Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Krumpir u košuljici

Fileti lososa u finom umaku
Svinjska jetrica u umaku
Fiš paprikaš
Pureći hamburger
Prilog od prokulica
Čarobni štapići
Piletina s kozjim sirom
Tjestenina u finom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Pirjani kunić
Street food kuglice
Grčka seljačka salata
Salata od tune i krastavaca
Pečena piletina s limunom
Energetske kuglice s kurkumom
Sočna pureća rolada
Papreni tart s marelicama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Sočni pureći ražnjići
Caponata alla Podravka
Vegetina enchilada
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Juha od rikule i račića
Piletina na tajlandski način
Hladna juha od avokada
Sočna aromatična torta
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Kotleti u pivskom umaku
Palamida s čilijem i mangom
Slatki lungić
Zapečena ricotta
Pileća krilca s Coca-Colom
Piletina s pistacijama
Ražnjići od lososa
Slasni burger sa slaninom i sirom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rosti
Salata sa skutom
Salata od liganja
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Grill oslić u aromatičnoj korici
Voćna juha od višanja
Špinatova juha s feta sirom
Polupunjene paprike
Mesna rolada u tijestu
Piletina s nadjevom od ajvara
Riba u bijelom umaku
Tjestenina mediterana
Empanade s pestom
Popečci od bulgura s umakom
Špageti s pistacijama
Grill pirjana piletina s roštilja
Rajčica s kukuruzom
Grdobina u pikantnoj šalši
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Male teleće pitice
Srneći file na salatu
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kobasica u pivu i pecivu
Salata s mora
Grill vratina u sendviču
Pašticada
Crveno ljetno varivo
Omlet s paprikom i kukuruzom
Jakobove kapice s umakom
Rižoto s tunom
Senf s paprikama
Hrskava pileća krilca
Rižoto na španjolski način
Pohane paprike
Riža s tunom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Cipar - Lungić na ciparski
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pileći štapići u ketchupu
Pohani zamotuljci
Dalmatinske polpete
Svinjski file s povrćem
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Švicarska juha sa sirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Gulaš od gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite ukućane pripremom krumpira na malo drugačiji način tako da svaku plošku uvaljate u brašno, pripremljenu smjesu jaja i pržite u ulju. Poslužite ga uz svježi sir, male rajčice i rikulu.

Sastojci

1 kg krumpira
130 g Oštrog brašna Podravka
100 ml mlijeka
100 g naribanog sira
Vegeta Twist za hrskave krumpiriće
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Twist za hrskave krumpiriće

Vegeta Twist za hrskave krumpiriće

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Krumpir u ljusci kuhajte oko 15 minuta, ohladite ga, ogulite i narežite na ploške debljine oko 1,5 cm. Narezani krumpir začinite Vegeta Twistom za hrskave krumpiriće.
  • 2 Od ukupne količine brašna odvojite 2-3 žlice brašna u koje ćete uvaljati ploške krumpira. Jaja dobro umutite pjenjačom, dodajte preostalo brašno, mlijeko, naribani sir i zajedno izmiješajte i ostavite stajati oko 15 minuta. Smjesa treba biti gušća nego za palačinke, po potrebi dodajte još malo mlijeka.
  • 3 Nakon što ste svaku plošku krumpira uvaljali u brašno, stavite u pripremljenu smjesu jaja, brašna i mlijeka. Pržite ih na zagrijanom ulju s obje strane do zlatnožute boje.

Savjet

Krumpir u ljusci nemojte prekuhati, lakše ćete ga narezati na ploške.

Posluživanje

Poslužite uz salatu od rikule i rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 82.19 27 21
Fosfor mg 359 45 45
Pantotenska kiselina mg 1.54 22 22
Niacin mg 9.79 70 49
Vitamin D μg 38.81 19 19
Vitamin A μg 519.98 13 10
Sol g 1.93 0 0
Bjelančevine g 22.14 - -
Vlakna g 7.22 - -
Ugljikohidrati g 61.03 - -
Masti g 11.81 - -

Podijeli s prijateljima