Meni Search

Pucam po šavovima

Krumpir juha sa šafranom i kozicama

Juha od cvjetače i camemberta
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Hrenovke u panceti
Piletina s nadjevom od ajvara
Zlatna piletina
Ljetna pileća salata
Teletina s pirjanim povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fish&Chips u tortilji
Grčka seljačka salata
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Juha od kelja sa sirom
Pileći štapići u ketchupu
Tjestenina mediterana
Slasni BBQ burgeri
Tjestenina u finom umaku
Marokanska salata s cous-cousom
Krumpir u košuljici
Slasni burger sa slaninom i sirom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pikantne mazalice
Vratina s roštilja
Zapečena ricotta
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjska jetrica u umaku
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pirjani kunić
Kotleti u pivskom umaku
Pizza s tunom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pizza sirni jastučići
Prežgana juha
Pašticada
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Pašticada s njokima
Sendvič s avokadom
Košarice od lisnatog tijesta
Palamida s čilijem i mangom
Piletina u pivu
Okruglice u umaku od rajčice
Fiš paprikaš
Bugarska pita od krumpira
Hrskavi krumpir iz pećnice
Pureći hamburger
Mesna rolada u tijestu
Fino začinjena piletina
Špinatova juha s feta sirom
Tuna burger
Pohani tofu s povrćem
Cipar - Lungić na ciparski
Mediteranski kruščić s lovorom
Palačinke s nadjevom od riže
Popečci od cvjetače
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Čarobni štapići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uobičajenu gustu juhu od krumpira oplemenite šafranom koji osim što će dati lijepu žutu boju, bit će zaslužan i za novi okus.

Sastojci

2 žlice maslinovog ulja
100 g luka
700 g krumpira
1 l vode
1 žličica šafrana (0,5 g)
1 žlica Vegete
prstohvat sušenog timijana
sol
Crni papar mljeveni Podravka
150 ml vrhnja za kuhanje
Za posluživanje:
400 g svježih kozica

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom ulju kratko popecite nasjeckani luk, zatim dodajte oguljeni i narezani krumpir.
  • 2 Sve zalijte vodom, dodajte šafran, Vegetu, timijan i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta.
  • 3 U međuvremenu očistite kozice, skuhajte ih u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 4 Kada je krumpir kuhan usitnite ga štapnim mikserom da dobijete kremastu juhu. Ponovno juhu zagrijte, po potrebi posolite, popaprite i umiješajte vrhnje.

Savjet

Ova lagana juha može se poslužiti i s kuhanim mesom bijele ribe.

Posluživanje

Juhu poslužite s kuhanim kozicama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 310.86 39 39
Kalcij mg 138.56 14 14
Kalij mg 1153.63 31 31
Pantotenska kiselina mg 1.17 17 17
Niacin mg 7.36 53 37
Vitamin D μg 6.84 3 3
Vitamin A μg 337.46 8 7
Sol g 3.39 0 0
Bjelančevine g 18.15 - -
Vlakna g 5.13 - -
Ugljikohidrati g 30.51 - -
Masti g 13.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke