Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Krumpir u košuljici

Pileći štapići u ketchupu
Male teleće pitice
Tjestenina u finom umaku
Pirjani kunić
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Špinatova juha s feta sirom
Piletina s pistacijama
Sočna pureća rolada
Cipar - Lungić na ciparski
Gulaš od gljiva
Riža s tunom
Pohani zamotuljci
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Palamida s čilijem i mangom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Piletina na tajlandski način
Pohane paprike
Salata sa skutom
Piletina s kozjim sirom
Hladna juha od avokada
Sočni pureći ražnjići
Rižoto na španjolski način
Rižoto s tunom
Polupunjene paprike
Omlet s paprikom i kukuruzom
Slatki lungić
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kobasica u pivu i pecivu
Tjestenina mediterana
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riba u bijelom umaku
Juha od rikule i račića
Srneći file na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Belgija - Salade Liégeoise
Grill vratina u sendviču
Pašticada
Špageti s pistacijama
Svinjski file s povrćem
Prilog od prokulica
Caponata alla Podravka
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Hrskava pileća krilca
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rajčica s kukuruzom
Voćna juha od višanja
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesna rolada u tijestu
Crveno ljetno varivo
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Rosti
Fiš paprikaš
Senf s paprikama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Grčka seljačka salata
Popečci od bulgura s umakom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pileća krilca s Coca-Colom
Salata od tune i krastavaca
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kotleti u pivskom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Dalmatinske polpete
Pečena piletina s limunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjska jetrica u umaku
Pureći hamburger
Piletina s nadjevom od ajvara
Jakobove kapice s umakom
Salata s mora
Salata od liganja
Zapečena ricotta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite ukućane pripremom krumpira na malo drugačiji način tako da svaku plošku uvaljate u brašno, pripremljenu smjesu jaja i pržite u ulju. Poslužite ga uz svježi sir, male rajčice i rikulu.

Sastojci

1 kg krumpira
130 g Oštrog brašna Podravka
100 ml mlijeka
100 g naribanog sira
Vegeta Twist za hrskave krumpiriće
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Twist za hrskave krumpiriće

Vegeta Twist za hrskave krumpiriće

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Krumpir u ljusci kuhajte oko 15 minuta, ohladite ga, ogulite i narežite na ploške debljine oko 1,5 cm. Narezani krumpir začinite Vegeta Twistom za hrskave krumpiriće.
  • 2 Od ukupne količine brašna odvojite 2-3 žlice brašna u koje ćete uvaljati ploške krumpira. Jaja dobro umutite pjenjačom, dodajte preostalo brašno, mlijeko, naribani sir i zajedno izmiješajte i ostavite stajati oko 15 minuta. Smjesa treba biti gušća nego za palačinke, po potrebi dodajte još malo mlijeka.
  • 3 Nakon što ste svaku plošku krumpira uvaljali u brašno, stavite u pripremljenu smjesu jaja, brašna i mlijeka. Pržite ih na zagrijanom ulju s obje strane do zlatnožute boje.

Savjet

Krumpir u ljusci nemojte prekuhati, lakše ćete ga narezati na ploške.

Posluživanje

Poslužite uz salatu od rikule i rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 82.19 27 21
Fosfor mg 359 45 45
Pantotenska kiselina mg 1.54 22 22
Niacin mg 9.79 70 49
Vitamin D μg 38.81 19 19
Vitamin A μg 519.98 13 10
Sol g 1.93 0 0
Bjelančevine g 22.14 - -
Vlakna g 7.22 - -
Ugljikohidrati g 61.03 - -
Masti g 11.81 - -

Podijeli s prijateljima