Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Krumpir u košuljici

Zapečena ricotta
Rajčica s kukuruzom
Mesna rolada u tijestu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Papreni tart s marelicama
Hrskava pileća krilca
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Energetske kuglice s kurkumom
Pečena piletina s limunom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Slatki lungić
Crveno ljetno varivo
Male teleće pitice
Vegetina enchilada
Piletina s kozjim sirom
Popečci od bulgura s umakom
Grčka seljačka salata
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižoto na španjolski način
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna aromatična torta
Hladna juha od avokada
Špinatova juha s feta sirom
Piletina s pistacijama
Grill vratina u sendviču
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Polupunjene paprike
Piletina s nadjevom od ajvara
Prežgana juha
Jakobove kapice s umakom
Juha od rikule i račića
Pašticada
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Tjestenina u finom umaku
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pirjani kunić
Riba u bijelom umaku
Sočni pureći ražnjići
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina na tajlandski način
Dalmatinske polpete
Rosti
Švicarska juha sa sirom
Srneći file na salatu
Empanade s pestom
Špageti s pistacijama
Pohani zamotuljci
Voćna juha od višanja
Prilog od prokulica
Kobasica u pivu i pecivu
Fiš paprikaš
Kotleti u pivskom umaku
Rižoto s tunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Pohane paprike
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Belgija - Salade Liégeoise
Pileća krilca s Coca-Colom
Pileći štapići u ketchupu
Salata od liganja
Ražnjići od lososa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Cipar - Lungić na ciparski
Sočna pureća rolada
Palamida s čilijem i mangom
Salata s mora
Salata sa skutom
Street food kuglice
Riža s tunom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Omlet s paprikom i kukuruzom
Senf s paprikama
Svinjski file s povrćem
Tjestenina mediterana
Svinjska jetrica u umaku
Pureći hamburger
Salata od tune i krastavaca
Gulaš od gljiva
Čarobni štapići
Fileti lososa u finom umaku
Caponata alla Podravka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite ukućane pripremom krumpira na malo drugačiji način tako da svaku plošku uvaljate u brašno, pripremljenu smjesu jaja i pržite u ulju. Poslužite ga uz svježi sir, male rajčice i rikulu.

Sastojci

1 kg krumpira
130 g Oštrog brašna Podravka
100 ml mlijeka
100 g naribanog sira
Vegeta Twist za hrskave krumpiriće
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Twist za hrskave krumpiriće

Vegeta Twist za hrskave krumpiriće

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Krumpir u ljusci kuhajte oko 15 minuta, ohladite ga, ogulite i narežite na ploške debljine oko 1,5 cm. Narezani krumpir začinite Vegeta Twistom za hrskave krumpiriće.
  • 2 Od ukupne količine brašna odvojite 2-3 žlice brašna u koje ćete uvaljati ploške krumpira. Jaja dobro umutite pjenjačom, dodajte preostalo brašno, mlijeko, naribani sir i zajedno izmiješajte i ostavite stajati oko 15 minuta. Smjesa treba biti gušća nego za palačinke, po potrebi dodajte još malo mlijeka.
  • 3 Nakon što ste svaku plošku krumpira uvaljali u brašno, stavite u pripremljenu smjesu jaja, brašna i mlijeka. Pržite ih na zagrijanom ulju s obje strane do zlatnožute boje.

Savjet

Krumpir u ljusci nemojte prekuhati, lakše ćete ga narezati na ploške.

Posluživanje

Poslužite uz salatu od rikule i rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 82.19 27 21
Fosfor mg 359 45 45
Pantotenska kiselina mg 1.54 22 22
Niacin mg 9.79 70 49
Vitamin D μg 38.81 19 19
Vitamin A μg 519.98 13 10
Sol g 1.93 0 0
Bjelančevine g 22.14 - -
Vlakna g 7.22 - -
Ugljikohidrati g 61.03 - -
Masti g 11.81 - -

Podijeli s prijateljima