Meni Search

Ful nabrijana

Lagana sarma

Kaštelanski makaruni
Ramsteak u seksi umaku
Lazanje s lignjama
Čarobna ljetna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Viška pogača
Povrtni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Okruglice u umaku od rajčice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Krem juha od tikvica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grdobina s povrćem
Voćna juha od višanja
Rajčica s kukuruzom
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani tofu s povrćem
Pizza sirni jastučići
Mirisna pečenka
Salata od liganja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Hlebinska i pretepena juha
Pirjani kunić
Popečci od tikvica
Meso s repom
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Delikatesna junetina na češki
Šampinjoni u palačinki
Umak od limete (Molho de limao)
Lignje s manistrom u škartocu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prežgana juha
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskavi trokuti
Piletina Kiev
Hrskava pileća krilca
Meksička party salata
Brancinovo oko
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza s tunom
Piletina sa šafranom
Sočna pureća rolada
Pogača sa sardinom
Lungić u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vege odresci s marinadom
Sočni pureći ražnjići
Piletina na kijevski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mora
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Blagdanska rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zlatna piletina
Ossobuco
Marinirana piletina s roštilja
Riba u bijelom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Fish&Chips u tortilji
Kuhano meso s umakom od hrena
Nadjevene lignje
Tjestenina fuži s tartufima
Miješani grill
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetna janjetina
Mini shepherd's pie
Fina pikantna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci od morskog psa
Belgija - Salade Liégeoise
Bugarska pita od krumpira
Ljetni ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski file s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kroketi od piletine
Grickalica slanutak iz pećnice
Pečena piletina s limunom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Račići na posteljici od povrća
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kunić na bijelo
Sendvič s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna rebarca
Turske pizze
Brusketa s avokadom
Piletina laganini
Grill povrće na salatu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mediteranski špageti
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Urbana pola
Nadjeveni kaneloni u umaku
Aromatizirani kruh
Fini gulaš od gljiva
Povrtni lonac
Irska janjetina
Teleći savici u umaku od grejpa
Mediteranski kruščić s lovorom
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grdobina u pikantnoj šalši
Lungić s povrćem
Rolice od blitve
Zabavni kineski ravioli
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Manastirski đuveč
Grill vratina u sendviču
Špageti s ribom
Fileti lososa u finom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u ovoj iznimno laganoj verziji sarme, a umjesto svježeg kupusa smotuljke možete napraviti i od raštike ili kiselog kupusa.

Sastojci

1 glavica kupusa ili 2 glavice mladog kupusa
2 žlice maslinova ulja
400 g šampinjona
600 g purećih prsa
120 g Riže dugo zrno Podravka
350 g rajčica
100 ml bijelog vina
120 ml vode
1 žličica Vegete Mediteran
1 žlica koncentrata rajčice Podravka
1 Fant za punjenu papriku i sarmu

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 4 osobe80 min

  • 1 Glavici kupusa izdubite korijen, odvojite listove, uronite ih u kipuću vodu i blanširajte nekoliko minuta.
  • 2 Na maslinovu ulju propirjajte sitno nasjeckane šampinjone dok sva tekućina ne ispari. Fant za punjenu papriku i sarmu prelijte vinom i ostavite stajati 10 minuta.
  • 3 U zdjelu stavite pureća prsa narezana na sitne kockice, rajčicu kojoj ste ogulili kožicu, uklonili sjemenke i također je narezali na kocke, rižu, ohlađene gljive i Fant za punjenu papriku i sarmu pa sve dobro promiješajte.
  • 4 Listovima kupusa istanjite zadebljale dijelove, na svaki stavite 1 žlicu nadjeva pa savijajte sarme od zadebljalog dijela prema kraju lista.
  • 5 Krajeve dobro uvijte da se sarme pri kuhanju ne odmotaju. Ostatak kupusa narežite na rezance i stavite na dno posude, na njih kružno poslažite sarme, a zatim ih zalijte vodom koju ste pomiješali s Vegetom bilje mediterana mix i koncentratom rajčice.
  • 6 Kuhajte 15-20 minuta ili dok riža ne omekša.

Posluživanje

Uz sarme poslužite kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke