Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Krumpir u košuljici

Špageti s pistacijama
Pohani zamotuljci
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Gulaš od gljiva
Rižoto na španjolski način
Caponata alla Podravka
Slasni burger sa slaninom i sirom
Sočni pureći ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s pistacijama
Pileća krilca s Coca-Colom
Grčka seljačka salata
Fiš paprikaš
Slatki lungić
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Polupunjene paprike
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Tjestenina u finom umaku
Hrskava pileća krilca
Špinatova juha s feta sirom
Fileti lososa u finom umaku
Pileći štapići u ketchupu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Kotleti u pivskom umaku
Dalmatinske polpete
Riba u bijelom umaku
Popečci od bulgura s umakom
Mesna rolada u tijestu
Jakobove kapice s umakom
Grill pirjana piletina s roštilja
Palamida s čilijem i mangom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata od liganja
Pečena piletina s limunom
Senf s paprikama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pureći hamburger
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina s nadjevom od ajvara
Omlet s paprikom i kukuruzom
Svinjska jetrica u umaku
Pirjani kunić
Rosti
Salata sa skutom
Pohane paprike
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Piletina na tajlandski način
Zapečena ricotta
Sočna pureća rolada
Srneći file na salatu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rajčica s kukuruzom
Hladna juha od avokada
Pašticada
Male teleće pitice
Kobasica u pivu i pecivu
Prilog od prokulica
Rižoto s tunom
Salata s mora
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Voćna juha od višanja
Tjestenina mediterana
Piletina s kozjim sirom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Juha od rikule i račića
Crveno ljetno varivo
Cipar - Lungić na ciparski
Riža s tunom
Salata od tune i krastavaca
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite ukućane pripremom krumpira na malo drugačiji način tako da svaku plošku uvaljate u brašno, pripremljenu smjesu jaja i pržite u ulju. Poslužite ga uz svježi sir, male rajčice i rikulu.

Sastojci

1 kg krumpira
130 g Oštrog brašna Podravka
100 ml mlijeka
100 g naribanog sira
Vegeta Twist za hrskave krumpiriće
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Twist za hrskave krumpiriće

Vegeta Twist za hrskave krumpiriće

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Krumpir u ljusci kuhajte oko 15 minuta, ohladite ga, ogulite i narežite na ploške debljine oko 1,5 cm. Narezani krumpir začinite Vegeta Twistom za hrskave krumpiriće.
  • 2 Od ukupne količine brašna odvojite 2-3 žlice brašna u koje ćete uvaljati ploške krumpira. Jaja dobro umutite pjenjačom, dodajte preostalo brašno, mlijeko, naribani sir i zajedno izmiješajte i ostavite stajati oko 15 minuta. Smjesa treba biti gušća nego za palačinke, po potrebi dodajte još malo mlijeka.
  • 3 Nakon što ste svaku plošku krumpira uvaljali u brašno, stavite u pripremljenu smjesu jaja, brašna i mlijeka. Pržite ih na zagrijanom ulju s obje strane do zlatnožute boje.

Savjet

Krumpir u ljusci nemojte prekuhati, lakše ćete ga narezati na ploške.

Posluživanje

Poslužite uz salatu od rikule i rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 82.19 27 21
Fosfor mg 359 45 45
Pantotenska kiselina mg 1.54 22 22
Niacin mg 9.79 70 49
Vitamin D μg 38.81 19 19
Vitamin A μg 519.98 13 10
Sol g 1.93 0 0
Bjelančevine g 22.14 - -
Vlakna g 7.22 - -
Ugljikohidrati g 61.03 - -
Masti g 11.81 - -

Podijeli s prijateljima