Meni Search

Superwoman

Kuglice od riže i svježeg sira

Sočna pureća rolada
Meksička party salata
Gulaš od oslića i povrća
Svinjski gulaš
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskavi trokuti
Male teleće pitice
Teriyaki piletina
Riblji ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brusketa s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći savici u umaku od grejpa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Dip od južnog voća
Rižini ravioli s mozzarellom
Svinjski file s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lignji po gosposki
Proljetna janjetina
Špageti na kineski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Goveđa rebarca sa zeljem
Grill vratina u sendviču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Blagdanska rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočni pureći ražnjići
Kroketi od piletine
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ljetni lungić
Finska - Juha s lososom
Pizza sirni jastučići
Lazanje u tavi
Brownie s kajenskim paprom
Manastirski đuveč
Ljetni ražnjići
Punjena teleća prsa
Slatka patka
Bakalar s krumpirom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći odresci u umaku od višanja
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskava pileća krilca
Mini shepherd's pie
Pašticada voli penne a ti mene
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Brudet
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bruskete s povrćem
Bouillabaisse
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina na padelu
Srneći file na salatu
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina u aromatičnom omotaču
Pureća rolada s mlincima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s mascarponeom
Mladi krumpir s ajvarom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavo pečeno pile
Zlatna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bruskete od cvjetače
Rebarca s grilla
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lignje na šumskom rižotu
Marinirane srdele
Piletina Kiev
Cous-cous s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ cheeseburger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bugarska pita od krumpira
Mirisna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Pogača sa sardinom
Brancinovo oko
Pohani tofu s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramstek s povrćem
Kunić na bijelo
Salata s mljevenim mesom
Tuna burger
Roštilj s umakom Romesco
Rebarca s graškom
Skandinavske rolice s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina u pivu
Svinjski file s grila
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto s dagnjama
Janjetina s medom od kadulje
Dječje lazanje
Špageti mediteraneo
Pileći gulaš
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice na ražnjiću
Obojeni hamburger
Riba u škartocu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da je riža čuvarica linije, to je odavno poznato, a kao što i dolikuje rižinim kuglicama, one su lagane, odlične kao prilog ili toplo predjelo, ali i glavno jelo. Vrlo ukusno, brzo, uz to i zdravo.

Sastojci

200 g riže
500 ml vode
80 g luka
prstohvat šafrana
50 g maslaca
50 g naribanog parmezana
200 g svježega sira
80 g Oštrog brašna Podravka
1 žlica svježe narezanog bosiljka
1 žlica Vegete
1 jaje
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte rižu pa sve zajedno pirjajte još oko minutu. Dodajte šafran, vruću vodu, Vegetu i pirjajte oko 5 minuta.
  • 2 Posudu s rižom maknite s vatre, dodajte naribani parmezan, dobro ocijeđen svježi sir i bosiljak pa promiješajte i ohladite. Ostavite pokriveno oko 2 sata.
  • 3 Izmiješajte 50 g brašna i jaje pa dodajte pripremljenoj smjesi i od nje oblikujte kuglice. Uvaljajte ih u preostalo brašno i pržite u duboku ulju oko 5 minuta.
  • 4 Pržene kuglice stavite na upijajući papir kako bi upio suvišnu masnoću.

Savjet

Za ovo jelo uporabite rižu okruglo zrno Podravka, ona će pustiti škrob koji će kao lijepak djelovati na ostale sastojke te ćete ih lakše oblikovati u kuglicu.

Posluživanje

Poslužite kao toplo predjelo, prilog ili glavno jelo uz zelenu salatu.

Male tajne

Tajna savršenih kuglica leži u savršenom odabiru riže okruglog zrna, a to je upravo Riža Arborio Podravka. Arborio, okrugla, škrobasta bijela riža, malih poliranih zrna odgovorna je za kremastu strukturu i iznimnu sposobnost upijanja drugih okusa i jedna je od boljih vrsta riže jer sadrži najviše škroba. Kad Arborio riži dodate tekućinu i miješate, škrob se oslobađa i stvara se kremasti sloj koji povezuje sastojke, a ne rade se grudice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 227.02 28 28
Kalcij mg 213.85 21 21
Kalij mg 145.04 4 4
Niacin mg 4.28 31 21
Vitamin E mg 18.36 83 83
Vitamin D μg 17.6 9 9
Vitamin A μg 715.35 18 14
Sol g 3.75 0 0
Bjelančevine g 14.92 - -
Vlakna g 1.28 - -
Ugljikohidrati g 62.22 - -
Masti g 40.37 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke