Meni Search

Ful nabrijana

Lignje s manistrom u škartocu

Grill vratina u sendviču
Povrtni ražnjići
Pogača sa sardinom
Roštilj s umakom Romesco
Hlebinska i pretepena juha
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Popečci od tikvica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Sendvič s avokadom
Fini gulaš od gljiva
Janjetina s medom od kadulje
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski špageti
Brusketa s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lungić s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meksička party salata
Prežgana juha
Salata od liganja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Salata s mora
Pirjani kunić
Mini shepherd's pie
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisna pečenka
Jabučni krumpirići s cimetom
Kuhano meso s umakom od hrena
Ossobuco
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kaštelanski makaruni
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lagana sarma
Miješani grill
Piletina Kiev
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Odresci od morskog psa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina na kijevski način
Grill povrće na salatu
Manastirski đuveč
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Bugarska pita od krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Kroketi od piletine
Povrtni lonac
Vege odresci s marinadom
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavi trokuti
Proljetno meso i povrće iz woka
Pohani tofu s povrćem
Sočna rebarca
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Urbana pola
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pizza sirni jastučići
Zabavni kineski ravioli
Zlatna piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Grdobina s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Ražnjići od lososa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Brancinovo oko
Lignje s povrćem i smokvama
Aromatizirani kruh
Fina pikantna piletina
Lungić u sendviču
Grill pirjana piletina s roštilja
Lazanje s lignjama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći savici u umaku od grejpa
Viška pogača
Nadjevene lignje
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s povrćem
Piletina laganini
Martinjska guska s hajdinom kašom
Hrskava pileća krilca
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Uzbudljivi kolač od blitve
Blagdanska rolada
Voćna juha od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kunić na bijelo
Grdobina u pikantnoj šalši
Meso s repom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetna janjetina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pizza s tunom
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Rajčica s kukuruzom
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina sa šafranom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Delikatesna junetina na češki
Špageti s ribom
Ramsteak u seksi umaku
Fish&Chips u tortilji
Rolice od blitve
Riba u bijelom umaku
Irska janjetina
Okruglice u umaku od rajčice
Janjetina na padelu
Krem juha od tikvica
Mini lazanje
Fileti lososa u finom umaku
Pečena piletina s limunom
Turske pizze
Grickalica slanutak iz pećnice
Odresci u umaku s češnjakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lignje s manistrom i kapima mora u sastojcima pravo je mediteransko jelo u kojem je i nezaobilazno bijelo vino odigralo svoju važnu ulogu.

Sastojci

80 ml maslinova ulja
3 manje glavice luka
800 g liganja
2 Temeljca za riblja jela Podravka
4 češnja češnjaka
vezica peršina
1 svježa ljuta papričica
200 g crnih maslina
160 g Pelata Podravka
60 g slanih inćuna
50 g motra
malo mora
30 ml aceto balsamica
120 ml bijelog vina
1 sok jednog limuna
1 grančica ružmarina
320 g manistre šurlice (tjestenine)
1 žlica Vegete mediteran
100 g sira parmezana
sol
crni papar Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 U zagrijanu tavu na maslinovo ulje dodajte sitno nasjeckani luk. Dodajte narezane lignje i kratko ih popecite.
  • 2 U litru kipuće vode dodajte riblje temeljce i otopite ih.
  • 3 Kad lignje počnu mijenjati boju dodajte im nasjeckani češnjak i lišće peršina.
  • 4 Zatim dodajte malo nasjeckane ljute papričice, tanko narezane crne masline, nasjeckane pelate, nasjeckane inćune, narezani motar i podlijte s malo mora.
  • 5 Zatim dodajte aceto balsamico, malo vina i limunova soka te oko 200 ml ribljeg temeljca. Na kraju dodajte grančicu ružmarina i sve zajedno lagano kuhajte povremeno podlijevajući temeljcem za riblja jela.
  • 6 Kad se tekućina malo reducirala, dodajte tjesteninu, promiješajte, dodajte Vegetu mediteran i još jedanput promiješajte.
  • 7 U pergament papir stavite pola sadržaja iz tave, dodajte malo parmezana i čvrsto zavežite. Isto ponovite i s drugim pergament papirom i ostatkom sadržaja iz tave.
  • 8 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 10 minuta.

Posluživanje

Izvadite iz pećnice, otvorite pergament papir i poslužite. 

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke