Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Krumpir u košuljici

Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani zamotuljci
Srneći file na salatu
Špageti s pistacijama
Belgija - Salade Liégeoise
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Slatki lungić
Kotleti u pivskom umaku
Gulaš od gljiva
Rižoto s tunom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Jakobove kapice s umakom
Tjestenina u finom umaku
Cipar - Lungić na ciparski
Rižoto na španjolski način
Salata s mora
Tjestenina mediterana
Pileća krilca s Coca-Colom
Svinjski file s povrćem
Piletina s pistacijama
Rajčica s kukuruzom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pašticada
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mesna rolada u tijestu
Pureći hamburger
Grill vratina u sendviču
Grčka seljačka salata
Crveno ljetno varivo
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Pečena piletina s limunom
Popečci od bulgura s umakom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kobasica u pivu i pecivu
Salata od tune i krastavaca
Hrskava pileća krilca
Riža s tunom
Svinjska jetrica u umaku
Fileti lososa u finom umaku
Rosti
Senf s paprikama
Voćna juha od višanja
Fiš paprikaš
Sočna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Zapečena ricotta
Palamida s čilijem i mangom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina na tajlandski način
Pileći štapići u ketchupu
Prilog od prokulica
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Male teleće pitice
Grill pirjana piletina s roštilja
Caponata alla Podravka
Juha od rikule i račića
Dalmatinske polpete
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Salata od liganja
Piletina s kozjim sirom
Salata sa skutom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Grdobina u pikantnoj šalši
Polupunjene paprike
Piletina s nadjevom od ajvara
Pirjani kunić
Pohane paprike
Hladna juha od avokada
Špinatova juha s feta sirom
Riba u bijelom umaku
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite ukućane pripremom krumpira na malo drugačiji način tako da svaku plošku uvaljate u brašno, pripremljenu smjesu jaja i pržite u ulju. Poslužite ga uz svježi sir, male rajčice i rikulu.

Sastojci

1 kg krumpira
130 g Oštrog brašna Podravka
100 ml mlijeka
100 g naribanog sira
Vegeta Twist za hrskave krumpiriće
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Twist za hrskave krumpiriće

Vegeta Twist za hrskave krumpiriće

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Krumpir u ljusci kuhajte oko 15 minuta, ohladite ga, ogulite i narežite na ploške debljine oko 1,5 cm. Narezani krumpir začinite Vegeta Twistom za hrskave krumpiriće.
  • 2 Od ukupne količine brašna odvojite 2-3 žlice brašna u koje ćete uvaljati ploške krumpira. Jaja dobro umutite pjenjačom, dodajte preostalo brašno, mlijeko, naribani sir i zajedno izmiješajte i ostavite stajati oko 15 minuta. Smjesa treba biti gušća nego za palačinke, po potrebi dodajte još malo mlijeka.
  • 3 Nakon što ste svaku plošku krumpira uvaljali u brašno, stavite u pripremljenu smjesu jaja, brašna i mlijeka. Pržite ih na zagrijanom ulju s obje strane do zlatnožute boje.

Savjet

Krumpir u ljusci nemojte prekuhati, lakše ćete ga narezati na ploške.

Posluživanje

Poslužite uz salatu od rikule i rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 82.19 27 21
Fosfor mg 359 45 45
Pantotenska kiselina mg 1.54 22 22
Niacin mg 9.79 70 49
Vitamin D μg 38.81 19 19
Vitamin A μg 519.98 13 10
Sol g 1.93 0 0
Bjelančevine g 22.14 - -
Vlakna g 7.22 - -
Ugljikohidrati g 61.03 - -
Masti g 11.81 - -

Podijeli s prijateljima