Meni Search

Okrećem novi list

Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina

Kruh od cvjetače s kurkumom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Krumpir u košuljici
Male teleće pitice
Juha od bundeve s jabukom
Rižoto na španjolski način
Fina pikantna piletina
Bugarska pita od krumpira
Crveno ljetno varivo
Prilog od prokulica
Rolice od blitve
Popečci od cvjetače
Salata od quinoe i povrća
Govedina s lukom
Salata s mora
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Voćna juha od višanja
Piletina s mascarponeom
Popečci od bulgura s umakom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Grill povrće na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini lazanje
Salata od pečene rotkvice sa medom
Cous-cous s povrćem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pileći gulaš
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Papreni tart s marelicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Sočna rebarca
Ražnjići od lososa
Marokanska salata s cous-cousom
Roštilj s umakom Romesco
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mirisni prilog iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Žuti medaljoni
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna aromatična torta
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Kozice s rižom
Vegetina enchilada
Juha od cvjetače i camemberta
Uzbudljivi kolač od blitve
Janjetina na padelu
Pileća prsa iz pećnice
Kineska juha s račićima i gljivama
Mesne okruglice u umaku
Uskršnja šunka na zabavan način
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramsteak u seksi umaku
Palačinke s nadjevom od riže
Pita s muškatnom bundevom i makom
Juha od rikule i račića
Pileći bataci s umakom od luka
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Kuglice od riže i svježeg sira
Savici sa špinatom i satricom od sira
Tjestenina fuži s tartufima
Salata od tune i povrća
Zabavni kineski ravioli
Piletina s pistacijama
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Čudotvorni čaj za detoks
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rolice od soma
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pohane paprike
Mesne okruglice
Empanade s pestom
Rižoto s tunom
Lignje i tikvice na štapiću
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata u košaricama od parmezana
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski špageti
Grčka seljačka salata
Sočna Wellington pečenka
Lignje punjene crvenim radićem
Pečena piletina s limunom
Sočna pureća rolada
Brusketa s avokadom
Velika Britanija - Pastirska pita
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pirjani kunić
Ljubavne šurlice
Prežgana juha
Pohana skuta
Zapečena ricotta
Proljetno meso i povrće iz woka
Oslić s maslinama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Raskošna ljetna tava
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti na kineski način
Caponata alla Podravka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Čarobni štapići
Salata s neobičnim preljevom
Senf s paprikama
Polpete od slanutka s kurkumom
Vege odresci s marinadom
Kaštelanski makaruni
Zimski punč
Španjolski migas s bundevom
Povrtni ražnjići
Polupunjene paprike
Rižoto tortice
Rosti
Bruskete od cvjetače
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Osim što će obogatiti piletinu, kadulja će ispuniti vašu kuhinju neodoljivim mirisom!

Sastojci

800 g mladog krumpira
2 žličice sezama
2 žličice Vegete Maestro usitnjenog peršina
100 g tvrdog kravljeg sira
Sol
Vegeta Maestro crni papar
1-2 žlice maslinova ulja
1 limun
4 listića kadulje
600-700 g pileća prsa s kožom
1 Salsa blaga Podravka

Koristili smo

Peršin

Peršin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe60 min

  • 1 Krumpir u kori prokuhajte u blago posoljenoj vodi oko 20 minuta.
  • 2 Na teflonskoj tavi bez ulja popecite sezam da pusti arome. Dodajte peršin, naribani sir, posolite, popaprite i promiješajte. Dodajte maslinovo ulje i sve još jednom izmiješajte.
  • 3 Limun narežite na tanke šnite pa ga zajedno s listićima kadulje gurnite ispod kože mesa. Meso posolite pa ga na vrućem ulju sa svake strane kratko popecite.
  • 4 Na lim za pečenje stavite papir za pečenje po kojem rasporedite popečeno meso i polovice krumpira. Na svaku polovicu krumpira ravnomjerno rasporedite mješavinu sezama, sira i peršina i još malo nakapajte maslinovim uljem.
  • 5 Meso i krumpire pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Uz ovo aromatično jelo odlično će odgovarati i ljuti umak, ali i ajvar.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite meso i polovice krumpira s hrskavom koricom pa poslužite s umakom od rajčice (salsom).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 579.03 72 72
Kalcij mg 409.45 41 41
Kalij mg 1660.81 45 45
Pantotenska kiselina mg 2.36 34 34
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 2933.03 73 59
Sol g 0.38 0 0
Bjelančevine g 50.74 - -
Vlakna g 8.61 - -
Ugljikohidrati g 35.43 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 5.43 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 14.7 - -
- zasićene masne kiseline g 10.44 - -
Masti g 32.74 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke