Meni Search

Superman

Lignje na šumskom rižotu

Sočna pureća rolada
Kroketi od piletine
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski gulaš
Blagdanska rolada
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek i salata s roštilja
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina sa šafranom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Macho hamburger
Koprivnički odojak
Ramsteak u seksi umaku
Dječje lazanje
Nadjevene lignje
Hrskava pileća krilca
Tjestenina fuži s tartufima
Rebarca s grilla
Pita s muškatnom bundevom i makom
Slatka patka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teriyaki piletina
Lazanje u tavi
Mini lazanje
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pizza sirni jastučići
Pašticada s njokima
Pileći bataci s umakom od luka
Dip od južnog voća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Roštilj s umakom Romesco
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina Kiev
Proljetna janjetina
Manastirski đuveč
Jabučni krumpirići s cimetom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brownie s kajenskim paprom
Brusketa s avokadom
Riba u škartocu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s kozjim sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Finska - Juha s lososom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tuna burger
Vratina sa sezonskim povrćem
Grill vratina u sendviču
Piletina u aromatičnom omotaču
Salata s mljevenim mesom
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s grila
Goveđa rebarca sa zeljem
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek s povrćem
Kunić na bijelo
Bruskete s povrćem
Obojeni hamburger
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s dagnjama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni lungić
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bruskete od cvjetače
Bugarska pita od krumpira
Špageti na kineski način
Piletina u pivu
Hrskavi trokuti
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočni pureći ražnjići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Kokošja juha s požirakima
Pileći gulaš
Piletina s mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavo pečeno pile
Špageti mediteraneo
Pileća prsa iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od cvjetače
Mirisna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Brancinovo oko
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pureća rolada s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ cheeseburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tjestenina u finom umaku
Pohani zamotuljci
Janjetina na padelu
Srneći file na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meksička party salata
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s graškom
Zlatna piletina
Fish&Chips u tortilji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke