Meni Search

Okrećem novi list

Lignje punjene crvenim radićem

Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Juha od cvjetače i camemberta
Sočna aromatična torta
Sočna pureća rolada
Vege odresci s marinadom
Sočna Wellington pečenka
Mirisni prilog iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Piletina s mascarponeom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata od quinoe i povrća
Oslić s maslinama
Popečci od bulgura s umakom
Ražnjići od lososa
Žuti medaljoni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lignje na šumskom rižotu
Pirjani kunić
Bugarska pita od krumpira
Zlatna piletina
Pohane paprike
Grčka seljačka salata
Rolice od soma
Ramsteak u seksi umaku
Polpete od slanutka s kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Belgija - Salade Liégeoise
Kozice s rižom
Uskršnja šunka na zabavan način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto tortice
Crveno ljetno varivo
Rižoto s tunom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Polupunjene paprike
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći gulaš
Lignje i tikvice na štapiću
Kaštelanski makaruni
Caponata alla Podravka
Ljubavne šurlice
Goveđa rebarca sa zeljem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vegetina enchilada
Špageti na kineski način
Čudotvorni čaj za detoks
Marokanska salata s cous-cousom
Pečena piletina s limunom
Papreni tart s marelicama
Mesne okruglice u umaku
Cous-cous s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zimski punč
Senf s paprikama
Grill povrće na salatu
Sočna rebarca
Mini lazanje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Španjolski migas s bundevom
Govedina s lukom
Roštilj s umakom Romesco
Kuglice od riže i svježeg sira
Uzbudljivi kolač od blitve
Zabavni kineski ravioli
Male teleće pitice
Mediteranski špageti
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohana skuta
Rolice od blitve
Krumpir u košuljici
Juha od rikule i račića
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brusketa s avokadom
Rosti
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Zapečena ricotta
Piletina s pistacijama
Salata u košaricama od parmezana
Empanade s pestom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kineska juha s račićima i gljivama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Rižoto na španjolski način
Salata s mora
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni ražnjići
Popečci od cvjetače
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Prežgana juha
Pohani tofu s povrćem
Janjetina na padelu
Palačinke s nadjevom od riže
Čarobni štapići
Salata od tune i povrća
Salata s neobičnim preljevom
Juha od bundeve s jabukom
Bruskete od cvjetače
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Njemačka - Jetrica s jabukama
Tjestenina fuži s tartufima
Savici sa špinatom i satricom od sira
Salata od pečene rotkvice sa medom
Voćna juha od višanja
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Prilog od prokulica
Mesne okruglice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fina pikantna piletina
Pileća prsa iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Raskošna ljetna tava
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Punjene lignje poslužene uz kuhani krumpir, špinat  i prelivene maslinovim uljem stvorit će pravi mediteranski ugođaj za vašim stolom.

Sastojci

600 g velikih očišćenih liganja
100 g crvenog radiča (većih listova)
100 g luka
50 g pršuta
100 ml maslinovo ulje
1 češanj češnjaka
25 ml prošeka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete mediteran
1 žlica sira ribanca
50 g svježeg špinata (ili blitva)
800 g krumpira
3 žlice maslinova ulja
sol

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Lignje očistite i operite. Nadjev pripremite tako da u tavi na polovici maslinova ulja popržite sitno nasjeckani luk do zlatne boje.
  • 2 Dodajte sitno narezane krakove liganja, sitno narezani pršut, protisnuti češnjak,Vegetu Mediteran, prošek, papar i pirjajte dok malo ne omekšaju.
  • 3 Na kraju malo ohladite i dodajte naribani sir.
  • 4 Lignje punite tako da žlicu ohlađenog nadjeva umotate u list crvenog radiča (poput sarme) te napunite lignju i zatvorite čačkalicom.
  • 5 Napunjene lignje pecite u tavi na preostalom maslinovom ulju na srednje jakoj temperaturi .
  • 6 Potkraj pečenja možete ih malo podliti vinom ili prošekom.

Savjet

Lignje ne smijete predugo peći jer će postati žilave. Taj problem možete riješiti uz pomoć jednog kivija kojeg ćete oguliti, narezati na sitne kockice, dodati sirovim lignjama, dobro promiješati i ostaviti da odstoje 30 minuta. Lignje je potom potrebno oprati u hladnoj vodi i dalje pripremati prema receptu.

Posluživanje

Punjene lignje poslužite uz kuhani krumpir i špinat prelivene maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke