Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Krumpir juha sa šafranom i kozicama

Riža s tunom
Kotleti u pivskom umaku
Krumpir u košuljici
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Špinatova juha s feta sirom
Hladna juha od avokada
Omlet s paprikom i kukuruzom
Grill pirjana piletina s roštilja
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mesna rolada u tijestu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
Rižoto s tunom
Gulaš od gljiva
Pašticada
Pureći hamburger
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski file s povrćem
Dalmatinske polpete
Sočni pureći ražnjići
Polupunjene paprike
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pohane paprike
Srneći file na salatu
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Popečci od bulgura s umakom
Senf s paprikama
Rajčica s kukuruzom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Salata sa skutom
Riba u bijelom umaku
Pileća krilca s Coca-Colom
Pileći štapići u ketchupu
Salata od tune i krastavaca
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Salata s mora
Voćna juha od višanja
Palamida s čilijem i mangom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slatki lungić
Slasni burger sa slaninom i sirom
Grdobina u pikantnoj šalši
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pečena piletina s limunom
Male teleće pitice
Grill vratina u sendviču
Cipar - Lungić na ciparski
Crveno ljetno varivo
Caponata alla Podravka
Jakobove kapice s umakom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pohani zamotuljci
Zapečena ricotta
Fileti lososa u finom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti s pistacijama
Fiš paprikaš
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina s kozjim sirom
Grčka seljačka salata
Tjestenina mediterana
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rosti
Pirjani kunić
Kobasica u pivu i pecivu
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Piletina na tajlandski način
Sočna pureća rolada
Piletina s pistacijama
Prilog od prokulica
Tjestenina u finom umaku
Svinjska jetrica u umaku
Juha od rikule i račića
Salata od liganja
Rižoto na španjolski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uobičajenu gustu juhu od krumpira oplemenite šafranom koji osim što će dati lijepu žutu boju, bit će zaslužan i za novi okus.

Sastojci

2 žlice maslinovog ulja
100 g luka
700 g krumpira
1 l vode
1 žličica šafrana (0,5 g)
1 žlica Vegete
prstohvat sušenog timijana
sol
Crni papar mljeveni Podravka
150 ml vrhnja za kuhanje
Za posluživanje:
400 g svježih kozica

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom ulju kratko popecite nasjeckani luk, zatim dodajte oguljeni i narezani krumpir.
  • 2 Sve zalijte vodom, dodajte šafran, Vegetu, timijan i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta.
  • 3 U međuvremenu očistite kozice, skuhajte ih u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 4 Kada je krumpir kuhan usitnite ga štapnim mikserom da dobijete kremastu juhu. Ponovno juhu zagrijte, po potrebi posolite, popaprite i umiješajte vrhnje.

Savjet

Ova lagana juha može se poslužiti i s kuhanim mesom bijele ribe.

Posluživanje

Juhu poslužite s kuhanim kozicama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 310.86 39 39
Kalcij mg 138.56 14 14
Kalij mg 1153.63 31 31
Pantotenska kiselina mg 1.17 17 17
Niacin mg 7.36 53 37
Vitamin D μg 6.84 3 3
Vitamin A μg 337.46 8 7
Sol g 3.39 0 0
Bjelančevine g 18.15 - -
Vlakna g 5.13 - -
Ugljikohidrati g 30.51 - -
Masti g 13.77 - -

Podijeli s prijateljima