Meni Search

Superwoman

Lignje na šumskom rižotu

Piletina u pivu
Lignji po gosposki
Janjetina s medom od kadulje
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Svinjski gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Fish&Chips u tortilji
Skandinavske rolice s cimetom
Dip od južnog voća
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina s mascarponeom
Mini lazanje
Piletina sa šafranom
Bruskete s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Kunić na bijelo
Tuna burger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Blagdanska rolada
Popečci od cvjetače
Zlatna piletina
Hrskavo pečeno pile
Meksička party salata
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileća prsa punjena čvarcima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teriyaki piletina
Dječje lazanje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni lungić
Brudet
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tjestenina fuži s tartufima
Salata s mljevenim mesom
Teleći odresci u umaku od višanja
Riblji ražnjići
Bruskete od cvjetače
Pašticada voli penne a ti mene
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Manastirski đuveč
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći gulaš
Ramstek s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti mediteraneo
Piletina u aromatičnom omotaču
Brancinovo oko
Riba u škartocu
Kroketi od piletine
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s grilla
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Punjena teleća prsa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Srneći file na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s grila
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bouillabaisse
BBQ cheeseburger
Mini shepherd's pie
Piletina Kiev
Proljetna janjetina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Velika Britanija - Pastirska pita
Marinirane srdele
Hrskava pileća krilca
Sočna pureća rolada
Pogača sa sardinom
Pohani tofu s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mladi krumpir s ajvarom
Kuglice od riže i svježeg sira
Šampinjoni u palačinki
Gulaš od oslića i povrća
Teleći savici u umaku od grejpa
Bakalar s krumpirom
Rižoto s tri vrste gljiva
Pohani zamotuljci
Rebarca s graškom
Goveđa rebarca sa zeljem
Finska - Juha s lososom
Brusketa s avokadom
Brownie s kajenskim paprom
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci u umaku s češnjakom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskavi trokuti
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Male teleće pitice
Slatka patka
Obojeni hamburger
Mirisna pureća rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižoto s dagnjama
Lazanje u tavi
Svinjski file s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina na padelu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljetni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Cous-cous s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Špageti na kineski način
Pizza sirni jastučići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Roštilj s umakom Romesco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočni pureći ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke