Meni Search

Ful nabrijana

Kunić na bijelo

Grdobina s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Umak od limete (Molho de limao)
Irska janjetina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grdobina u pikantnoj šalši
Prežgana juha
Janjetina s medom od kadulje
Zabavni kineski ravioli
Nadjeveni kaneloni u umaku
Povrtni ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Manastirski đuveč
Urbana pola
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kuhano meso s umakom od hrena
Ljetni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zlatna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill pirjana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hlebinska i pretepena juha
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Aromatizirani kruh
Lazanje s lignjama
Grill vratina u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Miješani grill
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjevene lignje
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Piletina sa šafranom
Pizza s tunom
Lignje s povrćem i smokvama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski špageti
Odresci od morskog psa
Sendvič s avokadom
Kobasica u pivu i pecivu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Fina pikantna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Pirjani kunić
Piletina Kiev
Sočna pureća rolada
Ražnjići od lososa
Hrskava pileća krilca
Piletina laganini
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pogača sa sardinom
Lungić s povrćem
Kroketi od piletine
Mini lazanje
Popečci od tikvica
Fini gulaš od gljiva
Janjetina na padelu
Belgija - Salade Liégeoise
Šampinjoni u palačinki
Kaštelanski makaruni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jabučni krumpirići s cimetom
Uzbudljivi kolač od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Fileti lososa u finom umaku
Mirisna pečenka
Bugarska pita od krumpira
Čarobna ljetna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Špageti s ribom
Pečena piletina s limunom
Mini shepherd's pie
Voćna juha od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina na kijevski način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Turske pizze
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Grill povrće na salatu
Račići na posteljici od povrća
Lagana sarma
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rajčica s kukuruzom
Ossobuco
Delikatesna junetina na češki
Vege odresci s marinadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Marinirana piletina s roštilja
Viška pogača
Mediteranski kruščić s lovorom
Riba u bijelom umaku
Lungić u sendviču
Meksička party salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meso s repom
Pizza sirni jastučići
Brancinovo oko
Ramsteak u seksi umaku
Blagdanska rolada
Salata od liganja
Salata s mora
Pohani tofu s povrćem
Proljetna janjetina
Brusketa s avokadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pileći bataci s umakom od luka
Povrtni lonac
Sočna rebarca
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rolice od blitve
Sočni pureći ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći odresci u umaku od višanja
Krem juha od tikvica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u aromatičnom okusu kunića pripremljenog u vrhnju i vinu.

Sastojci

1 kunić (cca 1,2 kg)
1 žlica Vegete
80 g Oštrog brašna Podravka
2 žlice Domaće svinjske masti Podravka
200 g luka
100 g mrkve
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
2 žličice Gussnela Dolcela
200 g kiselog vrhnja
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Kunića narežite na veće komade, pospite ga Vegetom i pustite da odstoji 15-ak minuta. Narezano meso kunića uronite u brašno kako bi se dobro obložilo.
  • 2 Na dobro zagrijanoj masnoći popržite meso sa svih strana do lijepe zlatnožute boje.
  • 3 Meso izvadite sa strane, pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckani luk do lijepe žute boje.
  • 4 Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće i kratko popržite. Vratite meso, podlijte sa 500 ml vode, dodajte kokošji temeljac i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri po potrebi podlijevajući vodom.
  • 5 Kad kunić omekša, dodajte Gussnel razmućen u 50 ml vode i još kratko prokuhajte.
  • 6 Maknite s vatre, umiješajte kiselo vrhnje, nasjeckani peršin, lagano popaprite i poslužite uz tjesteninu po želji.

Savjet

Kako bi meso dobilo aromatičniji okus, prilikom prženja ga možete lagano podlijevati bijelim vinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 731.9 91 91
Kalcij mg 121.63 12 12
Kalij mg 1263.99 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.77 40 40
Niacin mg 37.6 269 188
Vitamin D μg 39 20 20
Vitamin A μg 7476.95 187 150
Sol g 1.52 0 0
Bjelančevine g 65.5 - -
Vlakna g 2.36 - -
Ugljikohidrati g 28.37 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 7.05 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.26 - -
- zasićene masne kiseline g 16.32 - -
Masti g 34.29 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke