Meni Search

Okrećem novi list

Litavske okruglice s mesnim nadjevom

Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Sočna Wellington pečenka
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Fina pikantna piletina
Bugarska pita od krumpira
Proljetno meso i povrće iz woka
Španjolski migas s bundevom
Mini lazanje
Popečci od bulgura s umakom
Rosti
Goveđa rebarca sa zeljem
Kineska juha s račićima i gljivama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata s mora
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pohani tofu s povrćem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Papreni tart s marelicama
Sočna rebarca
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Janjetina na padelu
Pileći gulaš
Polpete od slanutka s kurkumom
Uskršnja šunka na zabavan način
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice u umaku
Bruskete od cvjetače
Rižoto na španjolski način
Pohana skuta
Prežgana juha
Rezanci s krušnim mrvicama
Zimski punč
Voćna juha od višanja
Salata od tune i povrća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljubavne šurlice
Oslić s maslinama
Kuglice od riže i svježeg sira
Vege odresci s marinadom
Cous-cous s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečena ricotta
Mesne okruglice
Rolice od blitve
Njemačka - Jetrica s jabukama
Vegetina enchilada
Rižoto tortice
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Male teleće pitice
Čarobni štapići
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Mediteranski špageti
Marokanska salata s cous-cousom
Empanade s pestom
Zabavni kineski ravioli
Salata od pečene rotkvice sa medom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Raskošna ljetna tava
Rižini ravioli s mozzarellom
Popečci od cvjetače
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Crveno ljetno varivo
Pileća prsa iz pećnice
Pečena piletina s limunom
Piletina s mascarponeom
Piletina s pistacijama
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna aromatična torta
Tagliatelle s pečenim povrćem
Juha od rikule i račića
Lignje i tikvice na štapiću
Senf s paprikama
Lignje punjene crvenim radićem
Prilog od prokulica
Ražnjići od lososa
Kaštelanski makaruni
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Govedina s lukom
Zlatna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Povrtni ražnjići
Juha od bundeve s jabukom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Žuti medaljoni
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti na kineski način
Juha od cvjetače i camemberta
Palačinke s nadjevom od riže
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Caponata alla Podravka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižoto s tunom
Salata u košaricama od parmezana
Lignje na šumskom rižotu
Pirjani kunić
Kozice s rižom
Pohane paprike
Grill povrće na salatu
Uzbudljivi kolač od blitve
Čudotvorni čaj za detoks
Salata od quinoe i povrća
Brusketa s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Roštilj s umakom Romesco
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Grčka seljačka salata
Belgija - Salade Liégeoise
Rolice od soma
Mirisni prilog iz pećnice
Salata s neobičnim preljevom
Polupunjene paprike
Krumpir u košuljici
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Litavska kuhinja spoj je poljskih i ruskih kulinarskih utjecaja. Na jelovniku se redovito pojavljuju velike količine mesa – osobito svinjetine, janjetine i govedine, koje se kombinira uz krumpir, koji je pak počasni član litavske kuhinje te drugo povrće.

Sastojci

1,2 kg krumpira
4 skuhana krumpira (oko 700 g)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
Za nadjev:
400 g mljevenog mesa (svinjetina)
1 luk (60 g)
½ žličice mažurana
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja
1 jaje
1 žlica Vegete
Za posluživanje:
100 g Podravskog špeka Podravka
kopar
kiselo vrhnje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Sirovi krumpir sitno naribajte (najsitniji ribež) i posolite. Pomoću kuhinjske krpe iscijedite višak tekućine.
  • 2 Tekućinu od krumpira sačuvajte i ostavite da se tekućina slegne (odvoji škrob na dno). Odvojite škrob od tekućine i dodajte naribanom krumpiru.
  • 3 Kuhani krumpir također sitno naribajte (ili zdrobite u pire) i dodajte sirovom krumpiru, popaprite i dobro izmiješajte da dobijete tijesto.
  • 4 Uzmite krumpirovo tijesto, spljoštite u oblik kruga i na sredinu stavite pripremljeni nadjev (1 žlicu), preklopite i dobro zatvorite.
  • 5 Oblikujte zeppelinse (pomoću pobrašnjenih ruku) i položite na pobrašnjenu podlogu.
  • 6 Vodu u široj posudi zagrijte do vrenja, posolite i lagano u nju stavite zeppelinse. Kuhajte na laganoj vatri dok ne isplivaju (10-35 minuta), i još 2 minute nakon toga.
  • 7 Špek narežite na kockice i popržite na zagrijanoj tavici da postane hrskav.

Za nadjev:

  • 1 Mljevenom mesu dodate sitno nasjeckani luk, nasjeckani mažuran, papar, ulje, jaje i 1 žlicu Vegete. Smjesu dobro izmiješajte.

Posluživanje

Kuhane zeppelinse poslužite tople posipane popečenim špekom, nasjeckanim koprom i kiselim vrhnjem.

Male tajne

Za zeppelinse koristite stari krumpir (crveni) koji ima više škroba, a ako pripremate mladi krumpir dodajte krumpirovo brašno ili Gussnel.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 376.18 47 47
Kalcij mg 115.3 12 12
Kalij mg 2045.2 55 55
Pantotenska kiselina mg 2.51 36 36
Niacin mg 16.13 115 81
Vitamin D μg 18.5 9 9
Vitamin A μg 98.36 2 2
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 28.66 - -
Vlakna g 9.99 - -
Ugljikohidrati g 68.97 - -
Masti g 29.84 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke