tjestenina u finom umaku
Cipar - Lungić na ciparski
Zapečena ricotta
Senf s paprikama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riža s tunom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mesna rolada u tijestu
Piletina s pistacijama
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Pileći štapići u ketchupu
Salata s mora
Pohani zamotuljci
Sočni pureći ražnjići
Svinjska jetrica u umaku
Salata od tune i krastavaca
Srneći file na salatu
Polupunjene paprike
Piletina na tajlandski način
Crveno ljetno varivo
Jakobove kapice s umakom
Tjestenina mediterana
Omlet s paprikom i kukuruzom
Špinatova juha s feta sirom
Caponata alla Podravka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rižoto na španjolski način
Salata sa skutom
Grdobina u pikantnoj šalši
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Špageti s pistacijama
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pureći hamburger
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Fiš paprikaš
Pašticada
Piletina s nadjevom od ajvara
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rižoto s tunom
Salata od liganja
Grill vratina u sendviču
Slatki lungić
Belgija - Salade Liégeoise
Prilog od prokulica
Piletina s kozjim sirom
Rajčica s kukuruzom
Fileti lososa u finom umaku
Krumpir u košuljici
Sočna pureća rolada
Male teleće pitice
Hladna juha od avokada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uobičajenu gustu juhu od krumpira oplemenite šafranom koji osim što će dati lijepu žutu boju, bit će zaslužan i za novi okus.

Sastojci

2 žlice maslinovog ulja
100 g luka
700 g krumpira
1 l vode
1 žličica šafrana (0,5 g)
1 žlica Vegete
prstohvat sušenog timijana
sol
Crni papar mljeveni Podravka
150 ml vrhnja za kuhanje
Za posluživanje:
400 g svježih kozica

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom ulju kratko popecite nasjeckani luk, zatim dodajte oguljeni i narezani krumpir.
  • 2 Sve zalijte vodom, dodajte šafran, Vegetu, timijan i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta.
  • 3 U međuvremenu očistite kozice, skuhajte ih u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 4 Kada je krumpir kuhan usitnite ga štapnim mikserom da dobijete kremastu juhu. Ponovno juhu zagrijte, po potrebi posolite, popaprite i umiješajte vrhnje.

Savjet

Ova lagana juha može se poslužiti i s kuhanim mesom bijele ribe.

Posluživanje

Juhu poslužite s kuhanim kozicama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 310.86 39 39
Kalcij mg 138.56 14 14
Kalij mg 1153.63 31 31
Pantotenska kiselina mg 1.17 17 17
Niacin mg 7.36 53 37
Vitamin D μg 6.84 3 3
Vitamin A μg 337.46 8 7
Sol g 3.39 0 0
Bjelančevine g 18.15 - -
Vlakna g 5.13 - -
Ugljikohidrati g 30.51 - -
Masti g 13.77 - -

Podijeli s prijateljima