Meni Search

Ful nabrijana

Lignje s manistrom u škartocu

Sendvič s avokadom
Nadjevene lignje
Grickalica slanutak iz pećnice
Kunić na bijelo
Pohani tofu s povrćem
Piletina na kijevski način
Salata s mora
Roštilj s umakom Romesco
Lungić u sendviču
Hrskavi trokuti
Fini gulaš od gljiva
Umak od limete (Molho de limao)
Kuhano meso s umakom od hrena
Voćna juha od višanja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna pureća rolada
Račići na posteljici od povrća
Rolice od blitve
Hlebinska i pretepena juha
Mini shepherd's pie
Lignje na šumskom rižotu
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill povrće na salatu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zabavni kineski ravioli
Kaštelanski makaruni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Belgija - Salade Liégeoise
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Proljetno meso i povrće iz woka
Urbana pola
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pizza sirni jastučići
Piletina laganini
Martinjska guska s hajdinom kašom
Svinjski file s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill pirjana piletina s roštilja
Fina pikantna piletina
Proljetna janjetina
Salata od liganja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Okruglice u umaku od rajčice
Mediteranski kruščić s lovorom
Zlatna piletina
Aromatizirani kruh
Popečci od tikvica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočna rebarca
Piletina sa šafranom
Delikatesna junetina na češki
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ramsteak u seksi umaku
Miješani grill
Ljetni ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ražnjići od lososa
Lazanje s lignjama
Turske pizze
Mesne okruglice
Blagdanska rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Prežgana juha
Špageti s ribom
Piletina Kiev
Norveška krem juha od ribe i kozica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci u umaku s češnjakom
Pizza s tunom
Šampinjoni u palačinki
Meso s repom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Riba u bijelom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Povrtni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Lagana sarma
Lungić s povrćem
Pogača sa sardinom
Bugarska pita od krumpira
Grill vratina u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rajčica s kukuruzom
Tjestenina fuži s tartufima
Mirisna pečenka
Brusketa s avokadom
Brancinovo oko
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mediteranski špageti
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskava pileća krilca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice na ražnjiću
Fileti lososa u finom umaku
Ossobuco
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Marinirana piletina s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Viška pogača
Pirjani kunić
Meksička party salata
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina na padelu
Kroketi od piletine
Irska janjetina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci od morskog psa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mini lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Povrtni lonac
Sočni pureći ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Kobasica u pivu i pecivu
Grdobina s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Krem juha od tikvica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Manastirski đuveč
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grdobina u pikantnoj šalši
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lignje s manistrom i kapima mora u sastojcima pravo je mediteransko jelo u kojem je i nezaobilazno bijelo vino odigralo svoju važnu ulogu.

Sastojci

80 ml maslinova ulja
3 manje glavice luka
800 g liganja
2 Temeljca za riblja jela Podravka
4 češnja češnjaka
vezica peršina
1 svježa ljuta papričica
200 g crnih maslina
160 g Pelata Podravka
60 g slanih inćuna
50 g motra
malo mora
30 ml aceto balsamica
120 ml bijelog vina
1 sok jednog limuna
1 grančica ružmarina
320 g manistre šurlice (tjestenine)
1 žlica Vegete mediteran
100 g sira parmezana
sol
crni papar Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 U zagrijanu tavu na maslinovo ulje dodajte sitno nasjeckani luk. Dodajte narezane lignje i kratko ih popecite.
  • 2 U litru kipuće vode dodajte riblje temeljce i otopite ih.
  • 3 Kad lignje počnu mijenjati boju dodajte im nasjeckani češnjak i lišće peršina.
  • 4 Zatim dodajte malo nasjeckane ljute papričice, tanko narezane crne masline, nasjeckane pelate, nasjeckane inćune, narezani motar i podlijte s malo mora.
  • 5 Zatim dodajte aceto balsamico, malo vina i limunova soka te oko 200 ml ribljeg temeljca. Na kraju dodajte grančicu ružmarina i sve zajedno lagano kuhajte povremeno podlijevajući temeljcem za riblja jela.
  • 6 Kad se tekućina malo reducirala, dodajte tjesteninu, promiješajte, dodajte Vegetu mediteran i još jedanput promiješajte.
  • 7 U pergament papir stavite pola sadržaja iz tave, dodajte malo parmezana i čvrsto zavežite. Isto ponovite i s drugim pergament papirom i ostatkom sadržaja iz tave.
  • 8 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 10 minuta.

Posluživanje

Izvadite iz pećnice, otvorite pergament papir i poslužite. 

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke