Meni Search

Superwoman

Kunić na bijelo

Mini lazanje
Bruskete s povrćem
Tuna burger
Janjetina s medom od kadulje
Brusketa s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni lungić
Svinjski file s grila
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina sa šafranom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lazanje u tavi
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto s dagnjama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočna pureća rolada
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s graškom
Bakalar s krumpirom
Riba u škartocu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kroketi od piletine
Salata s mljevenim mesom
Ramsteak u seksi umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Proljetna janjetina
Teriyaki piletina
Fish&Chips u tortilji
Piletina s kozjim sirom
Meksička party salata
Popečci od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci u umaku s češnjakom
Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Pileći gulaš
Zlatna piletina
Špageti mediteraneo
Kuglice od riže i svježeg sira
Pašticada voli penne a ti mene
Lignji po gosposki
Hrskava pileća krilca
Piletina u pivu
Bugarska pita od krumpira
Bouillabaisse
Cous-cous s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Finska - Juha s lososom
Dip od južnog voća
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s mascarponeom
Obojeni hamburger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rebarca s grilla
Pileći bataci s umakom od luka
Blagdanska rolada
Odresci s umakom od kupina
Pohani zamotuljci
Riblji ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina Kiev
Manastirski đuveč
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Roštilj s umakom Romesco
Hrskavo pečeno pile
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brancinovo oko
Marinirane srdele
Dječje lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Slatka patka
Male teleće pitice
Rižoto s tri vrste gljiva
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Srneći file na salatu
Rižini ravioli s mozzarellom
Brudet
Punjena teleća prsa
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Svinjski gulaš
Goveđa rebarca sa zeljem
Pizza sirni jastučići
Skandinavske rolice s cimetom
Energetske kuglice s kurkumom
Gulaš od oslića i povrća
Janjetina na padelu
Pohani tofu s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Bruskete od cvjetače
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ cheeseburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći savici u umaku od grejpa
Mladi krumpir s ajvarom
Mirisna pureća rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice na ražnjiću
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pogača sa sardinom
Hrskavi trokuti
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti na kineski način
Mini shepherd's pie
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u aromatičnom okusu kunića pripremljenog u vrhnju i vinu.

Sastojci

1 kunić (cca 1,2 kg)
1 žlica Vegete
80 g Oštrog brašna Podravka
2 žlice Domaće svinjske masti Podravka
200 g luka
100 g mrkve
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
2 žličice Gussnela Dolcela
200 g kiselog vrhnja
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Kunića narežite na veće komade, pospite ga Vegetom i pustite da odstoji 15-ak minuta. Narezano meso kunića uronite u brašno kako bi se dobro obložilo.
  • 2 Na dobro zagrijanoj masnoći popržite meso sa svih strana do lijepe zlatnožute boje.
  • 3 Meso izvadite sa strane, pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckani luk do lijepe žute boje.
  • 4 Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće i kratko popržite. Vratite meso, podlijte sa 500 ml vode, dodajte kokošji temeljac i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri po potrebi podlijevajući vodom.
  • 5 Kad kunić omekša, dodajte Gussnel razmućen u 50 ml vode i još kratko prokuhajte.
  • 6 Maknite s vatre, umiješajte kiselo vrhnje, nasjeckani peršin, lagano popaprite i poslužite uz tjesteninu po želji.

Savjet

Kako bi meso dobilo aromatičniji okus, prilikom prženja ga možete lagano podlijevati bijelim vinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 731.9 91 91
Kalcij mg 121.63 12 12
Kalij mg 1263.99 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.77 40 40
Niacin mg 37.6 269 188
Vitamin D μg 39 20 20
Vitamin A μg 7476.95 187 150
Sol g 1.52 0 0
Bjelančevine g 65.5 - -
Vlakna g 2.36 - -
Ugljikohidrati g 28.37 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 7.05 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.26 - -
- zasićene masne kiseline g 16.32 - -
Masti g 34.29 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke