Meni Search

Pucam po šavovima

Krumpir juha sa šafranom i kozicama

Palačinke s nadjevom od riže
Prežgana juha
Cipar - Lungić na ciparski
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Okruglice u umaku od rajčice
Pirjani kunić
Fish&Chips u tortilji
Juha od kelja sa sirom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Mesna rolada u tijestu
Mediteranski kruščić s lovorom
Teletina s pirjanim povrćem
Slasni burger sa slaninom i sirom
Slasni BBQ burgeri
Hrenovke u panceti
Pizza s tunom
Juha od cvjetače i camemberta
Sendvič s avokadom
Pašticada s njokima
Pureći hamburger
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Kotleti u pivskom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grčka seljačka salata
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pizza sirni jastučići
Rezanci s krušnim mrvicama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileći štapići u ketchupu
Zapečena ricotta
Marokanska salata s cous-cousom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fiš paprikaš
Krumpir u košuljici
Bugarska pita od krumpira
Tuna burger
Hrskavi krumpir iz pećnice
Zlatna piletina
Ljetna pileća salata
Čarobni štapići
Piletina u pivu
Pikantne mazalice
Tjestenina mediterana
Košarice od lisnatog tijesta
Popečci od cvjetače
Tjestenina u finom umaku
Vratina s roštilja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Svinjska jetrica u umaku
Špinatova juha s feta sirom
Pohani tofu s povrćem
Palamida s čilijem i mangom
Piletina s nadjevom od ajvara
Fino začinjena piletina
Pašticada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uobičajenu gustu juhu od krumpira oplemenite šafranom koji osim što će dati lijepu žutu boju, bit će zaslužan i za novi okus.

Sastojci

2 žlice maslinovog ulja
100 g luka
700 g krumpira
1 l vode
1 žličica šafrana (0,5 g)
1 žlica Vegete
prstohvat sušenog timijana
sol
Crni papar mljeveni Podravka
150 ml vrhnja za kuhanje
Za posluživanje:
400 g svježih kozica

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom ulju kratko popecite nasjeckani luk, zatim dodajte oguljeni i narezani krumpir.
  • 2 Sve zalijte vodom, dodajte šafran, Vegetu, timijan i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta.
  • 3 U međuvremenu očistite kozice, skuhajte ih u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 4 Kada je krumpir kuhan usitnite ga štapnim mikserom da dobijete kremastu juhu. Ponovno juhu zagrijte, po potrebi posolite, popaprite i umiješajte vrhnje.

Savjet

Ova lagana juha može se poslužiti i s kuhanim mesom bijele ribe.

Posluživanje

Juhu poslužite s kuhanim kozicama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 310.86 39 39
Kalcij mg 138.56 14 14
Kalij mg 1153.63 31 31
Pantotenska kiselina mg 1.17 17 17
Niacin mg 7.36 53 37
Vitamin D μg 6.84 3 3
Vitamin A μg 337.46 8 7
Sol g 3.39 0 0
Bjelančevine g 18.15 - -
Vlakna g 5.13 - -
Ugljikohidrati g 30.51 - -
Masti g 13.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke