Meni Search

Superwoman

Lignji po gosposki

Bouillabaisse
Proljetna janjetina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Finska - Juha s lososom
Gulaš od oslića i povrća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slatka patka
Piletina s kozjim sirom
Brownie s kajenskim paprom
Bakalar s krumpirom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramstek s povrćem
Ljetni lungić
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kunić na bijelo
Pašticada voli penne a ti mene
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bruskete od cvjetače
Mini lazanje
Blagdanska rolada
Pizza sirni jastučići
Piletina u pivu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Marinirane srdele
Sočni pureći ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Salata s mljevenim mesom
Kaštelanski makaruni
Teriyaki piletina
Hrskavo pečeno pile
Srneći file na salatu
Punjena teleća prsa
Šampinjoni u palačinki
Obojeni hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pureća rolada s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Goveđa rebarca sa zeljem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći gulaš
Bugarska pita od krumpira
Piletina sa šafranom
Zlatna piletina
Mini shepherd's pie
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto s tri vrste gljiva
Riblji ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani zamotuljci
Lignje na šumskom rižotu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Piletina Kiev
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mladi krumpir s ajvarom
Ljetni ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Ramsteak u seksi umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Male teleće pitice
Rižini ravioli s mozzarellom
Svinjski file s povrćem
Popečci od cvjetače
Jabučni krumpirići s cimetom
Bruskete s povrćem
Riba u škartocu
Rižoto s dagnjama
Rebarca s grilla
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brudet
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Manastirski đuveč
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci s umakom od kupina
Grill vratina u sendviču
Odresci u umaku s češnjakom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavi trokuti
Janjetina s medom od kadulje
Cous-cous s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lazanje u tavi
Meksička party salata
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ cheeseburger
Pohani tofu s povrćem
Špageti mediteraneo
Tuna burger
Pogača sa sardinom
Dječje lazanje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kroketi od piletine
Sočna pureća rolada
Mirisna pureća rolada
Brancinovo oko
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina u aromatičnom omotaču
Dip od južnog voća
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Špageti na kineski način
Rebarca s graškom
Teleći odresci u umaku od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina na padelu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski gulaš
Piletina s mascarponeom
Svinjski file s grila
Lungić s toplom salatom od šparoga
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite pržene punjene lignje uz kukuruznu krupicu i uživajte u jelu inspiriranom kuhinjom koju biraju vrhunski kuhari crikveničkog kraja.

Sastojci

800 g domaćih većih liganja
200 g luka
100 ml maslinova ulja
2 češnja češnjaka
100 g repova škampi
2 žlice nasjeckanog peršina
40 g oguljenih badema
1-2 žlice Koncentrata od rajčice Podravka
100 g fileta grdobine
100 ml bijelog vina (želatina)
100 ml prošeka
1 žlica Vegete
Za prilog od palente:
200 g Kukuruzne krupice Podravka
800 ml vode
2 žlice maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Lignje očistite, 100 g luka sitno nasjeckajte te popecite na 50 ml maslinova ulja.
  • 2 Dodajte nasjeckane krakove liganja i još kratko popecite.
  • 3 Zatim dodajte nasjeckani češnjak, narezane repove škampa, narezanu grdobinu i 1 žlicu nasjeckanog peršina.
  • 4 Maknite s vatre i dodajte nasjeckane oguljene bademe.
  • 5 Lignje napunite nadjevom i zatvorite čačkalicama.
  • 6 Na ostatku maslinova ulja popecite lignje sa svih strana do zlatne boje, a zatim izvadite.
  • 7 U tavu dodajte ostatak nasjeckanog luka, kratko popecite i dodajte koncentrat od rajčice, protisnuti češnjak, peršin, bijelo vino, prošek i 1 žlicu Vegete.
  • 8 Vratite lignje u posudu i pustite da pirjaju još 10 minuta. Po potrebi podlijte vodom.
  • 9 Kukuruznu krupicu umiješajte u posoljenu kipuću vodu u koju ste dodali maslac, ulje i kuhajte nekoliko minuta.

Savjet

Tako su nekada jela gospoda u crikveničkom kraju, ali lignje kao i ostala riba bile su osnovne namirnice, jer meso se jelo samo u posebnim prilikama.

Posluživanje

Lignje s umakom poslužite s palentom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 651.67 81 81
Kalcij mg 132.17 13 13
Kalij mg 860.7 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.31 19 19
Niacin mg 16.84 120 84
Vitamin D μg 53 27 27
Vitamin A μg 282.96 7 6
Sol g 1.6 0 0
Bjelančevine g 45.14 - -
Vlakna g 2.63 - -
Ugljikohidrati g 63.09 - -
Masti g 39.19 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke