Meni Search

Ful nabrijana

Lagana sarma

Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Irska janjetina
Turske pizze
Riba u bijelom umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Delikatesna junetina na češki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bugarska pita od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pirjani kunić
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Brusketa s avokadom
Grill pirjana piletina s roštilja
Fina pikantna piletina
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje s povrćem i smokvama
Lungić s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zlatna piletina
Povrtni lonac
Grill povrće na salatu
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski file s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Brancinovo oko
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice
Meso s repom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Miješani grill
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pizza s tunom
Špageti s ribom
Manastirski đuveč
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Sočni pureći ražnjići
Ljetni ražnjići
Piletina laganini
Salata od liganja
Uzbudljivi kolač od blitve
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
Sočna rebarca
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od tikvica
Norveška krem juha od ribe i kozica
Roštilj s umakom Romesco
Prežgana juha
Pečena piletina s limunom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje s manistrom u škartocu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Belgija - Salade Liégeoise
Pogača sa sardinom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Šampinjoni u palačinki
Viška pogača
Aromatizirani kruh
Piletina Kiev
Piletina sa šafranom
Sočna pureća rolada
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini shepherd's pie
Grickalica slanutak iz pećnice
Grdobina u pikantnoj šalši
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Janjetina na padelu
Kunić na bijelo
Marinirana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata s mora
Nadjevene lignje
Lungić u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Meksička party salata
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Urbana pola
Pileći bataci s umakom od luka
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza sirni jastučići
Mirisna pečenka
Krem juha od tikvica
Fini gulaš od gljiva
Sendvič s avokadom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fileti lososa u finom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Lazanje s lignjama
Zabavni kineski ravioli
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini lazanje
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći savici u umaku od grejpa
Kobasica u pivu i pecivu
Grdobina s povrćem
Vege odresci s marinadom
Piletina na kijevski način
Tjestenina fuži s tartufima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Voćna juha od višanja
Jabučni krumpirići s cimetom
Ražnjići od lososa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci od morskog psa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rolice od blitve
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Blagdanska rolada
Hlebinska i pretepena juha
Mediteranski špageti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Kroketi od piletine
Mediteranski kruščić s lovorom
Ossobuco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u ovoj iznimno laganoj verziji sarme, a umjesto svježeg kupusa smotuljke možete napraviti i od raštike ili kiselog kupusa.

Sastojci

1 glavica kupusa ili 2 glavice mladog kupusa
2 žlice maslinova ulja
400 g šampinjona
600 g purećih prsa
120 g Riže dugo zrno Podravka
350 g rajčica
100 ml bijelog vina
120 ml vode
1 žličica Vegete Mediteran
1 žlica koncentrata rajčice Podravka
1 Fant za punjenu papriku i sarmu

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 4 osobe80 min

  • 1 Glavici kupusa izdubite korijen, odvojite listove, uronite ih u kipuću vodu i blanširajte nekoliko minuta.
  • 2 Na maslinovu ulju propirjajte sitno nasjeckane šampinjone dok sva tekućina ne ispari. Fant za punjenu papriku i sarmu prelijte vinom i ostavite stajati 10 minuta.
  • 3 U zdjelu stavite pureća prsa narezana na sitne kockice, rajčicu kojoj ste ogulili kožicu, uklonili sjemenke i također je narezali na kocke, rižu, ohlađene gljive i Fant za punjenu papriku i sarmu pa sve dobro promiješajte.
  • 4 Listovima kupusa istanjite zadebljale dijelove, na svaki stavite 1 žlicu nadjeva pa savijajte sarme od zadebljalog dijela prema kraju lista.
  • 5 Krajeve dobro uvijte da se sarme pri kuhanju ne odmotaju. Ostatak kupusa narežite na rezance i stavite na dno posude, na njih kružno poslažite sarme, a zatim ih zalijte vodom koju ste pomiješali s Vegetom bilje mediterana mix i koncentratom rajčice.
  • 6 Kuhajte 15-20 minuta ili dok riža ne omekša.

Posluživanje

Uz sarme poslužite kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke