Meni Search

Superman

Litavske okruglice s mesnim nadjevom

Pohani tofu s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kokošja juha s požirakima
Pizza sirni jastučići
Velika Britanija - Pastirska pita
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tuna burger
Piletina s nadjevom od ajvara
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Brownie s kajenskim paprom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Finska - Juha s lososom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pašticada s njokima
Ramsteak u seksi umaku
Špageti na kineski način
Svinjski gulaš
Odresci s umakom od kupina
Proljetna janjetina
Macho hamburger
Mini lazanje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći bataci s umakom od luka
Teriyaki piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od cvjetače
Ramstek s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Blagdanska rolada
Obojeni hamburger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći odresci u umaku od višanja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani zamotuljci
Mirisna pureća rolada
Janjetina na padelu
Ljetni lungić
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Sočna pureća rolada
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina s mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočni pureći ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći gulaš
Ljetni ražnjići
Koprivnički odojak
Grill vratina u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kunić na bijelo
Špageti mediteraneo
Roštilj s umakom Romesco
Rebarca s grilla
Rižoto s dagnjama
Rižoto s tri vrste gljiva
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bruskete od cvjetače
Piletina Kiev
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Srneći file na salatu
Piletina sa šafranom
Piletina u pivu
Goveđa rebarca sa zeljem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskavo pečeno pile
Mesne okruglice na ražnjiću
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bugarska pita od krumpira
Dječje lazanje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Riba u škartocu
Pureća rolada s mlincima
Piletina s kozjim sirom
Slatka patka
Kaštelanski makaruni
Rezanci s krušnim mrvicama
Dip od južnog voća
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zlatna piletina
Brusketa s avokadom
Hrskava pileća krilca
Tjestenina u finom umaku
Bruskete s povrćem
Ramstek i salata s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavi trokuti
Pileća prsa iz pećnice
Brancinovo oko
Rebarca s graškom
Kroketi od piletine
Lazanje u tavi
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina u aromatičnom omotaču
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s grila
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata s mljevenim mesom
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ cheeseburger
Meksička party salata
Nadjevene lignje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Litavska kuhinja spoj je poljskih i ruskih kulinarskih utjecaja. Na jelovniku se redovito pojavljuju velike količine mesa – osobito svinjetine, janjetine i govedine, koje se kombinira uz krumpir, koji je pak počasni član litavske kuhinje te drugo povrće.

Sastojci

1,2 kg krumpira
4 skuhana krumpira (oko 700 g)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
Za nadjev:
400 g mljevenog mesa (svinjetina)
1 luk (60 g)
½ žličice mažurana
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja
1 jaje
1 žlica Vegete
Za posluživanje:
100 g Podravskog špeka Podravka
kopar
kiselo vrhnje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Sirovi krumpir sitno naribajte (najsitniji ribež) i posolite. Pomoću kuhinjske krpe iscijedite višak tekućine.
  • 2 Tekućinu od krumpira sačuvajte i ostavite da se tekućina slegne (odvoji škrob na dno). Odvojite škrob od tekućine i dodajte naribanom krumpiru.
  • 3 Kuhani krumpir također sitno naribajte (ili zdrobite u pire) i dodajte sirovom krumpiru, popaprite i dobro izmiješajte da dobijete tijesto.
  • 4 Uzmite krumpirovo tijesto, spljoštite u oblik kruga i na sredinu stavite pripremljeni nadjev (1 žlicu), preklopite i dobro zatvorite.
  • 5 Oblikujte zeppelinse (pomoću pobrašnjenih ruku) i položite na pobrašnjenu podlogu.
  • 6 Vodu u široj posudi zagrijte do vrenja, posolite i lagano u nju stavite zeppelinse. Kuhajte na laganoj vatri dok ne isplivaju (10-35 minuta), i još 2 minute nakon toga.
  • 7 Špek narežite na kockice i popržite na zagrijanoj tavici da postane hrskav.

Za nadjev:

  • 1 Mljevenom mesu dodate sitno nasjeckani luk, nasjeckani mažuran, papar, ulje, jaje i 1 žlicu Vegete. Smjesu dobro izmiješajte.

Posluživanje

Kuhane zeppelinse poslužite tople posipane popečenim špekom, nasjeckanim koprom i kiselim vrhnjem.

Male tajne

Za zeppelinse koristite stari krumpir (crveni) koji ima više škroba, a ako pripremate mladi krumpir dodajte krumpirovo brašno ili Gussnel.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 376.18 47 47
Kalcij mg 115.3 12 12
Kalij mg 2045.2 55 55
Pantotenska kiselina mg 2.51 36 36
Niacin mg 16.13 115 81
Vitamin D μg 18.5 9 9
Vitamin A μg 98.36 2 2
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 28.66 - -
Vlakna g 9.99 - -
Ugljikohidrati g 68.97 - -
Masti g 29.84 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke