Meni Search

Lagana depra

Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina

Marokanska salata s cous-cousom
Slasni BBQ burgeri
Finska - Juha s lososom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Govedina s lukom
Salata od quinoe i povrća
Juha od gljiva
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Salata s okruglicama od sira
Mesne okruglice na ražnjiću
Meksička party salata
Mladi krumpir s ajvarom
Marinirana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Biftek rolice
Palačinke s nadjevom od riže
Pohani tofu s povrćem
Fina pikantna piletina
Dip od južnog voća
Mesne okruglice
Pileći štapići u ketchupu
Tjestenina fuži s tartufima
Pileća prsa iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Odresci u umaku s češnjakom
Salata sa skutom
Rižoto s tunom
Lazanje u tavi
Singapurski ljuti omlet
Pileća krilca s Coca-Colom
Dalmatinska simfonija
Cous-cous s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fino varivo v loncu
Rižoto tortice
Špageti na kineski način
Riža s tunom
File steak na povrću
Salata od tune i krastavaca
Slatki lungić
Zanimljiva salata s kikirikijem
Riblja juha s Malte
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marinirano svinjsko pečenje
Špageti s acetom balsamicom
Švicarska juha sa sirom
Svinjski gulaš
Pohani zamotuljci
Povrtni ražnjići
BBQ Steak & chips
Zapečeni poriluk
Grčka seljačka salata
Hrskava pileća krilca
Punjene tikve
Juha od kelja sa sirom
Piletina sa šafranom
Čarobna ljetna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Voćna salata s piletinom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Mirisni prilog iz pećnice
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Juha od bundeve s jabukom
Zabavni kineski ravioli
Tjestenina u finom umaku
Grill vratina u sendviču
Hrskave tortice od krumpira
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Lungić u sendviču
Popečci od bulgura s umakom
Riba u bijelom umaku
Blagdanski rižoto s bakalarom
Crveno ljetno varivo
Proljetno meso i povrće iz woka
Pečena piletina s limunom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Grill pirjana piletina s roštilja
Sunčani užitak mediterana
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina s pistacijama
Nadjevene lignje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohane paprike
Caponata alla Podravka
Španjolski migas s bundevom
Pohana skuta
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Povrtni lonac
Palamida s čilijem i mangom
Piletina Kiev
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Kineska juha s račićima i gljivama
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Zimski punč
Senf s paprikama
Pita s crnim pivom
Rajčica s kukuruzom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s mascarponeom
Rosti
Teriyaki piletina
Bugarska pita od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lungić s povrćem
Osvježavajuća juha od krastavaca
Ciganski odrezak
Teletina s pirjanim povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Empanade s pestom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Hrenovke u panceti
Grill oslić u aromatičnoj korici
Dječje lazanje
Salata s neobičnim preljevom
Sočni pureći ražnjići
Ražnjići od lososa
Pečena janjetina s bademima
Piletina na tajlandski način
Rižoto na španjolski način
Mediteranska rapsodija
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Grdobina u pikantnoj šalši
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Uskršnja šunka na zabavan način
Rebarca s grilla
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna aromatična torta
Piletina s povrćem
Svinjski file s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Voćna juha od višanja
Prežgana juha
Juha od rikule i račića
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Dagnje na buzaru
Piletina u finom mediteranskom umaku
Polupunjene paprike
Špinatova juha s feta sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Osim što će obogatiti piletinu, kadulja će ispuniti vašu kuhinju neodoljivim mirisom!

Sastojci

800 g mladog krumpira
2 žličice sezama
2 žličice Vegete Maestro usitnjenog peršina
100 g tvrdog kravljeg sira
Sol
Vegeta Maestro crni papar
1-2 žlice maslinova ulja
1 limun
4 listića kadulje
600-700 g pileća prsa s kožom
1 Salsa blaga Podravka

Koristili smo

Peršin

Peršin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe60 min

  • 1 Krumpir u kori prokuhajte u blago posoljenoj vodi oko 20 minuta.
  • 2 Na teflonskoj tavi bez ulja popecite sezam da pusti arome. Dodajte peršin, naribani sir, posolite, popaprite i promiješajte. Dodajte maslinovo ulje i sve još jednom izmiješajte.
  • 3 Limun narežite na tanke šnite pa ga zajedno s listićima kadulje gurnite ispod kože mesa. Meso posolite pa ga na vrućem ulju sa svake strane kratko popecite.
  • 4 Na lim za pečenje stavite papir za pečenje po kojem rasporedite popečeno meso i polovice krumpira. Na svaku polovicu krumpira ravnomjerno rasporedite mješavinu sezama, sira i peršina i još malo nakapajte maslinovim uljem.
  • 5 Meso i krumpire pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Uz ovo aromatično jelo odlično će odgovarati i ljuti umak, ali i ajvar.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite meso i polovice krumpira s hrskavom koricom pa poslužite s umakom od rajčice (salsom).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 579.03 72 72
Kalcij mg 409.45 41 41
Kalij mg 1660.81 45 45
Pantotenska kiselina mg 2.36 34 34
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 2933.03 73 59
Sol g 0.38 0 0
Bjelančevine g 50.74 - -
Vlakna g 8.61 - -
Ugljikohidrati g 35.43 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 5.43 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 14.7 - -
- zasićene masne kiseline g 10.44 - -
Masti g 32.74 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke