Meni Search

Ful nabrijana

Kuhano meso s umakom od hrena

Roštilj s umakom Romesco
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill vratina u sendviču
Grdobina s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski špageti
Pizza s tunom
Tjestenina fuži s tartufima
Fish&Chips u tortilji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pirjani kunić
Lignje na šumskom rižotu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Umak od limete (Molho de limao)
Pileći bataci s umakom od luka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice
Lignje s manistrom u škartocu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill povrće na salatu
Kaštelanski makaruni
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Blagdanska rolada
Povrtni lonac
Piletina sa šafranom
Salata od liganja
Odresci od morskog psa
Meksička party salata
Svinjski file s povrćem
Miješani grill
Proljetno meso i povrće iz woka
Delikatesna junetina na češki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Voćna juha od višanja
Lungić s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Špageti s ribom
Hrskavi trokuti
Ljetni ražnjići
Fileti lososa u finom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Riba u bijelom umaku
Čarobna ljetna piletina
Krem juha od tikvica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Uzbudljivi kolač od blitve
Meso s repom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Irska janjetina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini shepherd's pie
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pečena piletina s limunom
Vege odresci s marinadom
Piletina Kiev
Sendvič s avokadom
Hlebinska i pretepena juha
Manastirski đuveč
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hrskava pileća krilca
Brusketa s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mirisna pečenka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kobasica u pivu i pecivu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rajčica s kukuruzom
Viška pogača
Janjetina na padelu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci u umaku s češnjakom
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina laganini
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Proljetna janjetina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fini gulaš od gljiva
Salata s mora
Kunić na bijelo
Fina pikantna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Zabavni kineski ravioli
Pogača sa sardinom
Belgija - Salade Liégeoise
Grill pirjana piletina s roštilja
Okruglice u umaku od rajčice
Aromatizirani kruh
Grickalica slanutak iz pećnice
Lungić u sendviču
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočni pureći ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ossobuco
Brancinovo oko
Povrtni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Piletina na kijevski način
Lagana sarma
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjevene lignje
Pizza sirni jastučići
Kroketi od piletine
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rolice od blitve
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna pureća rolada
Turske pizze
Teleći savici u umaku od grejpa
Ražnjići od lososa
Popečci od tikvica
Marinirana piletina s roštilja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prežgana juha
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Šampinjoni u palačinki
Račići na posteljici od povrća
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lazanje s lignjama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna rebarca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Martinjska guska s hajdinom kašom
Urbana pola
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočna govedina s umakom od hrena – onima koji vole fino jesti naprosto je neodoljiva. Neka ovo jelo bude jedno od početnih slova u izučavanju kulinarske abecede!

Sastojci

1 kg goveđeg buta (tafelšpic)
200 g korjenastog povrća (mrkva, celer, peršin)
150 g poriluka
1 žličica Crni papar u zrnu Podravka
100 g luka
50 g svježe paprike
1 grančica celera
1 žlica Vegete
sol
Za umak:
150 g Hrena Podravka
250 ml vrhnja za kuhanje
2-3 žlice limunova soka
50 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe80 min

  • 1 Meso stavite u vruću vodu, dodajte očišćeno, narezano povrće, papar, list celera i Vegetu. Kuhajte na laganoj vatri oko 90 minuta. Po potrebi posolite.
  • 2 Vrhnje za kuhanje, hren i Vegetu kratko zakipite. Dodajte limunov sok i vodu te kuhajte oko 5 minuta.

Savjet

Meso obavezno stavite u kipuću vodu jer će biti sočnije.

Posluživanje

Kuhano meso izvadite, narežite i poslužite s kuhanim povrćem i umakom od hrena.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 397 50 50
Kalcij mg 117 12 12
Kalij mg 839 23 23
Niacin mg 12 86 60
Vitamin C mg 28 37 31
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 4589 115 92
Sol g 1.94 0 0
Bjelančevine g 35 - -
Vlakna g 1 - -
Ugljikohidrati g 11 - -
Masti g 43 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke