Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Krumpir u košuljici

Sočni pureći ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesna rolada u tijestu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Grčka seljačka salata
Hladna juha od avokada
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Svinjski file s povrćem
Pašticada
Rižoto s tunom
Kotleti u pivskom umaku
Sočna aromatična torta
Omlet s paprikom i kukuruzom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pohani zamotuljci
Juha od rikule i račića
Špinatova juha s feta sirom
Piletina s pistacijama
Gulaš od gljiva
Vegetina enchilada
Pečena piletina s limunom
Fiš paprikaš
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Energetske kuglice s kurkumom
Salata od tune i krastavaca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Caponata alla Podravka
Piletina na tajlandski način
Švicarska juha sa sirom
Riža s tunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna pureća rolada
Pureći hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prilog od prokulica
Zapečena ricotta
Polupunjene paprike
Slatki lungić
Hrskava pileća krilca
Rižoto na španjolski način
Tjestenina u finom umaku
Popečci od bulgura s umakom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Slasni burger sa slaninom i sirom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Srneći file na salatu
Svinjska jetrica u umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Street food kuglice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Piletina s nadjevom od ajvara
Rajčica s kukuruzom
Salata s mora
Empanade s pestom
Riba u bijelom umaku
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Grill vratina u sendviču
Tjestenina mediterana
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći štapići u ketchupu
Pileća krilca s Coca-Colom
Fileti lososa u finom umaku
Palamida s čilijem i mangom
Male teleće pitice
Ražnjići od lososa
Voćna juha od višanja
Dalmatinske polpete
Čarobni štapići
Papreni tart s marelicama
Salata sa skutom
Kobasica u pivu i pecivu
Pirjani kunić
Belgija - Salade Liégeoise
Jakobove kapice s umakom
Špageti s pistacijama
Cipar - Lungić na ciparski
Rosti
Salata od liganja
Senf s paprikama
Piletina s kozjim sirom
Pohane paprike
Crveno ljetno varivo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite ukućane pripremom krumpira na malo drugačiji način tako da svaku plošku uvaljate u brašno, pripremljenu smjesu jaja i pržite u ulju. Poslužite ga uz svježi sir, male rajčice i rikulu.

Sastojci

1 kg krumpira
130 g Oštrog brašna Podravka
100 ml mlijeka
100 g naribanog sira
Vegeta Twist za hrskave krumpiriće
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Twist za hrskave krumpiriće

Vegeta Twist za hrskave krumpiriće

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Krumpir u ljusci kuhajte oko 15 minuta, ohladite ga, ogulite i narežite na ploške debljine oko 1,5 cm. Narezani krumpir začinite Vegeta Twistom za hrskave krumpiriće.
  • 2 Od ukupne količine brašna odvojite 2-3 žlice brašna u koje ćete uvaljati ploške krumpira. Jaja dobro umutite pjenjačom, dodajte preostalo brašno, mlijeko, naribani sir i zajedno izmiješajte i ostavite stajati oko 15 minuta. Smjesa treba biti gušća nego za palačinke, po potrebi dodajte još malo mlijeka.
  • 3 Nakon što ste svaku plošku krumpira uvaljali u brašno, stavite u pripremljenu smjesu jaja, brašna i mlijeka. Pržite ih na zagrijanom ulju s obje strane do zlatnožute boje.

Savjet

Krumpir u ljusci nemojte prekuhati, lakše ćete ga narezati na ploške.

Posluživanje

Poslužite uz salatu od rikule i rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 82.19 27 21
Fosfor mg 359 45 45
Pantotenska kiselina mg 1.54 22 22
Niacin mg 9.79 70 49
Vitamin D μg 38.81 19 19
Vitamin A μg 519.98 13 10
Sol g 1.93 0 0
Bjelančevine g 22.14 - -
Vlakna g 7.22 - -
Ugljikohidrati g 61.03 - -
Masti g 11.81 - -

Podijeli s prijateljima