Meni Search

Ful nabrijana

Lignje na šumskom rižotu

Prežgana juha
Viška pogača
Grill pirjana piletina s roštilja
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice
Marinirana piletina s roštilja
Odresci od morskog psa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna rebarca
Brusketa s avokadom
Pizza s tunom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zabavni kineski ravioli
Vege odresci s marinadom
Pohani tofu s povrćem
Ossobuco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje s povrćem i smokvama
Meso s repom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina sa šafranom
Pogača sa sardinom
Lungić s povrćem
Lagana sarma
Krem juha od tikvica
Grdobina s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina na kijevski način
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od tikvica
Okruglice u umaku od rajčice
Delikatesna junetina na češki
Ramsteak u seksi umaku
Riba u bijelom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Miješani grill
Pileći bataci s umakom od luka
Kobasica u pivu i pecivu
Roštilj s umakom Romesco
Fileti lososa u finom umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Turske pizze
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskava pileća krilca
Janjetina s medom od kadulje
Fina pikantna piletina
Sočna pureća rolada
Lazanje s lignjama
Grill povrće na salatu
Piletina Kiev
Povrtni lonac
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Nadjevene lignje
Lignje s manistrom u škartocu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Aromatizirani kruh
Irska janjetina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Manastirski đuveč
Pečena piletina s limunom
Grill vratina u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ražnjići od lososa
Mediteranski špageti
Voćna juha od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Šampinjoni u palačinki
Mediteranski kruščić s lovorom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata od liganja
Hlebinska i pretepena juha
Pirjani kunić
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file s povrćem
Lungić u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Janjetina na padelu
Piletina laganini
Urbana pola
Rezanci s krušnim mrvicama
Sendvič s avokadom
Špageti s ribom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini lazanje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rolice od blitve
Odresci u umaku s češnjakom
Povrtni ražnjići
Meksička party salata
Grickalica slanutak iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Račići na posteljici od povrća
Pizza sirni jastučići
Rajčica s kukuruzom
Salata s mora
Zlatna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Čarobna ljetna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jabučni krumpirići s cimetom
Umak od limete (Molho de limao)
Kaštelanski makaruni
Belgija - Salade Liégeoise
Grdobina u pikantnoj šalši
Kroketi od piletine
Hrskavi trokuti
Ljetni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Uzbudljivi kolač od blitve
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Tjestenina fuži s tartufima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Blagdanska rolada
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Bugarska pita od krumpira
Brancinovo oko
Kunić na bijelo
Sočni pureći ražnjići
Proljetna janjetina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini shepherd's pie
Mirisna pečenka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke