Meni Search

Superwoman

Litavske okruglice s mesnim nadjevom

Svinjski file s grila
Teleći odresci u umaku od višanja
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bugarska pita od krumpira
Ljetni lungić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani zamotuljci
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski file s povrćem
Meksička party salata
Bruskete s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Lignji po gosposki
Gulaš od oslića i povrća
Piletina sa šafranom
Hrskava pileća krilca
Rižoto s dagnjama
Zlatna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramsteak u seksi umaku
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Špageti mediteraneo
Rebarca s grilla
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brudet
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek s povrćem
Pileći gulaš
Proljetna janjetina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mirisna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Bruskete od cvjetače
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mini lazanje
Popečci od cvjetače
Piletina s kozjim sirom
Lignje na šumskom rižotu
Male teleće pitice
Špageti na kineski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Orada s krumpirom i mladim lukom
Goveđa rebarca sa zeljem
Kroketi od piletine
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brancinovo oko
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskavo pečeno pile
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina s medom od kadulje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Finska - Juha s lososom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rebarca s graškom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mladi krumpir s ajvarom
Riblji ražnjići
Teriyaki piletina
Blagdanska rolada
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tuna burger
Pašticada voli penne a ti mene
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci s umakom od kupina
Šampinjoni u palačinki
Sočni pureći ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina Kiev
Lazanje u tavi
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Skandinavske rolice s cimetom
Slatka patka
Svinjski gulaš
Brownie s kajenskim paprom
Obojeni hamburger
Cous-cous s povrćem
Pizza sirni jastučići
Manastirski đuveč
Janjetina na padelu
Pileći bataci s umakom od luka
Mini shepherd's pie
Bakalar s krumpirom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Marinirane srdele
Pureća rolada s mlincima
Bouillabaisse
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Kuglice od riže i svježeg sira
Punjena teleća prsa
Hrskavi trokuti
Piletina u pivu
Dip od južnog voća
Mesne okruglice na ražnjiću
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižini ravioli s mozzarellom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s mascarponeom
Ljetni ražnjići
Pogača sa sardinom
Rižoto s tri vrste gljiva
Kunić na bijelo
Rezanci s krušnim mrvicama
Riba u škartocu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Dječje lazanje
BBQ cheeseburger
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kaštelanski makaruni
Pileća prsa punjena čvarcima
Srneći file na salatu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pohani tofu s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Litavska kuhinja spoj je poljskih i ruskih kulinarskih utjecaja. Na jelovniku se redovito pojavljuju velike količine mesa – osobito svinjetine, janjetine i govedine, koje se kombinira uz krumpir, koji je pak počasni član litavske kuhinje te drugo povrće.

Sastojci

1,2 kg krumpira
4 skuhana krumpira (oko 700 g)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
Za nadjev:
400 g mljevenog mesa (svinjetina)
1 luk (60 g)
½ žličice mažurana
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja
1 jaje
1 žlica Vegete
Za posluživanje:
100 g Podravskog špeka Podravka
kopar
kiselo vrhnje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Sirovi krumpir sitno naribajte (najsitniji ribež) i posolite. Pomoću kuhinjske krpe iscijedite višak tekućine.
  • 2 Tekućinu od krumpira sačuvajte i ostavite da se tekućina slegne (odvoji škrob na dno). Odvojite škrob od tekućine i dodajte naribanom krumpiru.
  • 3 Kuhani krumpir također sitno naribajte (ili zdrobite u pire) i dodajte sirovom krumpiru, popaprite i dobro izmiješajte da dobijete tijesto.
  • 4 Uzmite krumpirovo tijesto, spljoštite u oblik kruga i na sredinu stavite pripremljeni nadjev (1 žlicu), preklopite i dobro zatvorite.
  • 5 Oblikujte zeppelinse (pomoću pobrašnjenih ruku) i položite na pobrašnjenu podlogu.
  • 6 Vodu u široj posudi zagrijte do vrenja, posolite i lagano u nju stavite zeppelinse. Kuhajte na laganoj vatri dok ne isplivaju (10-35 minuta), i još 2 minute nakon toga.
  • 7 Špek narežite na kockice i popržite na zagrijanoj tavici da postane hrskav.

Za nadjev:

  • 1 Mljevenom mesu dodate sitno nasjeckani luk, nasjeckani mažuran, papar, ulje, jaje i 1 žlicu Vegete. Smjesu dobro izmiješajte.

Posluživanje

Kuhane zeppelinse poslužite tople posipane popečenim špekom, nasjeckanim koprom i kiselim vrhnjem.

Male tajne

Za zeppelinse koristite stari krumpir (crveni) koji ima više škroba, a ako pripremate mladi krumpir dodajte krumpirovo brašno ili Gussnel.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 376.18 47 47
Kalcij mg 115.3 12 12
Kalij mg 2045.2 55 55
Pantotenska kiselina mg 2.51 36 36
Niacin mg 16.13 115 81
Vitamin D μg 18.5 9 9
Vitamin A μg 98.36 2 2
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 28.66 - -
Vlakna g 9.99 - -
Ugljikohidrati g 68.97 - -
Masti g 29.84 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke