Meni Search

Lagana depra

Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina

Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina sa šafranom
Senf s paprikama
Rajčica s kukuruzom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pečena piletina s limunom
Bugarska pita od krumpira
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pileća prsa iz pećnice
Riblja juha s Malte
Cous-cous s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto na španjolski način
Popečci od bulgura s umakom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Blagdanski rižoto s bakalarom
Marinirana piletina s roštilja
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Šampinjoni u palačinki
Piletina s mascarponeom
Piletina Kiev
Piletina na tajlandski način
Kineska juha s račićima i gljivama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Ražnjići od lososa
Riba u bijelom umaku
Glazirana patka s umakom od jabuka
Sočni pureći ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Rebarca s grilla
Salata od quinoe i povrća
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice na ražnjiću
Govedina s lukom
BBQ Steak & chips
Mediteranska rapsodija
Zapečeni poriluk
Sočna aromatična torta
Palamida s čilijem i mangom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Polupunjene paprike
Salata sa skutom
Uskršnja šunka na zabavan način
Španjolski migas s bundevom
Grdobina u pikantnoj šalši
Caponata alla Podravka
Dagnje na buzaru
Svinjski gulaš
Nadjevene lignje
Fino varivo v loncu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rižoto s tunom
Singapurski ljuti omlet
Zimski punč
Pileći štapići u ketchupu
Svinjski file s povrćem
Riža s tunom
Slatki lungić
Špageti s acetom balsamicom
Zabavni kineski ravioli
Salata s neobičnim preljevom
Umak od limete (Molho de limao)
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice
Meksička party salata
Salata s okruglicama od sira
File steak na povrću
Voćna salata s piletinom
Juha od gljiva
Fina pikantna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lazanje u tavi
Dalmatinska simfonija
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Grill vratina u sendviču
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rosti
Piletina s pistacijama
Punjene tikve
Uzbudljivi kolač od blitve
Juha od rikule i račića
Juha od kelja sa sirom
Pita s crnim pivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dip od južnog voća
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lungić s povrćem
Hrskave tortice od krumpira
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina u finom mediteranskom umaku
Biftek rolice
Teriyaki piletina
Lungić u sendviču
Crveno ljetno varivo
Rižoto tortice
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Pileća krilca s Coca-Colom
Pečena janjetina s bademima
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina s povrćem
Hrenovke u panceti
Tjestenina fuži s tartufima
Kuhana govedina s umakom od hrena
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Švicarska juha sa sirom
Sunčani užitak mediterana
Dječje lazanje
Prežgana juha
Marokanska salata s cous-cousom
Teletina s pirjanim povrćem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Čarobna ljetna piletina
Ciganski odrezak
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Marinirano svinjsko pečenje
Slasni BBQ burgeri
Pohane paprike
Mirisni prilog iz pećnice
Povrtni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Grčka seljačka salata
Empanade s pestom
Špinatova juha s feta sirom
Salata od tune i krastavaca
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Juha od bundeve s jabukom
Palačinke s nadjevom od riže
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Finska - Juha s lososom
Povrtni lonac
Tjestenina u finom umaku
Špageti na kineski način
Voćna juha od višanja
Pohana skuta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Osim što će obogatiti piletinu, kadulja će ispuniti vašu kuhinju neodoljivim mirisom!

Sastojci

800 g mladog krumpira
2 žličice sezama
2 žličice Vegete Maestro usitnjenog peršina
100 g tvrdog kravljeg sira
Sol
Vegeta Maestro crni papar
1-2 žlice maslinova ulja
1 limun
4 listića kadulje
600-700 g pileća prsa s kožom
1 Salsa blaga Podravka

Koristili smo

Peršin

Peršin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe60 min

  • 1 Krumpir u kori prokuhajte u blago posoljenoj vodi oko 20 minuta.
  • 2 Na teflonskoj tavi bez ulja popecite sezam da pusti arome. Dodajte peršin, naribani sir, posolite, popaprite i promiješajte. Dodajte maslinovo ulje i sve još jednom izmiješajte.
  • 3 Limun narežite na tanke šnite pa ga zajedno s listićima kadulje gurnite ispod kože mesa. Meso posolite pa ga na vrućem ulju sa svake strane kratko popecite.
  • 4 Na lim za pečenje stavite papir za pečenje po kojem rasporedite popečeno meso i polovice krumpira. Na svaku polovicu krumpira ravnomjerno rasporedite mješavinu sezama, sira i peršina i još malo nakapajte maslinovim uljem.
  • 5 Meso i krumpire pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Uz ovo aromatično jelo odlično će odgovarati i ljuti umak, ali i ajvar.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite meso i polovice krumpira s hrskavom koricom pa poslužite s umakom od rajčice (salsom).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 579.03 72 72
Kalcij mg 409.45 41 41
Kalij mg 1660.81 45 45
Pantotenska kiselina mg 2.36 34 34
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 2933.03 73 59
Sol g 0.38 0 0
Bjelančevine g 50.74 - -
Vlakna g 8.61 - -
Ugljikohidrati g 35.43 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 5.43 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 14.7 - -
- zasićene masne kiseline g 10.44 - -
Masti g 32.74 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke