Meni Search

Ful nabrijana

Kuhano meso s umakom od hrena

Mini lazanje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni lonac
Blagdanska rolada
Sočna pureća rolada
Hlebinska i pretepena juha
Salata od liganja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Ramsteak u seksi umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sendvič s avokadom
Meso s repom
Piletina na kijevski način
Lagana sarma
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Aromatizirani kruh
Račići na posteljici od povrća
Mediteranski kruščić s lovorom
Lazanje s lignjama
Manastirski đuveč
Pohani tofu s povrćem
Grdobina s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje s manistrom u škartocu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Okruglice u umaku od rajčice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kroketi od piletine
Teleći odresci u umaku od višanja
Rajčica s kukuruzom
Turske pizze
Proljetna janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Norveška krem juha od ribe i kozica
Viška pogača
Grill povrće na salatu
Lignje na šumskom rižotu
Fini gulaš od gljiva
Pečena piletina s limunom
Fileti lososa u finom umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Proljetno meso i povrće iz woka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Riba u bijelom umaku
Povrtni ražnjići
Lungić u sendviču
Salata s mora
Nadjevene lignje
Lungić s povrćem
Ljetni ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina fuži s tartufima
Meksička party salata
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rezanci s krušnim mrvicama
Pirjani kunić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Urbana pola
Hrskava pileća krilca
Bugarska pita od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pizza s tunom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočna rebarca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rolice od blitve
Irska janjetina
Vege odresci s marinadom
Ossobuco
Miješani grill
Pizza sirni jastučići
Mirisna pečenka
Čarobna ljetna piletina
Krem juha od tikvica
Grickalica slanutak iz pećnice
Špageti s ribom
Belgija - Salade Liégeoise
Odresci u umaku s češnjakom
Ražnjići od lososa
Janjetina s medom od kadulje
Mediteranski špageti
Umak od limete (Molho de limao)
Marinirana piletina s roštilja
Delikatesna junetina na češki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill vratina u sendviču
Piletina laganini
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill pirjana piletina s roštilja
Kunić na bijelo
Zabavni kineski ravioli
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
Roštilj s umakom Romesco
Lignje s povrćem i smokvama
Zlatna piletina
Mini shepherd's pie
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći savici u umaku od grejpa
Jabučni krumpirići s cimetom
Brancinovo oko
Odresci od morskog psa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina Kiev
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fish&Chips u tortilji
Pogača sa sardinom
Uzbudljivi kolač od blitve
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Prežgana juha
Janjetina na padelu
Voćna juha od višanja
Fina pikantna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sočna govedina s umakom od hrena – onima koji vole fino jesti naprosto je neodoljiva. Neka ovo jelo bude jedno od početnih slova u izučavanju kulinarske abecede!

Sastojci

1 kg goveđeg buta (tafelšpic)
200 g korjenastog povrća (mrkva, celer, peršin)
150 g poriluka
1 žličica Crni papar u zrnu Podravka
100 g luka
50 g svježe paprike
1 grančica celera
1 žlica Vegete
sol
Za umak:
150 g Hrena Podravka
250 ml vrhnja za kuhanje
2-3 žlice limunova soka
50 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe80 min

  • 1 Meso stavite u vruću vodu, dodajte očišćeno, narezano povrće, papar, list celera i Vegetu. Kuhajte na laganoj vatri oko 90 minuta. Po potrebi posolite.
  • 2 Vrhnje za kuhanje, hren i Vegetu kratko zakipite. Dodajte limunov sok i vodu te kuhajte oko 5 minuta.

Savjet

Meso obavezno stavite u kipuću vodu jer će biti sočnije.

Posluživanje

Kuhano meso izvadite, narežite i poslužite s kuhanim povrćem i umakom od hrena.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 397 50 50
Kalcij mg 117 12 12
Kalij mg 839 23 23
Niacin mg 12 86 60
Vitamin C mg 28 37 31
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 4589 115 92
Sol g 1.94 0 0
Bjelančevine g 35 - -
Vlakna g 1 - -
Ugljikohidrati g 11 - -
Masti g 43 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke