Meni Search

Lagana depra

Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina

Povrtni lonac
Palačinke s nadjevom od riže
Povrtni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Singapurski ljuti omlet
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Hrskave tortice od krumpira
Mediteranska rapsodija
Punjene tikve
Dječje lazanje
Lungić s povrćem
Lazanje u tavi
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Odresci u umaku s češnjakom
Salata od tune i krastavaca
Dalmatinska simfonija
Slatki lungić
Riblja juha s Malte
Crveno ljetno varivo
Bugarska pita od krumpira
Juha od kelja sa sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Tjestenina u finom umaku
Piletina na tajlandski način
Špageti s acetom balsamicom
Hrenovke u panceti
Osvježavajuća juha od krastavaca
Svinjski file s povrćem
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Popečci od bulgura s umakom
Piletina s pistacijama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fino varivo v loncu
Piletina sa šafranom
Empanade s pestom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina u finom mediteranskom umaku
Špinatova juha s feta sirom
Voćna salata s piletinom
Grill pirjana piletina s roštilja
Marinirano svinjsko pečenje
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti na kineski način
Svinjski gulaš
Rižoto tortice
Grčka seljačka salata
BBQ Steak & chips
Zimski punč
Pohani zamotuljci
Meksička party salata
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rižoto na španjolski način
Pečena janjetina s bademima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Sočni pureći ražnjići
Salata s okruglicama od sira
Pileća krilca s Coca-Colom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pohane paprike
Ciganski odrezak
Mirisni prilog iz pećnice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dip od južnog voća
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Teriyaki piletina
Kuhana govedina s umakom od hrena
Salata s neobičnim preljevom
Grdobina u pikantnoj šalši
Glazirana patka s umakom od jabuka
Ražnjići od lososa
Piletina s mascarponeom
Riba u bijelom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata od quinoe i povrća
Biftek rolice
Švicarska juha sa sirom
File steak na povrću
Teletina s pirjanim povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sunčani užitak mediterana
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Dagnje na buzaru
Riža s tunom
Piletina s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Uzbudljivi kolač od blitve
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Kineska juha s račićima i gljivama
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Juha od gljiva
Fina pikantna piletina
Polupunjene paprike
Piletina Kiev
Lungić u sendviču
Pečena piletina s limunom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill vratina u sendviču
Zabavni kineski ravioli
Pohani tofu s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Juha od rikule i račića
Španjolski migas s bundevom
Voćna juha od višanja
Marinirana piletina s roštilja
Cous-cous s povrćem
Pita s crnim pivom
Marokanska salata s cous-cousom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskava pileća krilca
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sočna aromatična torta
Rosti
Slasni BBQ burgeri
Govedina s lukom
Rajčica s kukuruzom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Juha od bundeve s jabukom
Zapečeni poriluk
Palamida s čilijem i mangom
Nadjevene lignje
Prežgana juha
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanski rižoto s bakalarom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Uskršnja šunka na zabavan način
Rebarca s grilla
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Pohana skuta
Mesne okruglice
Finska - Juha s lososom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Senf s paprikama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata sa skutom
Caponata alla Podravka
Šampinjoni u palačinki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći štapići u ketchupu
Rižoto s tunom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Osim što će obogatiti piletinu, kadulja će ispuniti vašu kuhinju neodoljivim mirisom!

Sastojci

800 g mladog krumpira
2 žličice sezama
2 žličice Vegete Maestro usitnjenog peršina
100 g tvrdog kravljeg sira
Sol
Vegeta Maestro crni papar
1-2 žlice maslinova ulja
1 limun
4 listića kadulje
600-700 g pileća prsa s kožom
1 Salsa blaga Podravka

Koristili smo

Peršin

Peršin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe60 min

  • 1 Krumpir u kori prokuhajte u blago posoljenoj vodi oko 20 minuta.
  • 2 Na teflonskoj tavi bez ulja popecite sezam da pusti arome. Dodajte peršin, naribani sir, posolite, popaprite i promiješajte. Dodajte maslinovo ulje i sve još jednom izmiješajte.
  • 3 Limun narežite na tanke šnite pa ga zajedno s listićima kadulje gurnite ispod kože mesa. Meso posolite pa ga na vrućem ulju sa svake strane kratko popecite.
  • 4 Na lim za pečenje stavite papir za pečenje po kojem rasporedite popečeno meso i polovice krumpira. Na svaku polovicu krumpira ravnomjerno rasporedite mješavinu sezama, sira i peršina i još malo nakapajte maslinovim uljem.
  • 5 Meso i krumpire pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Uz ovo aromatično jelo odlično će odgovarati i ljuti umak, ali i ajvar.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite meso i polovice krumpira s hrskavom koricom pa poslužite s umakom od rajčice (salsom).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 579.03 72 72
Kalcij mg 409.45 41 41
Kalij mg 1660.81 45 45
Pantotenska kiselina mg 2.36 34 34
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 2933.03 73 59
Sol g 0.38 0 0
Bjelančevine g 50.74 - -
Vlakna g 8.61 - -
Ugljikohidrati g 35.43 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 5.43 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 14.7 - -
- zasićene masne kiseline g 10.44 - -
Masti g 32.74 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke