Meni Search

Superwoman

Kunić na bijelo

Brudet
Teleći odresci u umaku od višanja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pizza sirni jastučići
Riba u škartocu
Dječje lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ cheeseburger
Ramstek s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Riblji ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Srneći file na salatu
Hrskava pileća krilca
Bouillabaisse
Ljetni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mladi krumpir s ajvarom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Fish&Chips u tortilji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Obojeni hamburger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mini shepherd's pie
Rižini ravioli s mozzarellom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file s grila
Skandinavske rolice s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kroketi od piletine
Pogača sa sardinom
Bruskete od cvjetače
Špageti na kineski način
Piletina Kiev
Lignji po gosposki
Piletina sa šafranom
Hrskavi trokuti
Špageti mediteraneo
Brancinovo oko
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći gulaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Energetske kuglice s kurkumom
Dip od južnog voća
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mini lazanje
Slatka patka
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Sočna pureća rolada
Gulaš od oslića i povrća
Mirisna pureća rolada
Rižoto s dagnjama
Odresci s umakom od kupina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani zamotuljci
Bruskete s povrćem
Ljetni lungić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Piletina u pivu
Salata s mljevenim mesom
Bakalar s krumpirom
Goveđa rebarca sa zeljem
Brusketa s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tuna burger
Pašticada voli penne a ti mene
Rezanci s krušnim mrvicama
Pureća rolada s mlincima
Hrskavo pečeno pile
Janjetina s medom od kadulje
Teriyaki piletina
Cous-cous s povrćem
Punjena teleća prsa
Pileća prsa punjena čvarcima
Blagdanska rolada
Svinjski file s povrćem
Proljetna janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od cvjetače
Rižoto s tri vrste gljiva
Meksička party salata
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci u umaku s češnjakom
Lazanje u tavi
Zlatna piletina
Rebarca s grilla
Orada s krumpirom i mladim lukom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Marinirane srdele
Rebarca s graškom
Lignje na šumskom rižotu
Manastirski đuveč
Piletina s kozjim sirom
Svinjski gulaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Male teleće pitice
Janjetina na padelu
Grill vratina u sendviču
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Piletina s mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Kaštelanski makaruni
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Finska - Juha s lososom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u aromatičnom okusu kunića pripremljenog u vrhnju i vinu.

Sastojci

1 kunić (cca 1,2 kg)
1 žlica Vegete
80 g Oštrog brašna Podravka
2 žlice Domaće svinjske masti Podravka
200 g luka
100 g mrkve
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
2 žličice Gussnela Dolcela
200 g kiselog vrhnja
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Kunića narežite na veće komade, pospite ga Vegetom i pustite da odstoji 15-ak minuta. Narezano meso kunića uronite u brašno kako bi se dobro obložilo.
  • 2 Na dobro zagrijanoj masnoći popržite meso sa svih strana do lijepe zlatnožute boje.
  • 3 Meso izvadite sa strane, pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckani luk do lijepe žute boje.
  • 4 Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće i kratko popržite. Vratite meso, podlijte sa 500 ml vode, dodajte kokošji temeljac i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri po potrebi podlijevajući vodom.
  • 5 Kad kunić omekša, dodajte Gussnel razmućen u 50 ml vode i još kratko prokuhajte.
  • 6 Maknite s vatre, umiješajte kiselo vrhnje, nasjeckani peršin, lagano popaprite i poslužite uz tjesteninu po želji.

Savjet

Kako bi meso dobilo aromatičniji okus, prilikom prženja ga možete lagano podlijevati bijelim vinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 731.9 91 91
Kalcij mg 121.63 12 12
Kalij mg 1263.99 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.77 40 40
Niacin mg 37.6 269 188
Vitamin D μg 39 20 20
Vitamin A μg 7476.95 187 150
Sol g 1.52 0 0
Bjelančevine g 65.5 - -
Vlakna g 2.36 - -
Ugljikohidrati g 28.37 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 7.05 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.26 - -
- zasićene masne kiseline g 16.32 - -
Masti g 34.29 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke