Meni Search

Lud k'o šiba

Lignje s povrćem i smokvama

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vratina s roštilja
Zapečena ricotta
Polupunjene paprike
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Nadjevene lignje
Palamida s čilijem i mangom
Mirisna pureća rolada
Hrskave tortice od krumpira
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Slasni BBQ burgeri
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Šampinjoni u palačinki
Medeni teleći kotleti
Pizza s tunom
Pašticada s njokima
Marinirana pileća krilca s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina s nadjevom od ajvara
Janjetina na padelu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sendvič s avokadom
Grill povrće na salatu
Marinirano svinjsko pečenje
Kotleti u pivskom umaku
Grill vratina u sendviču
Špageti na kineski način
Brownie s kajenskim paprom
Jabučni krumpirići s cimetom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Jakobove kapice s umakom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Krem juha sa sjemenkama
Tjestenina fuži s tartufima
Zabavni kineski ravioli
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tuna burger
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pečena janjetina s bademima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s povrćem
Aromatizirani kruh
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Fiš paprikaš
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Marokanska salata s cous-cousom
Pohana skuta
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s mascarponeom
Male teleće pitice
Pileći gulaš
Hrskavo pečeno pile
Sočni pureći ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesna rolada u tijestu
Teriyaki piletina
Pašticada
Piletina Kiev
Pohani buncek
Hrskavi trokuti
Pohani zamotuljci
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Riblja juha s Malte
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Kotlovina
Brancinovo oko
Manastirski đuveč
Piletina u pivu
Srneći file na salatu
Pečena piletina s limunom
Pikantne mazalice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani tofu s povrćem
Teletina s pirjanim povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špageti s pistacijama
Lungić u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Blagdanska rolada
Cipar - Lungić na ciparski
Juha od bundeve s jabukom
Irska janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Proljetna janjetina
Kineska juha s račićima i gljivama
Cous-cous s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Patka s mlincima
Meksička party salata
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Irski gulaš (Irish stew)
Pirjani kunić
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina sa šafranom
Roštilj s umakom Romesco
Bugarska pita od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Rezanci s krušnim mrvicama
Sunčani užitak mediterana
Prežgana juha
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lignje sa suhim smokvama prelivene bijelim vinom oduševit će ljubitelje mediteranske kuhinje i na tren vas vratiti u ugođaj s ljetovanja.

Sastojci

800 g liganja (600 g očišćenih)
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 vezica peršina
4 češnja češnjaka
3 stapke celera
200 g cherry rajčica
3 krumpira (400 g)
sol
1 limun
8 smokava (svježe ili suhe)
100 ml bijelog vina
50 ml prošeka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Lignje očistite, posušite ih i zarežite po vrhu.
  • 2 U vatrostalnu posudu stavite lignje na dno, pospite s paprom, jednom žlicom Vegete, maslinovim uljem te ostavite sa strane.
  • 3 Na dasci nasjeckajte peršin i češnjak, celer stapku zajedno s lišćem narežite, a cherry rajčice prepolovite.
  • 4 Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške te sve lagano posolite i pokapajte limunovim sokom.
  • 5 U vatrostalnu posudu preko liganja stavite nasjeckano povrće i prelijte maslinovim uljem.
  • 6 Sa strane stavite suhe smokve koje ste zarezali na vrhu tako da se rastvore tijekom pečenja i puste svoje sokove, a ne raspadnu se.
  • 7 Sve skupa prelijte s malo bijelog vina, poklopite i pecite u pećnici zagrijanoj na 220° C oko 30 minuta.
  • 8 Otklopite, smanjite temperaturu na 180 stupnjeva, prelijte prošekom i zapecite još oko 15 minuta dok lignje i krumpir ne omekšaju.

Savjet

Prošek stavite potkraj pripreme jela, pa će jelu dati slatkast okus.

Posluživanje

Tople lignje poslužite s povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 514.59 64 64
Kalcij mg 163.58 16 16
Kalij mg 1264.76 34 34
Pantotenska kiselina mg 1.57 22 22
Niacin mg 12.78 91 64
Vitamin D μg 0 0 0
Vitamin A μg 478.13 12 10
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 35.53 - -
Vlakna g 6.13 - -
Ugljikohidrati g 34.34 - -
Masti g 37.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke