Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Krumpir juha sa šafranom i kozicama

Svinjska jetrica u umaku
Pečena piletina s limunom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Srneći file na salatu
Čarobni štapići
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Piletina s kozjim sirom
Gulaš od gljiva
Salata od tune i krastavaca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Male teleće pitice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Jakobove kapice s umakom
Hladna juha od avokada
Crveno ljetno varivo
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pureći hamburger
Grdobina u pikantnoj šalši
Vegetina enchilada
Tjestenina u finom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna aromatična torta
Pohane paprike
Empanade s pestom
Salata sa skutom
Rosti
Slasni burger sa slaninom i sirom
Prilog od prokulica
Piletina s pistacijama
Hrskava pileća krilca
Rižoto na španjolski način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Cipar - Lungić na ciparski
Tjestenina mediterana
Prežgana juha
Svinjski file s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Švicarska juha sa sirom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Fileti lososa u finom umaku
Caponata alla Podravka
Mesna rolada u tijestu
Špinatova juha s feta sirom
Palamida s čilijem i mangom
Riba u bijelom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Papreni tart s marelicama
Pileća krilca s Coca-Colom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Juha od rikule i račića
Kotleti u pivskom umaku
Popečci od bulgura s umakom
Salata od liganja
Senf s paprikama
Energetske kuglice s kurkumom
Pašticada
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Salata s mora
Ražnjići od lososa
Riža s tunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Polupunjene paprike
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Pileći štapići u ketchupu
Sočna pureća rolada
Grčka seljačka salata
Fiš paprikaš
Krumpir u košuljici
Špageti s pistacijama
Voćna juha od višanja
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pirjani kunić
Piletina s nadjevom od ajvara
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Belgija - Salade Liégeoise
Dalmatinske polpete
Pohani zamotuljci
Rižoto s tunom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečena ricotta
Piletina na tajlandski način
Slatki lungić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uobičajenu gustu juhu od krumpira oplemenite šafranom koji osim što će dati lijepu žutu boju, bit će zaslužan i za novi okus.

Sastojci

2 žlice maslinovog ulja
100 g luka
700 g krumpira
1 l vode
1 žličica šafrana (0,5 g)
1 žlica Vegete
prstohvat sušenog timijana
sol
Crni papar mljeveni Podravka
150 ml vrhnja za kuhanje
Za posluživanje:
400 g svježih kozica

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom ulju kratko popecite nasjeckani luk, zatim dodajte oguljeni i narezani krumpir.
  • 2 Sve zalijte vodom, dodajte šafran, Vegetu, timijan i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta.
  • 3 U međuvremenu očistite kozice, skuhajte ih u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 4 Kada je krumpir kuhan usitnite ga štapnim mikserom da dobijete kremastu juhu. Ponovno juhu zagrijte, po potrebi posolite, popaprite i umiješajte vrhnje.

Savjet

Ova lagana juha može se poslužiti i s kuhanim mesom bijele ribe.

Posluživanje

Juhu poslužite s kuhanim kozicama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 310.86 39 39
Kalcij mg 138.56 14 14
Kalij mg 1153.63 31 31
Pantotenska kiselina mg 1.17 17 17
Niacin mg 7.36 53 37
Vitamin D μg 6.84 3 3
Vitamin A μg 337.46 8 7
Sol g 3.39 0 0
Bjelančevine g 18.15 - -
Vlakna g 5.13 - -
Ugljikohidrati g 30.51 - -
Masti g 13.77 - -

Podijeli s prijateljima