Meni Search

Ful nabrijana

Kunić na bijelo

Umak od limete (Molho de limao)
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Pogača sa sardinom
Delikatesna junetina na češki
Kroketi od piletine
Bugarska pita od krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Hrskava pileća krilca
Mirisna pečenka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Voćna juha od višanja
Meso s repom
Piletina laganini
Nadjeveni kaneloni u umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zabavni kineski ravioli
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Šampinjoni u palačinki
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Popečci od tikvica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Belgija - Salade Liégeoise
Proljetna janjetina
Fini gulaš od gljiva
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Blagdanska rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Jabučni krumpirići s cimetom
Riba u bijelom umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill povrće na salatu
Ljetni ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Urbana pola
Lungić s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s povrćem
Krem juha od tikvica
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fina pikantna piletina
Grill vratina u sendviču
Ossobuco
Povrtni lonac
Nadjevene lignje
Rajčica s kukuruzom
Janjetina na padelu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Okruglice u umaku od rajčice
Pizza s tunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kobasica u pivu i pecivu
Vege odresci s marinadom
Pečena piletina s limunom
Mediteranski špageti
Sendvič s avokadom
Povrtni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kaštelanski makaruni
Sočna rebarca
Grdobina u pikantnoj šalši
Janjetina s medom od kadulje
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina na kijevski način
Grdobina s povrćem
Irska janjetina
Salata s mora
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Prežgana juha
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice
Fileti lososa u finom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Roštilj s umakom Romesco
Viška pogača
Pirjani kunić
Pileći bataci s umakom od luka
Lazanje s lignjama
Zlatna piletina
Lignje s manistrom u škartocu
Meksička party salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Grill pirjana piletina s roštilja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Miješani grill
Hrskavi trokuti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje s povrćem i smokvama
Aromatizirani kruh
Špageti s ribom
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice na ražnjiću
Marinirana piletina s roštilja
Rolice od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini shepherd's pie
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Manastirski đuveč
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramsteak u seksi umaku
Pizza sirni jastučići
Hlebinska i pretepena juha
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina Kiev
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci od morskog psa
Brusketa s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Salata od liganja
Lagana sarma
Ražnjići od lososa
Turske pizze
Račići na posteljici od povrća
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lungić u sendviču
Grickalica slanutak iz pećnice
Brancinovo oko
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u aromatičnom okusu kunića pripremljenog u vrhnju i vinu.

Sastojci

1 kunić (cca 1,2 kg)
1 žlica Vegete
80 g Oštrog brašna Podravka
2 žlice Domaće svinjske masti Podravka
200 g luka
100 g mrkve
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
2 žličice Gussnela Dolcela
200 g kiselog vrhnja
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Kunića narežite na veće komade, pospite ga Vegetom i pustite da odstoji 15-ak minuta. Narezano meso kunića uronite u brašno kako bi se dobro obložilo.
  • 2 Na dobro zagrijanoj masnoći popržite meso sa svih strana do lijepe zlatnožute boje.
  • 3 Meso izvadite sa strane, pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckani luk do lijepe žute boje.
  • 4 Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće i kratko popržite. Vratite meso, podlijte sa 500 ml vode, dodajte kokošji temeljac i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri po potrebi podlijevajući vodom.
  • 5 Kad kunić omekša, dodajte Gussnel razmućen u 50 ml vode i još kratko prokuhajte.
  • 6 Maknite s vatre, umiješajte kiselo vrhnje, nasjeckani peršin, lagano popaprite i poslužite uz tjesteninu po želji.

Savjet

Kako bi meso dobilo aromatičniji okus, prilikom prženja ga možete lagano podlijevati bijelim vinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 731.9 91 91
Kalcij mg 121.63 12 12
Kalij mg 1263.99 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.77 40 40
Niacin mg 37.6 269 188
Vitamin D μg 39 20 20
Vitamin A μg 7476.95 187 150
Sol g 1.52 0 0
Bjelančevine g 65.5 - -
Vlakna g 2.36 - -
Ugljikohidrati g 28.37 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 7.05 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.26 - -
- zasićene masne kiseline g 16.32 - -
Masti g 34.29 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke