Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Krumpir juha sa šafranom i kozicama

Sočna pureća rolada
Tjestenina u finom umaku
Svinjska jetrica u umaku
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Palamida s čilijem i mangom
Kobasica u pivu i pecivu
Senf s paprikama
Salata od tune i krastavaca
Juha od rikule i račića
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Srneći file na salatu
Fiš paprikaš
Slatki lungić
Pileći štapići u ketchupu
Pureći hamburger
Prilog od prokulica
Rosti
Polupunjene paprike
Pečena piletina s limunom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od bulgura s umakom
Piletina na tajlandski način
Krumpir u košuljici
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskava pileća krilca
Salata s mora
Rižoto na španjolski način
Špageti s pistacijama
Pohane paprike
Piletina s nadjevom od ajvara
Pašticada
Omlet s paprikom i kukuruzom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill pirjana piletina s roštilja
Belgija - Salade Liégeoise
Pileća krilca s Coca-Colom
Kotleti u pivskom umaku
Riba u bijelom umaku
Caponata alla Podravka
Sočni pureći ražnjići
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Riža s tunom
Svinjski file s povrćem
Crveno ljetno varivo
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špinatova juha s feta sirom
Jakobove kapice s umakom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata sa skutom
Hladna juha od avokada
Grill oslić u aromatičnoj korici
Tjestenina mediterana
Grill vratina u sendviču
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pirjani kunić
Piletina s pistacijama
Male teleće pitice
Voćna juha od višanja
Mesna rolada u tijestu
Salata od liganja
Grčka seljačka salata
Cipar - Lungić na ciparski
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fileti lososa u finom umaku
Gulaš od gljiva
Piletina s kozjim sirom
Dalmatinske polpete
Pohani zamotuljci
Rajčica s kukuruzom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Zapečena ricotta
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uobičajenu gustu juhu od krumpira oplemenite šafranom koji osim što će dati lijepu žutu boju, bit će zaslužan i za novi okus.

Sastojci

2 žlice maslinovog ulja
100 g luka
700 g krumpira
1 l vode
1 žličica šafrana (0,5 g)
1 žlica Vegete
prstohvat sušenog timijana
sol
Crni papar mljeveni Podravka
150 ml vrhnja za kuhanje
Za posluživanje:
400 g svježih kozica

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom ulju kratko popecite nasjeckani luk, zatim dodajte oguljeni i narezani krumpir.
  • 2 Sve zalijte vodom, dodajte šafran, Vegetu, timijan i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta.
  • 3 U međuvremenu očistite kozice, skuhajte ih u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 4 Kada je krumpir kuhan usitnite ga štapnim mikserom da dobijete kremastu juhu. Ponovno juhu zagrijte, po potrebi posolite, popaprite i umiješajte vrhnje.

Savjet

Ova lagana juha može se poslužiti i s kuhanim mesom bijele ribe.

Posluživanje

Juhu poslužite s kuhanim kozicama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 310.86 39 39
Kalcij mg 138.56 14 14
Kalij mg 1153.63 31 31
Pantotenska kiselina mg 1.17 17 17
Niacin mg 7.36 53 37
Vitamin D μg 6.84 3 3
Vitamin A μg 337.46 8 7
Sol g 3.39 0 0
Bjelančevine g 18.15 - -
Vlakna g 5.13 - -
Ugljikohidrati g 30.51 - -
Masti g 13.77 - -

Podijeli s prijateljima