Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Krumpir u košuljici

Salata s mora
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Voćna juha od višanja
Kobasica u pivu i pecivu
Vegetina enchilada
Rižoto s tunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Energetske kuglice s kurkumom
Salata od liganja
Rajčica s kukuruzom
Čarobni štapići
Ražnjići od lososa
Jakobove kapice s umakom
Srneći file na salatu
Palamida s čilijem i mangom
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Grill oslić u aromatičnoj korici
Senf s paprikama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočni pureći ražnjići
Salata od tune i krastavaca
Pečena piletina s limunom
Pirjani kunić
Pašticada
Prilog od prokulica
Hladna juha od avokada
Juha od rikule i račića
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Popečci od bulgura s umakom
Cipar - Lungić na ciparski
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Grčka seljačka salata
Piletina s nadjevom od ajvara
Kotleti u pivskom umaku
Dalmatinske polpete
Sočna aromatična torta
Pureći hamburger
Riba u bijelom umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Caponata alla Podravka
Rosti
Fiš paprikaš
Pohani zamotuljci
Riža s tunom
Svinjska jetrica u umaku
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Slasni burger sa slaninom i sirom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti s pistacijama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Pohane paprike
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špinatova juha s feta sirom
Piletina s kozjim sirom
Slatki lungić
Mesna rolada u tijestu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina na tajlandski način
Salata sa skutom
Tjestenina mediterana
Polupunjene paprike
Švicarska juha sa sirom
Male teleće pitice
Crveno ljetno varivo
Fileti lososa u finom umaku
Papreni tart s marelicama
Gulaš od gljiva
Tjestenina u finom umaku
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prežgana juha
Zapečena ricotta
Empanade s pestom
Pileći štapići u ketchupu
Rižoto na španjolski način
Pileća krilca s Coca-Colom
Hrskava pileća krilca
Piletina s pistacijama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite ukućane pripremom krumpira na malo drugačiji način tako da svaku plošku uvaljate u brašno, pripremljenu smjesu jaja i pržite u ulju. Poslužite ga uz svježi sir, male rajčice i rikulu.

Sastojci

1 kg krumpira
130 g Oštrog brašna Podravka
100 ml mlijeka
100 g naribanog sira
Vegeta Twist za hrskave krumpiriće
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Twist za hrskave krumpiriće

Vegeta Twist za hrskave krumpiriće

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Krumpir u ljusci kuhajte oko 15 minuta, ohladite ga, ogulite i narežite na ploške debljine oko 1,5 cm. Narezani krumpir začinite Vegeta Twistom za hrskave krumpiriće.
  • 2 Od ukupne količine brašna odvojite 2-3 žlice brašna u koje ćete uvaljati ploške krumpira. Jaja dobro umutite pjenjačom, dodajte preostalo brašno, mlijeko, naribani sir i zajedno izmiješajte i ostavite stajati oko 15 minuta. Smjesa treba biti gušća nego za palačinke, po potrebi dodajte još malo mlijeka.
  • 3 Nakon što ste svaku plošku krumpira uvaljali u brašno, stavite u pripremljenu smjesu jaja, brašna i mlijeka. Pržite ih na zagrijanom ulju s obje strane do zlatnožute boje.

Savjet

Krumpir u ljusci nemojte prekuhati, lakše ćete ga narezati na ploške.

Posluživanje

Poslužite uz salatu od rikule i rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 82.19 27 21
Fosfor mg 359 45 45
Pantotenska kiselina mg 1.54 22 22
Niacin mg 9.79 70 49
Vitamin D μg 38.81 19 19
Vitamin A μg 519.98 13 10
Sol g 1.93 0 0
Bjelančevine g 22.14 - -
Vlakna g 7.22 - -
Ugljikohidrati g 61.03 - -
Masti g 11.81 - -

Podijeli s prijateljima