Meni Search

Fitness freak

Lignje s povrćem i smokvama

Marokanska salata s cous-cousom
Ljetni lungić
Salata s mora
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Grdobina u pikantnoj šalši
Kokošja juha s požirakima
Popečci od cvjetače
Salata s okruglicama od sira
Teriyaki piletina
Polpete od slanutka s kurkumom
Čudotvorni čaj za detoks
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Mediteranski špageti
Caponata alla Podravka
Mediteranski grill
Kozice s rižom
Brusketa s avokadom
Mirisni prilog iz pećnice
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Osvježavajuća juha od krastavaca
Cous-cous s povrćem
Fina pikantna piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižoto s tunom
Zapečena ricotta
Bruskete s povrćem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grčka seljačka salata
Pikantne grickalice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Juha od bundeve s jabukom
Uzbudljivi kolač od blitve
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Salata od tune i povrća
Vege odresci s marinadom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Dip od južnog voća
Ljubavne šurlice
Sočni pureći ražnjići
Meksička party salata
Prilog od prokulica
Vol-au-vent s gljivama
Salata s neobičnim preljevom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata od quinoe i povrća
Špageti s acetom balsamicom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tjestenina mediterana
Rižini ravioli s mozzarellom
Brancinovo oko
Ražnjići od lososa
Polupunjene paprike
Salata od liganja
Ljetni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zelena torta
Grill oslić u aromatičnoj korici
Topla salata barba Frane
Tjestenina fuži s tartufima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Finska - Juha s lososom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Belgija - Salade Liégeoise
Brzi detoks doručak
Juha od kelja sa sirom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Povrtni ražnjići
Raskošna ljetna tava
Palamida s čilijem i mangom
Popečci od tikvica
Marinirana piletina s roštilja
Račići na posteljici od povrća
Roštilj s umakom Romesco
Crveno ljetno varivo
Ljetna pileća salata
Kaštelanski makaruni
Popečci od bulgura s umakom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Grill povrće na salatu
Riblja juha s Malte
Nadjevene lignje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Beskvasne calzone
Rezanci s krušnim mrvicama
Rolice od blitve
Piletina u finom mediteranskom umaku
Mediteranska rapsodija
Rižoto na španjolski način
Salata sa skutom
Pita s crnim pivom
Osvježavajući smoothie
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lignje na šumskom rižotu
Čarobna ljetna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Energetske kuglice s kurkumom
Bruskete od cvjetače
Kineska juha s račićima i gljivama
Krem juha od tikvica
Oslić s maslinama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lignje sa suhim smokvama prelivene bijelim vinom oduševit će ljubitelje mediteranske kuhinje i na tren vas vratiti u ugođaj s ljetovanja.

Sastojci

800 g liganja (600 g očišćenih)
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 vezica peršina
4 češnja češnjaka
3 stapke celera
200 g cherry rajčica
3 krumpira (400 g)
sol
1 limun
8 smokava (svježe ili suhe)
100 ml bijelog vina
50 ml prošeka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Lignje očistite, posušite ih i zarežite po vrhu.
  • 2 U vatrostalnu posudu stavite lignje na dno, pospite s paprom, jednom žlicom Vegete, maslinovim uljem te ostavite sa strane.
  • 3 Na dasci nasjeckajte peršin i češnjak, celer stapku zajedno s lišćem narežite, a cherry rajčice prepolovite.
  • 4 Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške te sve lagano posolite i pokapajte limunovim sokom.
  • 5 U vatrostalnu posudu preko liganja stavite nasjeckano povrće i prelijte maslinovim uljem.
  • 6 Sa strane stavite suhe smokve koje ste zarezali na vrhu tako da se rastvore tijekom pečenja i puste svoje sokove, a ne raspadnu se.
  • 7 Sve skupa prelijte s malo bijelog vina, poklopite i pecite u pećnici zagrijanoj na 220° C oko 30 minuta.
  • 8 Otklopite, smanjite temperaturu na 180 stupnjeva, prelijte prošekom i zapecite još oko 15 minuta dok lignje i krumpir ne omekšaju.

Savjet

Prošek stavite potkraj pripreme jela, pa će jelu dati slatkast okus.

Posluživanje

Tople lignje poslužite s povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 514.59 64 64
Kalcij mg 163.58 16 16
Kalij mg 1264.76 34 34
Pantotenska kiselina mg 1.57 22 22
Niacin mg 12.78 91 64
Vitamin D μg 0 0 0
Vitamin A μg 478.13 12 10
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 35.53 - -
Vlakna g 6.13 - -
Ugljikohidrati g 34.34 - -
Masti g 37.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke