Meni Search

Superwoman

Lignji po gosposki

Pogača sa sardinom
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Gulaš od oslića i povrća
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Riba u škartocu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mini lazanje
Kuglice od riže i svježeg sira
Obojeni hamburger
Sočna pureća rolada
Mirisna pureća rolada
Meksička party salata
Bruskete od cvjetače
Pileći bataci s umakom od luka
Energetske kuglice s kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Brownie s kajenskim paprom
Manastirski đuveč
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ cheeseburger
Bouillabaisse
Svinjski file s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina Kiev
Hrskava pileća krilca
Salata s mljevenim mesom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Riblji ražnjići
Rižini ravioli s mozzarellom
Teriyaki piletina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pureća rolada s mlincima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Punjena teleća prsa
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lazanje u tavi
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani zamotuljci
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavi trokuti
Brudet
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bugarska pita od krumpira
Pileći gulaš
Ljetni lungić
Teleći odresci u umaku od višanja
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižoto s dagnjama
Skandinavske rolice s cimetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bakalar s krumpirom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Srneći file na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dječje lazanje
Zlatna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Rebarca s grilla
Hrskavo pečeno pile
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza sirni jastučići
Rezanci s krušnim mrvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Grill vratina u sendviču
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brusketa s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od cvjetače
Odresci s umakom od kupina
Pašticada voli penne a ti mene
Mini shepherd's pie
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Blagdanska rolada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rebarca s graškom
Finska - Juha s lososom
Kaštelanski makaruni
Male teleće pitice
Piletina s mascarponeom
Bruskete s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Slatka patka
Dip od južnog voća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tuna burger
Marinirane srdele
Janjetina na padelu
Svinjski gulaš
Špageti mediteraneo
Teleći savici u umaku od grejpa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s kozjim sirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cous-cous s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rižoto s tri vrste gljiva
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brancinovo oko
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kunić na bijelo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kroketi od piletine
Pileća prsa punjena čvarcima
Fish&Chips u tortilji
Piletina sa šafranom
Špageti na kineski način
Mladi krumpir s ajvarom
Proljetna janjetina
Svinjski file s grila
Piletina u aromatičnom omotaču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina u pivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite pržene punjene lignje uz kukuruznu krupicu i uživajte u jelu inspiriranom kuhinjom koju biraju vrhunski kuhari crikveničkog kraja.

Sastojci

800 g domaćih većih liganja
200 g luka
100 ml maslinova ulja
2 češnja češnjaka
100 g repova škampi
2 žlice nasjeckanog peršina
40 g oguljenih badema
1-2 žlice Koncentrata od rajčice Podravka
100 g fileta grdobine
100 ml bijelog vina (želatina)
100 ml prošeka
1 žlica Vegete
Za prilog od palente:
200 g Kukuruzne krupice Podravka
800 ml vode
2 žlice maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Lignje očistite, 100 g luka sitno nasjeckajte te popecite na 50 ml maslinova ulja.
  • 2 Dodajte nasjeckane krakove liganja i još kratko popecite.
  • 3 Zatim dodajte nasjeckani češnjak, narezane repove škampa, narezanu grdobinu i 1 žlicu nasjeckanog peršina.
  • 4 Maknite s vatre i dodajte nasjeckane oguljene bademe.
  • 5 Lignje napunite nadjevom i zatvorite čačkalicama.
  • 6 Na ostatku maslinova ulja popecite lignje sa svih strana do zlatne boje, a zatim izvadite.
  • 7 U tavu dodajte ostatak nasjeckanog luka, kratko popecite i dodajte koncentrat od rajčice, protisnuti češnjak, peršin, bijelo vino, prošek i 1 žlicu Vegete.
  • 8 Vratite lignje u posudu i pustite da pirjaju još 10 minuta. Po potrebi podlijte vodom.
  • 9 Kukuruznu krupicu umiješajte u posoljenu kipuću vodu u koju ste dodali maslac, ulje i kuhajte nekoliko minuta.

Savjet

Tako su nekada jela gospoda u crikveničkom kraju, ali lignje kao i ostala riba bile su osnovne namirnice, jer meso se jelo samo u posebnim prilikama.

Posluživanje

Lignje s umakom poslužite s palentom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 651.67 81 81
Kalcij mg 132.17 13 13
Kalij mg 860.7 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.31 19 19
Niacin mg 16.84 120 84
Vitamin D μg 53 27 27
Vitamin A μg 282.96 7 6
Sol g 1.6 0 0
Bjelančevine g 45.14 - -
Vlakna g 2.63 - -
Ugljikohidrati g 63.09 - -
Masti g 39.19 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke