Meni Search

Superwoman

Lignje na šumskom rižotu

Hrskava pileća krilca
Fish&Chips u tortilji
Cous-cous s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Šampinjoni u palačinki
Sočni pureći ražnjići
Tuna burger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kunić na bijelo
Velika Britanija - Pastirska pita
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Srneći file na salatu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brancinovo oko
Bouillabaisse
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pizza sirni jastučići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file s grila
Proljetna janjetina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pohani tofu s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Jabučni krumpirići s cimetom
Riblji ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Punjena teleća prsa
Slatka patka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kroketi od piletine
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina na padelu
Piletina Kiev
Ramstek s povrćem
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Mladi krumpir s ajvarom
Gulaš od oslića i povrća
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bruskete s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci s umakom od kupina
Pureća rolada s mlincima
Pogača sa sardinom
Popečci od cvjetače
Teleći savici u umaku od grejpa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Marinirane srdele
Lignji po gosposki
Bakalar s krumpirom
Kaštelanski makaruni
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špageti mediteraneo
Blagdanska rolada
Salata s mljevenim mesom
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s grilla
Piletina s kozjim sirom
Janjetina s medom od kadulje
Finska - Juha s lososom
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Špageti na kineski način
Svinjski gulaš
Odresci u umaku s češnjakom
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljetni lungić
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rebarca s graškom
Energetske kuglice s kurkumom
Pohani zamotuljci
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Male teleće pitice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lazanje u tavi
Pašticada voli penne a ti mene
BBQ cheeseburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u pivu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dip od južnog voća
Mini shepherd's pie
Brudet
Manastirski đuveč
Bruskete od cvjetače
Dječje lazanje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Grill vratina u sendviču
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižoto s dagnjama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zlatna piletina
Mirisna pureća rolada
Pileći gulaš
Riba u škartocu
Piletina sa šafranom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni ražnjići
Piletina s mascarponeom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Obojeni hamburger
Rižini ravioli s mozzarellom
Teriyaki piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brusketa s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći odresci u umaku od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite u Jadranskom stilu.

Sastojci

600 g srednjih jadranskih liganja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
90 g maslaca
200 g borovnica
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
250 g Arborio riže Zlato polje
250 g smeđih šampinjona
200 ml crnog vina
sol
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Očišćene lignje zarežite po širini nekoliko puta, začinite paprom, Vegetom Mediteran, nakapajte maslinovim uljem i pustite da odstoje.
  • 2 Borovnice obradite tako da ih stavite na 30 g zagrijanog maslaca, pospite cimetom i pirjajte nekoliko minuta.
  • 3 Arborio rižu stavite na preostali zagrijani maslac, dodajte narezane šampinjone, kratko popecite i dodajte vino.
  • 4 Podlijte toplom vodom, dodajte temeljac i na laganoj vatri pirjajte dok riža ne bude gotova. Pred sam kraj dodajte borovnice i sve promiješajte.
  • 5 Lignje popecite na nauljenoj, zagrijanoj tavi (ili gril tavi) kratko s obje strane.

Savjet

Lignje se peku kratko na dobro zagrijanoj tavi.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite rižoto, preko njega pečene lignje i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 430.06 54 54
Kalcij mg 104.22 10 10
Kalij mg 678.02 18 18
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 10.94 78 55
Vitamin D μg 60.1 30 30
Vitamin A μg 740.45 19 15
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 26.54 - -
Vlakna g 9.77 - -
Ugljikohidrati g 76.95 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.46 - -
Masti g 33.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke