Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Krumpir juha sa šafranom i kozicama

Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Dalmatinske polpete
Pileća krilca s Coca-Colom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Tjestenina u finom umaku
Pileći štapići u ketchupu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskava pileća krilca
Palamida s čilijem i mangom
Salata sa skutom
Grill vratina u sendviču
Tjestenina mediterana
Gulaš od gljiva
Hladna juha od avokada
Zapečena ricotta
Fiš paprikaš
Riža s tunom
Kotleti u pivskom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočni pureći ražnjići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pirjani kunić
Grill oslić u aromatičnoj korici
Špageti s pistacijama
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Caponata alla Podravka
Salata s mora
Belgija - Salade Liégeoise
Srneći file na salatu
Prilog od prokulica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slatki lungić
Rižoto na španjolski način
Špinatova juha s feta sirom
Pečena piletina s limunom
Rosti
Senf s paprikama
Svinjska jetrica u umaku
Mesna rolada u tijestu
Grdobina u pikantnoj šalši
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Pohane paprike
Rižoto s tunom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kobasica u pivu i pecivu
Pohani zamotuljci
Voćna juha od višanja
Rajčica s kukuruzom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna pureća rolada
Polupunjene paprike
Male teleće pitice
Piletina na tajlandski način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Grčka seljačka salata
Grill pirjana piletina s roštilja
Jakobove kapice s umakom
Krumpir u košuljici
Fileti lososa u finom umaku
Crveno ljetno varivo
Pureći hamburger
Svinjski file s povrćem
Piletina s pistacijama
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Piletina s nadjevom od ajvara
Juha od rikule i račića
Popečci od bulgura s umakom
Cipar - Lungić na ciparski
Riba u bijelom umaku
Salata od liganja
Salata od tune i krastavaca
Piletina s kozjim sirom
Pašticada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uobičajenu gustu juhu od krumpira oplemenite šafranom koji osim što će dati lijepu žutu boju, bit će zaslužan i za novi okus.

Sastojci

2 žlice maslinovog ulja
100 g luka
700 g krumpira
1 l vode
1 žličica šafrana (0,5 g)
1 žlica Vegete
prstohvat sušenog timijana
sol
Crni papar mljeveni Podravka
150 ml vrhnja za kuhanje
Za posluživanje:
400 g svježih kozica

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom ulju kratko popecite nasjeckani luk, zatim dodajte oguljeni i narezani krumpir.
  • 2 Sve zalijte vodom, dodajte šafran, Vegetu, timijan i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta.
  • 3 U međuvremenu očistite kozice, skuhajte ih u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 4 Kada je krumpir kuhan usitnite ga štapnim mikserom da dobijete kremastu juhu. Ponovno juhu zagrijte, po potrebi posolite, popaprite i umiješajte vrhnje.

Savjet

Ova lagana juha može se poslužiti i s kuhanim mesom bijele ribe.

Posluživanje

Juhu poslužite s kuhanim kozicama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 310.86 39 39
Kalcij mg 138.56 14 14
Kalij mg 1153.63 31 31
Pantotenska kiselina mg 1.17 17 17
Niacin mg 7.36 53 37
Vitamin D μg 6.84 3 3
Vitamin A μg 337.46 8 7
Sol g 3.39 0 0
Bjelančevine g 18.15 - -
Vlakna g 5.13 - -
Ugljikohidrati g 30.51 - -
Masti g 13.77 - -

Podijeli s prijateljima