Meni Search

Okrećem novi list

Krumpir u košuljici

Grill povrće na salatu
Lignje punjene crvenim radićem
Marokanska salata s cous-cousom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Janjetina na padelu
Piletina s pistacijama
Tjestenina fuži s tartufima
Mirisni prilog iz pećnice
Pohane paprike
Savici sa špinatom i satricom od sira
Polpete od slanutka s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete od cvjetače
Empanade s pestom
Govedina s lukom
Salata u košaricama od parmezana
Pileća prsa iz pećnice
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pileći bataci s umakom od luka
Mediteranski špageti
Španjolski migas s bundevom
Žuti medaljoni
Vegetina enchilada
Bugarska pita od krumpira
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Papreni tart s marelicama
Kaštelanski makaruni
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Roštilj s umakom Romesco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zlatna piletina
Ljubavne šurlice
Piletina s mascarponeom
Čarobni štapići
Mesne okruglice u umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Salata s neobičnim preljevom
Polupunjene paprike
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kozice s rižom
Oslić s maslinama
Prilog od prokulica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pileći gulaš
Palačinke s nadjevom od riže
Salata od pečene rotkvice sa medom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Juha od cvjetače i camemberta
Kolinjsko zelje s frišketinom
Uzbudljivi kolač od blitve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Proljetno meso i povrće iz woka
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pohani tofu s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od lososa
Mini lazanje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočna aromatična torta
Uskršnja šunka na zabavan način
Povrtni ražnjići
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice
Špageti na kineski način
Rosti
Salata od quinoe i povrća
Zabavni kineski ravioli
Voćna juha od višanja
Popečci od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Juha od bundeve s jabukom
Zapečena ricotta
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Popečci od bulgura s umakom
Lignje na šumskom rižotu
Brusketa s avokadom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Crveno ljetno varivo
Rolice od soma
Čudotvorni čaj za detoks
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto s tunom
Male teleće pitice
Cous-cous s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Kineska juha s račićima i gljivama
Rižoto na španjolski način
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata s mora
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata od tune i povrća
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Vege odresci s marinadom
Senf s paprikama
Ramsteak u seksi umaku
Rolice od blitve
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Juha od rikule i račića
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pohana skuta
Zimski punč
Lignje i tikvice na štapiću
Pečena piletina s limunom
Sočna rebarca
Grčka seljačka salata
Fina pikantna piletina
Caponata alla Podravka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rižoto tortice
Prežgana juha
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna pureća rolada
Raskošna ljetna tava
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pirjani kunić
Sočna Wellington pečenka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite ukućane pripremom krumpira na malo drugačiji način tako da svaku plošku uvaljate u brašno, pripremljenu smjesu jaja i pržite u ulju. Poslužite ga uz svježi sir, male rajčice i rikulu.

Sastojci

1 kg krumpira
130 g Oštrog brašna Podravka
100 ml mlijeka
100 g naribanog sira
Vegeta Twist za hrskave krumpiriće
ulje za prženje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Krumpir u ljusci kuhajte oko 15 minuta, ohladite ga, ogulite i narežite na ploške debljine oko 1,5 cm. Narezani krumpir začinite Vegeta Twistom za hrskave krumpiriće.
  • 2 Od ukupne količine brašna odvojite 2-3 žlice brašna u koje ćete uvaljati ploške krumpira. Jaja dobro umutite pjenjačom, dodajte preostalo brašno, mlijeko, naribani sir i zajedno izmiješajte i ostavite stajati oko 15 minuta. Smjesa treba biti gušća nego za palačinke, po potrebi dodajte još malo mlijeka.
  • 3 Nakon što ste svaku plošku krumpira uvaljali u brašno, stavite u pripremljenu smjesu jaja, brašna i mlijeka. Pržite ih na zagrijanom ulju s obje strane do zlatnožute boje.

Savjet

Krumpir u ljusci nemojte prekuhati, lakše ćete ga narezati na ploške.

Posluživanje

Poslužite uz salatu od rikule i rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 82.19 27 21
Fosfor mg 359 45 45
Pantotenska kiselina mg 1.54 22 22
Niacin mg 9.79 70 49
Vitamin D μg 38.81 19 19
Vitamin A μg 519.98 13 10
Sol g 1.93 0 0
Bjelančevine g 22.14 - -
Vlakna g 7.22 - -
Ugljikohidrati g 61.03 - -
Masti g 11.81 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke