Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Krumpir u košuljici

Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Cipar - Lungić na ciparski
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rosti
Pečena piletina s limunom
Jakobove kapice s umakom
Fileti lososa u finom umaku
Pirjani kunić
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti s pistacijama
Sočni pureći ražnjići
Hladna juha od avokada
Piletina s nadjevom od ajvara
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižoto na španjolski način
Pileći štapići u ketchupu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižoto s tunom
Srneći file na salatu
Prilog od prokulica
Grill vratina u sendviču
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pohani zamotuljci
Piletina na tajlandski način
Salata s mora
Dalmatinske polpete
Juha od rikule i račića
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Hrskava pileća krilca
Zapečena ricotta
Rajčica s kukuruzom
Gulaš od gljiva
Grčka seljačka salata
Voćna juha od višanja
Salata sa skutom
Kotleti u pivskom umaku
Senf s paprikama
Pureći hamburger
Male teleće pitice
Salata od liganja
Pileća krilca s Coca-Colom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kobasica u pivu i pecivu
Fiš paprikaš
Slatki lungić
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina s kozjim sirom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Svinjski file s povrćem
Riba u bijelom umaku
Crveno ljetno varivo
Riža s tunom
Mesna rolada u tijestu
Pohane paprike
Pašticada
Polupunjene paprike
Grdobina u pikantnoj šalši
Omlet s paprikom i kukuruzom
Caponata alla Podravka
Špinatova juha s feta sirom
Palamida s čilijem i mangom
Salata od tune i krastavaca
Popečci od bulgura s umakom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina mediterana
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Piletina s pistacijama
Slasni burger sa slaninom i sirom
Svinjska jetrica u umaku
Sočna pureća rolada
Tjestenina u finom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite ukućane pripremom krumpira na malo drugačiji način tako da svaku plošku uvaljate u brašno, pripremljenu smjesu jaja i pržite u ulju. Poslužite ga uz svježi sir, male rajčice i rikulu.

Sastojci

1 kg krumpira
130 g Oštrog brašna Podravka
100 ml mlijeka
100 g naribanog sira
Vegeta Twist za hrskave krumpiriće
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Twist za hrskave krumpiriće

Vegeta Twist za hrskave krumpiriće

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Krumpir u ljusci kuhajte oko 15 minuta, ohladite ga, ogulite i narežite na ploške debljine oko 1,5 cm. Narezani krumpir začinite Vegeta Twistom za hrskave krumpiriće.
  • 2 Od ukupne količine brašna odvojite 2-3 žlice brašna u koje ćete uvaljati ploške krumpira. Jaja dobro umutite pjenjačom, dodajte preostalo brašno, mlijeko, naribani sir i zajedno izmiješajte i ostavite stajati oko 15 minuta. Smjesa treba biti gušća nego za palačinke, po potrebi dodajte još malo mlijeka.
  • 3 Nakon što ste svaku plošku krumpira uvaljali u brašno, stavite u pripremljenu smjesu jaja, brašna i mlijeka. Pržite ih na zagrijanom ulju s obje strane do zlatnožute boje.

Savjet

Krumpir u ljusci nemojte prekuhati, lakše ćete ga narezati na ploške.

Posluživanje

Poslužite uz salatu od rikule i rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 82.19 27 21
Fosfor mg 359 45 45
Pantotenska kiselina mg 1.54 22 22
Niacin mg 9.79 70 49
Vitamin D μg 38.81 19 19
Vitamin A μg 519.98 13 10
Sol g 1.93 0 0
Bjelančevine g 22.14 - -
Vlakna g 7.22 - -
Ugljikohidrati g 61.03 - -
Masti g 11.81 - -

Podijeli s prijateljima