Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Krumpir u košuljici

Prilog od prokulica
Zapečena ricotta
Pohani zamotuljci
Rižoto na španjolski način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rosti
Pileća krilca s Coca-Colom
Senf s paprikama
Voćna juha od višanja
Grčka seljačka salata
Cipar - Lungić na ciparski
Srneći file na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s nadjevom od ajvara
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Dalmatinske polpete
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Riba u bijelom umaku
Palamida s čilijem i mangom
Salata od tune i krastavaca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Sočna pureća rolada
Špinatova juha s feta sirom
Pureći hamburger
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Sočni pureći ražnjići
Svinjska jetrica u umaku
Pašticada
Hrskava pileća krilca
Salata od liganja
Pirjani kunić
Hladna juha od avokada
Popečci od bulgura s umakom
Špageti s pistacijama
Crveno ljetno varivo
Slatki lungić
Caponata alla Podravka
Pohane paprike
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Riža s tunom
Rižoto s tunom
Belgija - Salade Liégeoise
Mesna rolada u tijestu
Polupunjene paprike
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pečena piletina s limunom
Piletina na tajlandski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina mediterana
Fileti lososa u finom umaku
Juha od rikule i račića
Piletina s pistacijama
Rajčica s kukuruzom
Tjestenina u finom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grdobina u pikantnoj šalši
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s kozjim sirom
Salata sa skutom
Gulaš od gljiva
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Jakobove kapice s umakom
Male teleće pitice
Kotleti u pivskom umaku
Fiš paprikaš
Omlet s paprikom i kukuruzom
Kobasica u pivu i pecivu
Salata s mora
Pileći štapići u ketchupu
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite ukućane pripremom krumpira na malo drugačiji način tako da svaku plošku uvaljate u brašno, pripremljenu smjesu jaja i pržite u ulju. Poslužite ga uz svježi sir, male rajčice i rikulu.

Sastojci

1 kg krumpira
130 g Oštrog brašna Podravka
100 ml mlijeka
100 g naribanog sira
Vegeta Twist za hrskave krumpiriće
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Twist za hrskave krumpiriće

Vegeta Twist za hrskave krumpiriće

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Krumpir u ljusci kuhajte oko 15 minuta, ohladite ga, ogulite i narežite na ploške debljine oko 1,5 cm. Narezani krumpir začinite Vegeta Twistom za hrskave krumpiriće.
  • 2 Od ukupne količine brašna odvojite 2-3 žlice brašna u koje ćete uvaljati ploške krumpira. Jaja dobro umutite pjenjačom, dodajte preostalo brašno, mlijeko, naribani sir i zajedno izmiješajte i ostavite stajati oko 15 minuta. Smjesa treba biti gušća nego za palačinke, po potrebi dodajte još malo mlijeka.
  • 3 Nakon što ste svaku plošku krumpira uvaljali u brašno, stavite u pripremljenu smjesu jaja, brašna i mlijeka. Pržite ih na zagrijanom ulju s obje strane do zlatnožute boje.

Savjet

Krumpir u ljusci nemojte prekuhati, lakše ćete ga narezati na ploške.

Posluživanje

Poslužite uz salatu od rikule i rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 82.19 27 21
Fosfor mg 359 45 45
Pantotenska kiselina mg 1.54 22 22
Niacin mg 9.79 70 49
Vitamin D μg 38.81 19 19
Vitamin A μg 519.98 13 10
Sol g 1.93 0 0
Bjelančevine g 22.14 - -
Vlakna g 7.22 - -
Ugljikohidrati g 61.03 - -
Masti g 11.81 - -

Podijeli s prijateljima