Meni Search

Lagana depra

Litavske okruglice s mesnim nadjevom

Dalmatinska simfonija
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prežgana juha
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file s povrćem
Mediteranska rapsodija
Blagdanski rižoto s bakalarom
Zapečeni poriluk
Piletina s povrćem
Kuhana govedina s umakom od hrena
Uskršnja šunka na zabavan način
Riža s tunom
Špageti s acetom balsamicom
Grill vratina u sendviču
Sočna aromatična torta
Tjestenina u finom umaku
Palačinke s nadjevom od riže
Dagnje na buzaru
Lazanje u tavi
Pileći štapići u ketchupu
Finska - Juha s lososom
Caponata alla Podravka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zimski punč
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Polupunjene paprike
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Voćna juha od višanja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Glazirana patka s umakom od jabuka
Marinirano svinjsko pečenje
Umak od limete (Molho de limao)
Salata sa skutom
Singapurski ljuti omlet
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Juha od bundeve s jabukom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teletina s pirjanim povrćem
Rižoto s tunom
Meksička party salata
Zanimljiva salata s kikirikijem
Juha od rikule i račića
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić s povrćem
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Piletina u finom mediteranskom umaku
Teriyaki piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pita s crnim pivom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Piletina sa šafranom
Nadjevene lignje
Marokanska salata s cous-cousom
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice
Salata od tune i krastavaca
Fino varivo v loncu
Piletina Kiev
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tjestenina fuži s tartufima
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskava pileća krilca
Kineska juha s račićima i gljivama
Cous-cous s povrćem
Pečena janjetina s bademima
Senf s paprikama
Riba u bijelom umaku
Čarobna ljetna piletina
Ciganski odrezak
Španjolski migas s bundevom
Slasni BBQ burgeri
Pohani tofu s povrćem
Fina pikantna piletina
Juha od kelja sa sirom
Biftek rolice
Palamida s čilijem i mangom
BBQ Steak & chips
Salata s neobičnim preljevom
Pileća prsa iz pećnice
Osvježavajuća juha od krastavaca
Pohane paprike
Marinirana piletina s roštilja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Povrtni ražnjići
Lungić u sendviču
Hrenovke u panceti
Zabavni kineski ravioli
Pileća krilca s Coca-Colom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Dip od južnog voća
Švicarska juha sa sirom
Grčka seljačka salata
Rosti
Empanade s pestom
Rajčica s kukuruzom
Rižoto tortice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špinatova juha s feta sirom
Riblja juha s Malte
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pohani zamotuljci
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata s okruglicama od sira
Sunčani užitak mediterana
Piletina s mascarponeom
Ražnjići od lososa
Proljetno meso i povrće iz woka
Pečena piletina s limunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata od quinoe i povrća
Voćna salata s piletinom
Sočni pureći ražnjići
Mirisni prilog iz pećnice
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Rebarca s grilla
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s pistacijama
Punjene tikve
Svinjski gulaš
File steak na povrću
Mladi krumpir s ajvarom
Špageti na kineski način
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Grill pirjana piletina s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Pohana skuta
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Dječje lazanje
Slatki lungić
Povrtni lonac
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina na tajlandski način
Hrskave tortice od krumpira
Govedina s lukom
Juha od gljiva
Popečci od bulgura s umakom
Rižoto na španjolski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Crveno ljetno varivo
Odresci u umaku s češnjakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Litavska kuhinja spoj je poljskih i ruskih kulinarskih utjecaja. Na jelovniku se redovito pojavljuju velike količine mesa – osobito svinjetine, janjetine i govedine, koje se kombinira uz krumpir, koji je pak počasni član litavske kuhinje te drugo povrće.

Sastojci

1,2 kg krumpira
4 skuhana krumpira (oko 700 g)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
Za nadjev:
400 g mljevenog mesa (svinjetina)
1 luk (60 g)
½ žličice mažurana
Crni papar mljeveni Podravka
2 žlice ulja
1 jaje
1 žlica Vegete
Za posluživanje:
100 g Podravskog špeka Podravka
kopar
kiselo vrhnje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Sirovi krumpir sitno naribajte (najsitniji ribež) i posolite. Pomoću kuhinjske krpe iscijedite višak tekućine.
  • 2 Tekućinu od krumpira sačuvajte i ostavite da se tekućina slegne (odvoji škrob na dno). Odvojite škrob od tekućine i dodajte naribanom krumpiru.
  • 3 Kuhani krumpir također sitno naribajte (ili zdrobite u pire) i dodajte sirovom krumpiru, popaprite i dobro izmiješajte da dobijete tijesto.
  • 4 Uzmite krumpirovo tijesto, spljoštite u oblik kruga i na sredinu stavite pripremljeni nadjev (1 žlicu), preklopite i dobro zatvorite.
  • 5 Oblikujte zeppelinse (pomoću pobrašnjenih ruku) i položite na pobrašnjenu podlogu.
  • 6 Vodu u široj posudi zagrijte do vrenja, posolite i lagano u nju stavite zeppelinse. Kuhajte na laganoj vatri dok ne isplivaju (10-35 minuta), i još 2 minute nakon toga.
  • 7 Špek narežite na kockice i popržite na zagrijanoj tavici da postane hrskav.

Za nadjev:

  • 1 Mljevenom mesu dodate sitno nasjeckani luk, nasjeckani mažuran, papar, ulje, jaje i 1 žlicu Vegete. Smjesu dobro izmiješajte.

Posluživanje

Kuhane zeppelinse poslužite tople posipane popečenim špekom, nasjeckanim koprom i kiselim vrhnjem.

Male tajne

Za zeppelinse koristite stari krumpir (crveni) koji ima više škroba, a ako pripremate mladi krumpir dodajte krumpirovo brašno ili Gussnel.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 376.18 47 47
Kalcij mg 115.3 12 12
Kalij mg 2045.2 55 55
Pantotenska kiselina mg 2.51 36 36
Niacin mg 16.13 115 81
Vitamin D μg 18.5 9 9
Vitamin A μg 98.36 2 2
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 28.66 - -
Vlakna g 9.99 - -
Ugljikohidrati g 68.97 - -
Masti g 29.84 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke