Meni Search

Okrećem novi list

Lignje i tikvice na štapiću

Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Popečci od cvjetače
Pirjani kunić
Salata od pečene rotkvice sa medom
Brusketa s avokadom
Kozice s rižom
Janjetina na padelu
Mirisni prilog iz pećnice
Voćna juha od višanja
Crveno ljetno varivo
Salata s mora
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fina pikantna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pečena piletina s limunom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Velika Britanija - Pastirska pita
Cous-cous s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Oslić s maslinama
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje punjene crvenim radićem
Empanade s pestom
Pohani tofu s povrćem
Male teleće pitice
Ražnjići od lososa
Rižini ravioli s mozzarellom
Čudotvorni čaj za detoks
Rižoto s tunom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Mesne okruglice u umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Pohana skuta
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočna pureća rolada
Piletina s mascarponeom
Čarobni štapići
Salata od tune i povrća
Juha od rikule i račića
Povrtni ražnjići
Rosti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata u košaricama od parmezana
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice
Palačinke s nadjevom od riže
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto tortice
Salata s neobičnim preljevom
Uskršnja šunka na zabavan način
Mini lazanje
Pohane paprike
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramsteak u seksi umaku
Juha od bundeve s jabukom
Papreni tart s marelicama
Caponata alla Podravka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Španjolski migas s bundevom
Špageti na kineski način
Bugarska pita od krumpira
Pileći gulaš
Prilog od prokulica
Grill povrće na salatu
Njemačka - Jetrica s jabukama
Tjestenina fuži s tartufima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Marokanska salata s cous-cousom
Mediteranski špageti
Zapečena ricotta
Rižoto na španjolski način
Piletina s pistacijama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočna aromatična torta
Ljubavne šurlice
Grčka seljačka salata
Pileća prsa iz pećnice
Raskošna ljetna tava
Polpete od slanutka s kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata od quinoe i povrća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Polupunjene paprike
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Senf s paprikama
Zabavni kineski ravioli
Sočna rebarca
Rolice od blitve
Kaštelanski makaruni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Žuti medaljoni
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Goveđa rebarca sa zeljem
Govedina s lukom
Pileći bataci s umakom od luka
Rezanci s krušnim mrvicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Bruskete od cvjetače
Vege odresci s marinadom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rolice od soma
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kineska juha s račićima i gljivama
Prežgana juha
Zlatna piletina
Savici sa špinatom i satricom od sira
Roštilj s umakom Romesco
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zimski punč
Popečci od bulgura s umakom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Uzbudljivi kolač od blitve
Juha od cvjetače i camemberta
Zanimljiva salata s kikirikijem
Tagliatelle s pečenim povrćem
Krumpir u košuljici
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Sočna Wellington pečenka
Vegetina enchilada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lignje mogu biti kuhane, pečene, pržene, panirane. Lignje su tim bolje što ih jednostavnije pripremite. Naravno jednostavnije ali i ne manje ukusne. U društvo ćemo im dodati tikvice.

Sastojci

700 g lignji očišćenih
100 g tikvica
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica Vegete
1 čvrsti jogurt
1 žlica sezama tostiranog
Papar šareni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Lignje očistite, operite osušite i narežite na kolutove širine 2,5 cm. Tikvice uzdužno narežite na debljinu 0,5 cm, poškropite maslinovim uljem, dodajte im lignje u istu posudu i sve skupa začinite žlicom Vegete.
  • 2 Namirnice neka se mariniraju 20 min. Na drvene štapiće nanižite kolutove liganja jedan za drugim do 3 kom gdje ćete provući mariniranu zamotanu tikvicu. Nakon tikvice dodajte još tri kolutića lignje i ponovite postupak s ostalima. Teflon tavu sa zadebljanim dnom zagrijte na srednje jakoj vatri i stavite peći.
  • 3 Pecite ražnjiće sa svake strane 2-3 min okretajući ih. Na kraju ih popaprite svježe mljevenim šarenim paprom. Na zasebnoj tavi tostirajte sezam koji ćete dodati u čvrsti jogurt i pomiješati s par kapi malsinovog ulja, limunove korice i svježeg bijelog papra.

Posluživanje

Servirajte lignje i tikvice na štapiću na lisnatoj salatici od rukole, cherry rajčica i svježih krastavaca. Umak od jogurta i ostalih začina možete servirati sa strane ili po samim ražnjićima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke