Meni Search

Lagana depra

Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina

Mesne okruglice
Pečena piletina s limunom
Pohani zamotuljci
Zabavni kineski ravioli
Finska - Juha s lososom
Svinjski file s povrćem
Salata s okruglicama od sira
Dagnje na buzaru
Mesne okruglice na ražnjiću
Meksička party salata
Rajčica s kukuruzom
Rosti
Piletina s pistacijama
Piletina s mascarponeom
Dalmatinska simfonija
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pečena janjetina s bademima
Crveno ljetno varivo
File steak na povrću
Kineska juha s račićima i gljivama
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pileća prsa iz pećnice
Pileći štapići u ketchupu
Grdobina u pikantnoj šalši
Bugarska pita od krumpira
Blagdanski rižoto s bakalarom
Polupunjene paprike
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina u finom mediteranskom umaku
Hrenovke u panceti
Popečci od bulgura s umakom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lungić u sendviču
Čarobna ljetna piletina
Sočni pureći ražnjići
Španjolski migas s bundevom
Grčka seljačka salata
Senf s paprikama
Salata od tune i krastavaca
Sunčani užitak mediterana
Špinatova juha s feta sirom
Teletina s pirjanim povrćem
Caponata alla Podravka
Dip od južnog voća
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Šampinjoni u palačinki
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Juha od bundeve s jabukom
Zapečeni poriluk
Tjestenina u finom umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Juha od gljiva
Lazanje u tavi
Singapurski ljuti omlet
Svinjski gulaš
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrskava pileća krilca
Riba u bijelom umaku
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Lungić s povrćem
Švicarska juha sa sirom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fina pikantna piletina
Rižoto s tunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riža s tunom
Cous-cous s povrćem
Voćna juha od višanja
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Špageti na kineski način
Dječje lazanje
Proljetno meso i povrće iz woka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Govedina s lukom
Grill vratina u sendviču
Poljska - Prozračna juha od kiselice
BBQ Steak & chips
Rižoto tortice
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Povrtni ražnjići
Juha od kelja sa sirom
Juha od rikule i račića
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Nadjevene lignje
Rebarca s grilla
Riblja juha s Malte
Empanade s pestom
Pohani tofu s povrćem
Palamida s čilijem i mangom
Marinirano svinjsko pečenje
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Piletina Kiev
Umak od limete (Molho de limao)
Fino varivo v loncu
Salata od quinoe i povrća
Salata sa skutom
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna aromatična torta
Ražnjići od lososa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Uskršnja šunka na zabavan način
Pohane paprike
Slasni BBQ burgeri
Mediteranska rapsodija
Ciganski odrezak
Pita s crnim pivom
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slatki lungić
Osvježavajuća juha od krastavaca
Mirisni prilog iz pećnice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina sa šafranom
Grill pirjana piletina s roštilja
Špageti s acetom balsamicom
Pohana skuta
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prežgana juha
Odresci u umaku s češnjakom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Palačinke s nadjevom od riže
Biftek rolice
Povrtni lonac
Hrskave tortice od krumpira
Teriyaki piletina
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Punjene tikve
Salata s neobičnim preljevom
Marokanska salata s cous-cousom
Marinirana piletina s roštilja
Zimski punč
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Rižoto na španjolski način
Piletina na tajlandski način
Pileća krilca s Coca-Colom
Voćna salata s piletinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Osim što će obogatiti piletinu, kadulja će ispuniti vašu kuhinju neodoljivim mirisom!

Sastojci

800 g mladog krumpira
2 žličice sezama
2 žličice Vegete Maestro usitnjenog peršina
100 g tvrdog kravljeg sira
Sol
Vegeta Maestro crni papar
1-2 žlice maslinova ulja
1 limun
4 listića kadulje
600-700 g pileća prsa s kožom
1 Salsa blaga Podravka

Koristili smo

Peršin

Peršin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe60 min

  • 1 Krumpir u kori prokuhajte u blago posoljenoj vodi oko 20 minuta.
  • 2 Na teflonskoj tavi bez ulja popecite sezam da pusti arome. Dodajte peršin, naribani sir, posolite, popaprite i promiješajte. Dodajte maslinovo ulje i sve još jednom izmiješajte.
  • 3 Limun narežite na tanke šnite pa ga zajedno s listićima kadulje gurnite ispod kože mesa. Meso posolite pa ga na vrućem ulju sa svake strane kratko popecite.
  • 4 Na lim za pečenje stavite papir za pečenje po kojem rasporedite popečeno meso i polovice krumpira. Na svaku polovicu krumpira ravnomjerno rasporedite mješavinu sezama, sira i peršina i još malo nakapajte maslinovim uljem.
  • 5 Meso i krumpire pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Uz ovo aromatično jelo odlično će odgovarati i ljuti umak, ali i ajvar.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite meso i polovice krumpira s hrskavom koricom pa poslužite s umakom od rajčice (salsom).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 579.03 72 72
Kalcij mg 409.45 41 41
Kalij mg 1660.81 45 45
Pantotenska kiselina mg 2.36 34 34
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 2933.03 73 59
Sol g 0.38 0 0
Bjelančevine g 50.74 - -
Vlakna g 8.61 - -
Ugljikohidrati g 35.43 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 5.43 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 14.7 - -
- zasićene masne kiseline g 10.44 - -
Masti g 32.74 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke