Meni Search

Superwoman

Kuglice od riže i svježeg sira

Kaštelanski makaruni
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni lungić
Svinjski gulaš
Pogača sa sardinom
Pohani zamotuljci
Mini lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Dip od južnog voća
Bruskete s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Rižini ravioli s mozzarellom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetna janjetina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brudet
Janjetina na padelu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Male teleće pitice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rebarca s graškom
Popečci od cvjetače
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileći gulaš
Gulaš od oslića i povrća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Marinirane srdele
Teriyaki piletina
Janjetina s medom od kadulje
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina u pivu
Lazanje u tavi
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci s umakom od kupina
Brownie s kajenskim paprom
Riblji ražnjići
Špageti na kineski način
Piletina s kozjim sirom
Lignji po gosposki
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća prsa punjena čvarcima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brancinovo oko
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riba u škartocu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Rebarca s grilla
Mladi krumpir s ajvarom
Sočni pureći ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći bataci s umakom od luka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mirisna pureća rolada
Špageti mediteraneo
Piletina sa šafranom
Šampinjoni u palačinki
Kruh od cvjetače s kurkumom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brusketa s avokadom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s mascarponeom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tuna burger
Finska - Juha s lososom
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći savici u umaku od grejpa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Kunić na bijelo
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Meksička party salata
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskavi trokuti
Dječje lazanje
Pizza sirni jastučići
Bruskete od cvjetače
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski file s grila
Grill vratina u sendviču
Hrskavo pečeno pile
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ cheeseburger
Tjestenina fuži s tartufima
Rižoto s dagnjama
Sočna pureća rolada
Mini shepherd's pie
Bakalar s krumpirom
Rezanci s krušnim mrvicama
Cous-cous s povrćem
Punjena teleća prsa
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Slatka patka
Bouillabaisse
Salata s mljevenim mesom
Kroketi od piletine
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Zlatna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Piletina Kiev
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pureća rolada s mlincima
Odresci u umaku s češnjakom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pašticada voli penne a ti mene
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Manastirski đuveč
Srneći file na salatu
Obojeni hamburger
Ramstek s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da je riža čuvarica linije, to je odavno poznato, a kao što i dolikuje rižinim kuglicama, one su lagane, odlične kao prilog ili toplo predjelo, ali i glavno jelo. Vrlo ukusno, brzo, uz to i zdravo.

Sastojci

200 g riže
500 ml vode
80 g luka
prstohvat šafrana
50 g maslaca
50 g naribanog parmezana
200 g svježega sira
80 g Oštrog brašna Podravka
1 žlica svježe narezanog bosiljka
1 žlica Vegete
1 jaje
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte rižu pa sve zajedno pirjajte još oko minutu. Dodajte šafran, vruću vodu, Vegetu i pirjajte oko 5 minuta.
  • 2 Posudu s rižom maknite s vatre, dodajte naribani parmezan, dobro ocijeđen svježi sir i bosiljak pa promiješajte i ohladite. Ostavite pokriveno oko 2 sata.
  • 3 Izmiješajte 50 g brašna i jaje pa dodajte pripremljenoj smjesi i od nje oblikujte kuglice. Uvaljajte ih u preostalo brašno i pržite u duboku ulju oko 5 minuta.
  • 4 Pržene kuglice stavite na upijajući papir kako bi upio suvišnu masnoću.

Savjet

Za ovo jelo uporabite rižu okruglo zrno Podravka, ona će pustiti škrob koji će kao lijepak djelovati na ostale sastojke te ćete ih lakše oblikovati u kuglicu.

Posluživanje

Poslužite kao toplo predjelo, prilog ili glavno jelo uz zelenu salatu.

Male tajne

Tajna savršenih kuglica leži u savršenom odabiru riže okruglog zrna, a to je upravo Riža Arborio Podravka. Arborio, okrugla, škrobasta bijela riža, malih poliranih zrna odgovorna je za kremastu strukturu i iznimnu sposobnost upijanja drugih okusa i jedna je od boljih vrsta riže jer sadrži najviše škroba. Kad Arborio riži dodate tekućinu i miješate, škrob se oslobađa i stvara se kremasti sloj koji povezuje sastojke, a ne rade se grudice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 227.02 28 28
Kalcij mg 213.85 21 21
Kalij mg 145.04 4 4
Niacin mg 4.28 31 21
Vitamin E mg 18.36 83 83
Vitamin D μg 17.6 9 9
Vitamin A μg 715.35 18 14
Sol g 3.75 0 0
Bjelančevine g 14.92 - -
Vlakna g 1.28 - -
Ugljikohidrati g 62.22 - -
Masti g 40.37 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke