Meni Search

Ful nabrijana

Lignje s manistrom u škartocu

Roštilj s umakom Romesco
Povrtni ražnjići
Salata od liganja
Odresci u umaku s češnjakom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ramsteak u seksi umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetna janjetina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći bataci s umakom od luka
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Brusketa s avokadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina sa šafranom
Lagana sarma
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prežgana juha
Nadjevene lignje
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski kruščić s lovorom
Račići na posteljici od povrća
Kroketi od piletine
Kunić na bijelo
Lignje s povrćem i smokvama
Pirjani kunić
Pogača sa sardinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Miješani grill
Belgija - Salade Liégeoise
Sočni pureći ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna rebarca
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti s ribom
Kaštelanski makaruni
Mirisna pečenka
Lungić u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Popečci od tikvica
Šampinjoni u palačinki
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci od morskog psa
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Blagdanska rolada
Voćna juha od višanja
Okruglice u umaku od rajčice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pizza s tunom
Hrskava pileća krilca
Aromatizirani kruh
Ražnjići od lososa
Rolice od blitve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina Kiev
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Marinirana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hlebinska i pretepena juha
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sendvič s avokadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Pizza sirni jastučići
Manastirski đuveč
Povrtni lonac
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rajčica s kukuruzom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Umak od limete (Molho de limao)
Kobasica u pivu i pecivu
Delikatesna junetina na češki
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Grdobina s povrćem
Grill vratina u sendviču
Riba u bijelom umaku
Pečena piletina s limunom
Urbana pola
Meso s repom
Meksička party salata
Mini shepherd's pie
Fini gulaš od gljiva
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fina pikantna piletina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mesne okruglice na ražnjiću
Viška pogača
Čarobna ljetna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Vege odresci s marinadom
Salata s mora
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Irska janjetina
Fileti lososa u finom umaku
Mini lazanje
Ossobuco
Brancinovo oko
Janjetina na padelu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lignje na šumskom rižotu
Grill povrće na salatu
Piletina na kijevski način
Krem juha od tikvica
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grdobina u pikantnoj šalši
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Janjetina s medom od kadulje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mediteranski špageti
Hrskavi trokuti
Teleći odresci u umaku od višanja
Turske pizze
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljetni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice
Lazanje s lignjama
Piletina laganini
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lignje s manistrom i kapima mora u sastojcima pravo je mediteransko jelo u kojem je i nezaobilazno bijelo vino odigralo svoju važnu ulogu.

Sastojci

80 ml maslinova ulja
3 manje glavice luka
800 g liganja
2 Temeljca za riblja jela Podravka
4 češnja češnjaka
vezica peršina
1 svježa ljuta papričica
200 g crnih maslina
160 g Pelata Podravka
60 g slanih inćuna
50 g motra
malo mora
30 ml aceto balsamica
120 ml bijelog vina
1 sok jednog limuna
1 grančica ružmarina
320 g manistre šurlice (tjestenine)
1 žlica Vegete mediteran
100 g sira parmezana
sol
crni papar Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 U zagrijanu tavu na maslinovo ulje dodajte sitno nasjeckani luk. Dodajte narezane lignje i kratko ih popecite.
  • 2 U litru kipuće vode dodajte riblje temeljce i otopite ih.
  • 3 Kad lignje počnu mijenjati boju dodajte im nasjeckani češnjak i lišće peršina.
  • 4 Zatim dodajte malo nasjeckane ljute papričice, tanko narezane crne masline, nasjeckane pelate, nasjeckane inćune, narezani motar i podlijte s malo mora.
  • 5 Zatim dodajte aceto balsamico, malo vina i limunova soka te oko 200 ml ribljeg temeljca. Na kraju dodajte grančicu ružmarina i sve zajedno lagano kuhajte povremeno podlijevajući temeljcem za riblja jela.
  • 6 Kad se tekućina malo reducirala, dodajte tjesteninu, promiješajte, dodajte Vegetu mediteran i još jedanput promiješajte.
  • 7 U pergament papir stavite pola sadržaja iz tave, dodajte malo parmezana i čvrsto zavežite. Isto ponovite i s drugim pergament papirom i ostatkom sadržaja iz tave.
  • 8 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 10 minuta.

Posluživanje

Izvadite iz pećnice, otvorite pergament papir i poslužite. 

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke