Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Krumpir juha sa šafranom i kozicama

Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Grdobina u pikantnoj šalši
Gulaš od gljiva
Hladna juha od avokada
Salata s mora
Juha od rikule i račića
Srneći file na salatu
Popečci od bulgura s umakom
Ražnjići od lososa
Švicarska juha sa sirom
Kotleti u pivskom umaku
Zapečena ricotta
Kobasica u pivu i pecivu
Hrskava pileća krilca
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Salata od liganja
Tjestenina mediterana
Rižoto na španjolski način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Polupunjene paprike
Tjestenina u finom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Energetske kuglice s kurkumom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata sa skutom
Caponata alla Podravka
Senf s paprikama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata od tune i krastavaca
Voćna juha od višanja
Crveno ljetno varivo
Krumpir u košuljici
Riba u bijelom umaku
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Sočna aromatična torta
Piletina s pistacijama
Špinatova juha s feta sirom
Pirjani kunić
Grčka seljačka salata
Fiš paprikaš
Piletina s kozjim sirom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočni pureći ražnjići
Piletina s nadjevom od ajvara
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Belgija - Salade Liégeoise
Pohane paprike
Piletina na tajlandski način
Grill vratina u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pečena piletina s limunom
Street food kuglice
Pašticada
Pileći štapići u ketchupu
Riža s tunom
Svinjski file s povrćem
Cipar - Lungić na ciparski
Papreni tart s marelicama
Empanade s pestom
Rižoto s tunom
Čarobni štapići
Svinjska jetrica u umaku
Jakobove kapice s umakom
Mesna rolada u tijestu
Prilog od prokulica
Pohani zamotuljci
Pileća krilca s Coca-Colom
Male teleće pitice
Palamida s čilijem i mangom
Dalmatinske polpete
Fileti lososa u finom umaku
Špageti s pistacijama
Rosti
Pureći hamburger
Vegetina enchilada
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Rajčica s kukuruzom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Slatki lungić
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uobičajenu gustu juhu od krumpira oplemenite šafranom koji osim što će dati lijepu žutu boju, bit će zaslužan i za novi okus.

Sastojci

2 žlice maslinovog ulja
100 g luka
700 g krumpira
1 l vode
1 žličica šafrana (0,5 g)
1 žlica Vegete
prstohvat sušenog timijana
sol
Crni papar mljeveni Podravka
150 ml vrhnja za kuhanje
Za posluživanje:
400 g svježih kozica

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom ulju kratko popecite nasjeckani luk, zatim dodajte oguljeni i narezani krumpir.
  • 2 Sve zalijte vodom, dodajte šafran, Vegetu, timijan i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta.
  • 3 U međuvremenu očistite kozice, skuhajte ih u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 4 Kada je krumpir kuhan usitnite ga štapnim mikserom da dobijete kremastu juhu. Ponovno juhu zagrijte, po potrebi posolite, popaprite i umiješajte vrhnje.

Savjet

Ova lagana juha može se poslužiti i s kuhanim mesom bijele ribe.

Posluživanje

Juhu poslužite s kuhanim kozicama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 310.86 39 39
Kalcij mg 138.56 14 14
Kalij mg 1153.63 31 31
Pantotenska kiselina mg 1.17 17 17
Niacin mg 7.36 53 37
Vitamin D μg 6.84 3 3
Vitamin A μg 337.46 8 7
Sol g 3.39 0 0
Bjelančevine g 18.15 - -
Vlakna g 5.13 - -
Ugljikohidrati g 30.51 - -
Masti g 13.77 - -

Podijeli s prijateljima