Meni Search

Lagana depra

Litavske okruglice s mesnim nadjevom

Hrenovke u panceti
Sočna aromatična torta
Marokanska salata s cous-cousom
Empanade s pestom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kineska juha s račićima i gljivama
Tjestenina u finom umaku
Glazirana patka s umakom od jabuka
Grdobina u pikantnoj šalši
Teletina s pirjanim povrćem
Prežgana juha
Grčka seljačka salata
Pečena janjetina s bademima
Zimski punč
Zapečeni poriluk
File steak na povrću
Piletina s pistacijama
Piletina Kiev
Dip od južnog voća
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Juha od kelja sa sirom
Palamida s čilijem i mangom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileća krilca s Coca-Colom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Piletina na tajlandski način
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni lonac
Piletina u finom mediteranskom umaku
Salata od tune i krastavaca
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Juha od bundeve s jabukom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pileći štapići u ketchupu
Rebarca s grilla
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina s povrćem
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pečena piletina s limunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Špageti na kineski način
Blagdanski rižoto s bakalarom
Biftek rolice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rajčica s kukuruzom
Ciganski odrezak
Cous-cous s povrćem
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Marinirano svinjsko pečenje
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Punjene tikve
Crveno ljetno varivo
Umak od limete (Molho de limao)
Govedina s lukom
Hrskava pileća krilca
Dalmatinska simfonija
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Mladi krumpir s ajvarom
Fina pikantna piletina
Lungić u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Povrtni ražnjići
Špageti s acetom balsamicom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Popečci od bulgura s umakom
Salata s okruglicama od sira
BBQ Steak & chips
Senf s paprikama
Grill vratina u sendviču
Sunčani užitak mediterana
Ražnjići od lososa
Mediteranska rapsodija
Piletina s mascarponeom
Piletina sa šafranom
Špinatova juha s feta sirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata s neobičnim preljevom
Uskršnja šunka na zabavan način
Svinjski gulaš
Rižoto na španjolski način
Bugarska pita od krumpira
Lazanje u tavi
Meksička party salata
Caponata alla Podravka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mesne okruglice
Teriyaki piletina
Hrskave tortice od krumpira
Lungić s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata od quinoe i povrća
Osvježavajuća juha od krastavaca
Pohani tofu s povrćem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mirisni prilog iz pećnice
Čarobna ljetna piletina
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Voćna salata s piletinom
Dagnje na buzaru
Salata sa skutom
Pohane paprike
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pohana skuta
Sočni pureći ražnjići
Dječje lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Fino varivo v loncu
Pohani zamotuljci
Šampinjoni u palačinki
Voćna juha od višanja
Juha od rikule i račića
Rosti
Proljetno meso i povrće iz woka
Riža s tunom
Nadjevene lignje
Rižoto s tunom
Švicarska juha sa sirom
Španjolski migas s bundevom
Zabavni kineski ravioli
Singapurski ljuti omlet
Slatki lungić
Finska - Juha s lososom
Uzbudljivi kolač od blitve
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Palačinke s nadjevom od riže
Slasni BBQ burgeri
Svinjski file s povrćem
Rižoto tortice
Polupunjene paprike
Odresci u umaku s češnjakom
Pita s crnim pivom
Riba u bijelom umaku
Juha od gljiva
Pileća prsa iz pećnice
Riblja juha s Malte
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Litavska kuhinja spoj je poljskih i ruskih kulinarskih utjecaja. Na jelovniku se redovito pojavljuju velike količine mesa – osobito svinjetine, janjetine i govedine, koje se kombinira uz krumpir, koji je pak počasni član litavske kuhinje te drugo povrće.

Sastojci

1,2 kg krumpira
4 skuhana krumpira (oko 700 g)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
Za nadjev:
400 g mljevenog mesa (svinjetina)
1 luk (60 g)
½ žličice mažurana
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja
1 jaje
1 žlica Vegete
Za posluživanje:
100 g Podravskog špeka Podravka
kopar
kiselo vrhnje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Sirovi krumpir sitno naribajte (najsitniji ribež) i posolite. Pomoću kuhinjske krpe iscijedite višak tekućine.
  • 2 Tekućinu od krumpira sačuvajte i ostavite da se tekućina slegne (odvoji škrob na dno). Odvojite škrob od tekućine i dodajte naribanom krumpiru.
  • 3 Kuhani krumpir također sitno naribajte (ili zdrobite u pire) i dodajte sirovom krumpiru, popaprite i dobro izmiješajte da dobijete tijesto.
  • 4 Uzmite krumpirovo tijesto, spljoštite u oblik kruga i na sredinu stavite pripremljeni nadjev (1 žlicu), preklopite i dobro zatvorite.
  • 5 Oblikujte zeppelinse (pomoću pobrašnjenih ruku) i položite na pobrašnjenu podlogu.
  • 6 Vodu u široj posudi zagrijte do vrenja, posolite i lagano u nju stavite zeppelinse. Kuhajte na laganoj vatri dok ne isplivaju (10-35 minuta), i još 2 minute nakon toga.
  • 7 Špek narežite na kockice i popržite na zagrijanoj tavici da postane hrskav.

Za nadjev:

  • 1 Mljevenom mesu dodate sitno nasjeckani luk, nasjeckani mažuran, papar, ulje, jaje i 1 žlicu Vegete. Smjesu dobro izmiješajte.

Posluživanje

Kuhane zeppelinse poslužite tople posipane popečenim špekom, nasjeckanim koprom i kiselim vrhnjem.

Male tajne

Za zeppelinse koristite stari krumpir (crveni) koji ima više škroba, a ako pripremate mladi krumpir dodajte krumpirovo brašno ili Gussnel.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 376.18 47 47
Kalcij mg 115.3 12 12
Kalij mg 2045.2 55 55
Pantotenska kiselina mg 2.51 36 36
Niacin mg 16.13 115 81
Vitamin D μg 18.5 9 9
Vitamin A μg 98.36 2 2
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 28.66 - -
Vlakna g 9.99 - -
Ugljikohidrati g 68.97 - -
Masti g 29.84 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke