Meni Search

Lagana depra

Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina

Riblja juha s Malte
Šampinjoni u palačinki
Uskršnja šunka na zabavan način
File steak na povrću
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fina pikantna piletina
Marinirano svinjsko pečenje
Piletina s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Cous-cous s povrćem
Juha od kelja sa sirom
Piletina s pistacijama
Riža s tunom
Piletina s mascarponeom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohane paprike
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Piletina u finom mediteranskom umaku
Povrtni ražnjići
Singapurski ljuti omlet
Caponata alla Podravka
Pohani zamotuljci
Blagdanski rižoto s bakalarom
Rižoto tortice
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Rajčica s kukuruzom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Piletina Kiev
Kineska juha s račićima i gljivama
Glazirana patka s umakom od jabuka
Svinjski file s povrćem
Španjolski migas s bundevom
Rižoto na španjolski način
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Senf s paprikama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Nadjevene lignje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Crveno ljetno varivo
Zanimljiva salata s kikirikijem
Marinirana piletina s roštilja
Dagnje na buzaru
Sočni pureći ražnjići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pečena janjetina s bademima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Špageti na kineski način
Sunčani užitak mediterana
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Grdobina u pikantnoj šalši
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Mediteranska rapsodija
Grill vratina u sendviču
Biftek rolice
Meksička party salata
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pohana skuta
Empanade s pestom
Tjestenina u finom umaku
Piletina na tajlandski način
Govedina s lukom
Salata od tune i krastavaca
Teriyaki piletina
Špageti s acetom balsamicom
Juha od rikule i račića
Umak od limete (Molho de limao)
Hrenovke u panceti
Slatki lungić
Punjene tikve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lungić u sendviču
Grill pirjana piletina s roštilja
Voćna juha od višanja
Rižoto s tunom
Pileći štapići u ketchupu
Mesne okruglice
Finska - Juha s lososom
Voćna salata s piletinom
Zimski punč
Riba u bijelom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata od quinoe i povrća
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Polupunjene paprike
Mirisni prilog iz pećnice
Dalmatinska simfonija
Mesne okruglice na ražnjiću
Slasni BBQ burgeri
Zapečeni poriluk
Hrskave tortice od krumpira
Svinjski gulaš
Juha od bundeve s jabukom
Teletina s pirjanim povrćem
Lazanje u tavi
Mladi krumpir s ajvarom
Sočna aromatična torta
Bugarska pita od krumpira
Rebarca s grilla
Pohani tofu s povrćem
Palamida s čilijem i mangom
Pita s crnim pivom
Čarobna ljetna piletina
Grčka seljačka salata
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Dip od južnog voća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ciganski odrezak
Salata s okruglicama od sira
Pečena piletina s limunom
Dječje lazanje
Marokanska salata s cous-cousom
Špinatova juha s feta sirom
Hrskava pileća krilca
Palačinke s nadjevom od riže
BBQ Steak & chips
Rosti
Švicarska juha sa sirom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Salata s neobičnim preljevom
Ražnjići od lososa
Povrtni lonac
Salata sa skutom
Pileća krilca s Coca-Colom
Juha od gljiva
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina sa šafranom
Uzbudljivi kolač od blitve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prežgana juha
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileća prsa iz pećnice
Fino varivo v loncu
Lungić s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Osim što će obogatiti piletinu, kadulja će ispuniti vašu kuhinju neodoljivim mirisom!

Sastojci

800 g mladog krumpira
2 žličice sezama
2 žličice Vegete Maestro usitnjenog peršina
100 g tvrdog kravljeg sira
Sol
Vegeta Maestro crni papar
1-2 žlice maslinova ulja
1 limun
4 listića kadulje
600-700 g pileća prsa s kožom
1 Salsa blaga Podravka

Koristili smo

Peršin

Peršin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe60 min

  • 1 Krumpir u kori prokuhajte u blago posoljenoj vodi oko 20 minuta.
  • 2 Na teflonskoj tavi bez ulja popecite sezam da pusti arome. Dodajte peršin, naribani sir, posolite, popaprite i promiješajte. Dodajte maslinovo ulje i sve još jednom izmiješajte.
  • 3 Limun narežite na tanke šnite pa ga zajedno s listićima kadulje gurnite ispod kože mesa. Meso posolite pa ga na vrućem ulju sa svake strane kratko popecite.
  • 4 Na lim za pečenje stavite papir za pečenje po kojem rasporedite popečeno meso i polovice krumpira. Na svaku polovicu krumpira ravnomjerno rasporedite mješavinu sezama, sira i peršina i još malo nakapajte maslinovim uljem.
  • 5 Meso i krumpire pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Uz ovo aromatično jelo odlično će odgovarati i ljuti umak, ali i ajvar.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite meso i polovice krumpira s hrskavom koricom pa poslužite s umakom od rajčice (salsom).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 579.03 72 72
Kalcij mg 409.45 41 41
Kalij mg 1660.81 45 45
Pantotenska kiselina mg 2.36 34 34
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 2933.03 73 59
Sol g 0.38 0 0
Bjelančevine g 50.74 - -
Vlakna g 8.61 - -
Ugljikohidrati g 35.43 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 5.43 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 14.7 - -
- zasićene masne kiseline g 10.44 - -
Masti g 32.74 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke